زنجان- اگر واژه تصادفات در آزادراه زنجان –قزوین را در موتور جستجوگر گوگل وارد کنید با لیست تصادفات زنجیره‌ای و خبرهای ناگواری از جان باختن بسیاری از هم‌وطنان روبرو می‌شوید که خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل!

جاده‌های زنجان حادثه‌خیز است؛ آهسته برانید

قدس آنلاین-گروه استان ها: بنا بر گفته رئیس پلیس‌راه استان زنجان در این استان آزادراه زنجان- قزوین بیشترین تصادفات در جاده‌های، استان را به خود اختصاص داده است و البته این موضوع تنها به دلیل فرهنگ ترافیک و خطای انسانی نیست بلکه بخش عمده‌ای از آن بنا بر گفته سرهنگ عباس مظفری به بی‌توجهی در ایمن‌سازی و رفع نقاط حادثه‌خیز بازمی‌گردد.

بنا بر اظهارات رئیس پلیس‌راه استان زنجان اگرچه روشنایی جاده‌ها، نصب انواع تجهیزات ایمنی درراه‌ها از بسترهای مهم برای کاهش تصادفات و تقویت ایمنی جاده‌ها است اما چرا به این موضوعات تاکنون به‌صورت جدی به آن پرداخته نشده خود سؤالی است که ما نیز به دنبال پاسخ آن هستیم.

نقاط حادثه‌خیز

 استان زنجان با توجه به‌قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مرکز به شمال غرب کشور، بخش مهمی از زیرساخت‌های حمل‌ونقل در شمال غرب کشور را دارد و در این میان وجود برخی از چالش‌ها، لزوم توجه ویژه به اصلاح نقاط حادثه‌خیز را دوچندان می‌کند.

آزادراه زنجان- قزوین بیشترین تصادفات در جاده‌های، استان را به خود اختصاص داده است که بخش از آن به  ایمن‌سازی و رفع نقاط حادثه‌خیز بازمی‌گردد۱۲۰ نقطه حادثه‌خیز و پر تصادف جاده‌ای در زنجان شناسایی‌شده است از این تعداد ۴۷ نقطه حادثه‌خیز و ۷۳ نقطه آن نیز پر تصادف است که بیشترین مسیر ارتباطی پر تصادف نیز مربوط به محور زنجان - میانه، زنجان - ارمغان خانه، زنجان - خدابنده، بیجار - خدابنده، ابهر - خدابنده، جاده زنجان - خرمدره و زنجان - تهم و همچنین جاده‌های فرعی روستایی است.

در این میان آزادراه زنجان - تبریز از نقاط حادثه‌خیز این استان بوده و بیشترین تصادفات رانندگی در آزادراه زنجان - قزوین و در حدود ۳۰کیلومتری شهر زنجان اتفاق می‌افتد که علت آن نیز عامل انسانی و البته پشت پرده کم‌توجهی به ایمن‌سازی این محور است.

بسیاری از کارشناسان عنوان می‌کنند: از ۹۵ کیلومتر آزادراه در حوزه استان زنجان فقط ۱۷ کیلومتر دارای روشنایی و ۱۴ کیلومتر نیز دارای جداکننده بتنی هستند که همین موضوع خود به افزایش تصادفات دامن زده است.

تلاش برای رفع نقاط حادثه‌خیز

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان  در این رابطه بابیان اینکه شناسایی و رفع نقاط حادثه‌خیز موضوع جدیدی نبوده و از سال‌ها پیش در دستور کار قرار داشته است لذا در سال ۹۶ تعداد ۱۰۵ نقطه حادثه‌خیز شناسایی شد.

عبدالحسین علی‌اکبری می‌افزاید: تاکنون ۶۹ نقطه تا به امروز رفع مشکل و ایمن‌سازی لازم انجام‌شده و روشنایی جاده‌ای و ایمن‌سازی با علائم رانندگی انجام‌گرفته و ۳۶ نقطه هم نیاز به کار اساسی دارند.

وی ادامه می‌دهد: امسال ۱۱ نقطه در قالب طرح دوساله که نیاز به احداث غیر هم‌سطح و ابنیه و تعریض محور دارد نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است که در زمینه تامین این اعتبار مشکل داریم.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان می‌گوید: غیر از نقاط پر تصادف شناسایی‌شده در استان کارشناسان نقاط مستعد تصادفات را هم شناسایی کردند و در این میان نسبت به انجام این پروژه‌ها هم در سامانه اقدام می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.