معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: همزمان با اجرای شیوه‌نامه بهره‌وری نهاده‌های دامی در استان، با خام فروشی نهاده در خارج از شبکه نیز با جدیت برخورد می‌شود.

خام فروشی نهاده‌های دامی خارج از شبکه در خراسان رضوی ممنوع است

به گزارش  قدس آنلاین و به نقل ازاستانداری خراسان رضوی، علی رسولیان  در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی که در محل سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، افزود: دامداران و صاحبان کارخانجات خوراک دام نیز موافق خرید خام نهاده و فروش آن در بازار نیستند و به همین منظور اجرای شیوه‌نامه بهره‌وری نهاده‌های دامی تدوین شده و به مرحله اجرا گذاشته می‌شود.

وی اظهار داشت: همه تلاش‌ مسوولان در استان اتخاذ تصمیمات و اقدامات جسورانه و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیتهای موجود به منظور بهبود تولید و تامین نیازهای مردم است و حضور نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و قضایی در نشستهای کارگروه تنظیم بازار استان نشان دهنده عزم استان در یکصدا و همدل بودن برای رفع مشکلات مردم و دلیلی بر این مدعا ست.

رسولیان افزود: تاکنون کارگروه تنظیم بازار استان تصمیمات خوبی در خصوص گوشت مرغ، ساماندهی زنجیره تولید تا مصرف اتخاذ کرده و ساماندهی وضعیت گوشت قرمز و نهاده‌های دامی را نیز به همین روال ادامه خواهد داد و از تمام اختیارات خود در چارچوب قانون بهره خواهد گرفت.

وی بیان کرد: با توجه به دو نرخی بودن ارز نظارت بر بازار دشوار است اما هنر ما این است که به نحوی مدیریت کنیم تا کمترین لغزش و خسارت در نتیجه توزیع اقلام یارانه‌ای در بازار اتفاق افتد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اهداف شیوه‌نامه بهره‌وری نهاده‌های دامی استان گفت: در این شیوه‌نامه به دنبال حل مشکلات کارخانجات خوراک دام از این مسیر نیستیم، برخی از کارخانه‌ها با ظرفیت کمتر و برخی با چند برابر ظرفیت اصلی خود فعالیت دارند و در این عرصه رقابت اهمیت پیدا می‌کند.

رسولیان اظهار داشت: در این شیوه‌نامه هدف اصلی بهبود تولیدات دامی، افزایش بهره‌وری، اصلاح نحوه تولید نهاده و عدالت در توزیع آن، کاهش هزینه‌های تولید و جلوگیری از سوء استفاده‌هاست، در این راستا کارخانجات خوراک دام باید تولیدات کیفی و منطبق بر افزایش بهره‌وری و با قیمت مصوب داشته باشند.

وی اضافه کرد: شیوه‌نامه بهره‌وری نهاده‌های دامی نباید گرفتار پیچ و خم اداری و بروکراسی شود تا کار کردن با آن دشوار گردد، نظارت بر اجرای این شیوه‌نامه باید سختگیرانه و جدی و در جهت حفظ منافع دامداران باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر مدنظر قرار دادن مبانی حقوقی در این شیوه‌نامه گفت: کلیت این شیوه‌نامه مورد تایید همه ذینفعان قرار گرفته است و این افراد تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارند نقطه نظرات خود را برای نحوه اجرای آن اعلام کنند تا این شیوه‌نامه پس از نهایی شدن برای تصویب در کمیته فرعی ستاد ویژه تدابیر اقتصادی مطرح شود.  

*شیوه نامه بهره وری نهاده‌های دامی

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در این استان ۱۵ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۹۸۴ واحد دامی با اشتغال ۲۲۰ هزار و ۴۱۹ نفر وجود دارد و ارزش تولیدات دامی استان ۱۲۷ هزار و ۱۳۴ میلیارد ریال است.

مجید جعفری افزود: نیاز خراسان رضوی به دان طیور ۹۴۷ هزار و ۲۳۲ تن، علوفه دستی ۲ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۸۷۷ تن، علوفه مراتع یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۳۷۲ تن، خوراک دام چهار میلیون و ۸۸۸ هزار و ۶۱۰ تن، خوراک طیور ۹۴۷ هزار و ۲۳۲ تن و کنسانتره دامی یک میلیون و ۵۹۵ هزار و ۸۰ تن در سال است.

وی اظهار داشت: نیاز وارداتی خوراک دام و طیور خراسان رضوی به صورت روزانه پنج هزار و ۲۰۳ تن است و سالانه یک میلیون و ۸۹۹ هزار و ۱۱۱ تن خوراک وارد استان می‌شود.

وی اضافه کرد: طی سه ماهه امسال ۵۱ هزار و ۹۹۹ تن نهاده دامی وارد خراسان رضوی شده که ۶۳ هزار و ۹۸۴ تن کسری دارد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کل نهاده‌های دامی استان بین اتحادیه‌ها و زنجیره‌های تولید توزیع شده و اتحادیه‌ها براساس آمار فعالیت بین واحدها توزیع می‌شود.

جعفری افزود: عوامل توزیع نهاده فعلی در استان اتحادیه دامداران، اتحادیه گاوداران، عشایر، صنعت دامپروری و تشکلهای صنعتی، اتحادیه مرغداری گوشتی و مرغداران تخمگذار و زنجیره‌های تولید هستند.

وی اظهار داشت: بخشی از واحدهای صنعتی دامی (دام و طیور) خود تولید خوراک دام دارند و تقریبا ۶۰ درصد از کنسانتره دامی در کارخانجات خوراک دام تولید و توزیع می‌شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۷۸ واحد صنعتی خوراک دام و طیور دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت اسمی سه هزار و ۵۳۹ تن در سال در خراسان رضوی وجود دارند، آنها پارسال ۹۲ هزار تن کنسانتره و خوراک دام و ۲۵۰ هزار تن دان آماده و خوراک طیور تولید کردند.

جعفری به تبیین شیوه‌نامه بهره وری نهاده‌های دامی پرداخت و گفت: در این طرح قراردادی بین تشکل و کارخانه مربوطه با هماهنگی کمیته کنترل کمی و کیفی خوراک دام در هر شهرستان منعقد می‌شود، اتحادیه‌های مباشر نهاده را برای کارخانه خریداری می‌کنند و آن را از طریق سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی در اختیار آنان قرار می‌دهند.

وی افزود: کارخانه با فرمولی که شامل اختلاط چهار نهاده سبوس، جو، سویا و ذرت و تولید کنسانتره از آن است و از سوی سازمان جهاد کشاورزی در اختیارش گذاشته می‌شود، کنسانتره‌ای از نهاده‌های دامی تولید کرده و به عنوان خوراک دام عرضه می‌کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارسال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده دامی وارد استان شد و کل تولیدات کارخانجات استان سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود.
محمدرضا اورانی افزود: پارسال به طور متوسط روزانه سه هزار و ۶۰۰ تن نهاده در استان تامین شد که امسال این میزان به ۲ هزار و ۸۰۰ تن در روز رسیده و باید بتوان با بهره وری مناسب نهاده، این نقصان را جبران کرد.

*افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بررسی ۵۳ قلم کالا طی دو هفته اخیر (نیمه دوم خرداد ماه) با مدت مشابه ماه قبل نشان می‎دهد که چندین قلم افزایش قیمت و چندین قلم کاهش قیمت داشتند.

رضا شجاعی افزود: در گروه مواد غذایی بیشترین افزایش قیمت مربوط به گوجه فرنگی، برنج پاکستانی، برنج هندی، لوبیا، عدس و شکر بود به طوری که قیمت هر کیلو برنج پاکستانی به ۲۲۵ هزار ریال، لوبیا سفید ۲۲۰ هزار ریال، برنج هندی ۱۶۰ هزار ریال و عدس کانادایی ۲۱۰ هزار ریال و شکر به ۸۵ هزار ریال رسید.

وی اضافه کرد: در این مدت گوشت مرغ از هر کیلو ۱۲۹ هزار ریال به ۱۴۰ هزار ریال و تخم مرغ از هر کیلو ۱۰۰ هزار ریال به ۱۲۲ هزار ریال رسیده است.

او اظهار داشت: در مدت مزبور هر کنجاله سویا ۳.۲ درصد کاهش قیمت داشته اما جو پنج درصد افزایش قیمت داشته است، همچنین کاهش قیمت در اقلام پروتئینی مانند گوشت گوسفندی و لاشه گوساله رخ داده است.

شجاعی اضافه کرد: قیمت انواع لبنیات در این مدت ثابت بوده اما هر کیلو شیر پنج هزار ریال افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در گروه کالایی مصالح ساختمانی در مدت مزبور نیز گچ سفید ۱۸ درصد، آجر ۱۵ درصد، شن و ماسه ۱۴ درصد افزایش قیمت داشته است.

در این نشست مقرر شد، اتحادیه مرغ تخم گذار با کمک سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی نسبت به عرضه مستقیم تخم مرغ با قیمت هر کیلوگرم ۱۱۰ هزار ریال در بازار اقدام کنند و با کسانی که عرضه تخم مرغ بیشتر از قیمت مصوب دارند برخورد شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال تاکنون  ۱۱۵ هزار و ۱۳۲ تن خرید گندم توسط ۳۰ مرکز از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

محمدرضا نوری افزود: همچنین امسال تاکنون ۳۵ هزار و ۶۳۰ تن کلزا از کشاورزان استان توسط ۱۵ مرکز خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: ۱۷ خرداد ماه آخرین واریزی حوزه خرید گندم به کشاورزان خراسان رضوی و چهارم خرداد ماه آخرین واریزی خرید کلزا به کشاورزان بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.