حراج هنر جهان اسلام و هند کریستیز در حالی پنج‌شنبه شب ۲۵ ژوئن (۵ تیر) در لندن برگزار شد که این حراج با فروش کلی ۱۳ میلیون و ۳۶۱ هزار پوند به کار خود پایان داد.

عرضه قرآن ۷ میلیون پوندی در لندن/ دو سوم از فروش کلی حراج کریستیز برای هنر ایران

به گزارش قدس آنلاین، حراج هنر جهان اسلام و هند کریستیز عصر روز پنج‌شنبه ۲۵ ژوئن (۵ تیر) با عرضه ۲۲۶ اثر هنری از کشورهای مسلمان و هند برگزار شد و ۱۳۲ قطعه هنری از این آثار به فروش رسید تا این رویداد نیز همچون سایر حراج‌های هنری که پس از شیوع ویروس کرونا برگزار شدند با افت فروش به کار خود پایان دهد. اما این حراج که تحت تاثیر عرضه یک قرآن عصر تیموری ایران بود در زمینه رقم فروش تجربه‌ای موفق داشت و توانست با فروش کلی ۱۳.۳۶۱.۰۰۰ پوندی به کار خود پایان دهد.

اما آنچه که بیش از هر چیز در این حراج قابل توجه بود رکوردهای این حراج است که به نام هنر ایران رقم خورد و بیش از دو سوم از فروش کل این حراج به هنر ایران اختصاص پیدا کرد.

در این حراج ۶۶ اثر ایرانی شامل قرآن‌های خطی، آثار نگارگری و خوشنویسی، سفال، آبگینه و فرش عرضه شدند که تنها ۴۱ اثر از آنها با فروش کلی ۹.۹۳۰.۷۵۰ رکورد قابل توجهی برای هنر ایران در حراج‌های بین‌الملی به ثبت رساندند.

رکورداران حراج و یکه تازی هنر ایران 

اما رکوردار این حراج یک قرآن عصر تیموری متعلق به قرن 15 میلادی از ایران بود که 7.016.250 رقمی شد تا به تنهایی بیش از نیمی از رقم کل حراج جهان اسلام کریستیز را به خود اختصاص دهد. این اثر که بر روی کاغذ چینی، چاپ نقره شده با قیمت پایه 600 تا 900 هزار پوند عرضه شده بود که نزدیک به 10 برابر قیمت پایه خود به فروش رسید.

در جایگاه دوم گران‌ترین آثار این حراج، پرتره‌ای از سلطان محمد دوم عثمانی متعلق به قرن ۱۶ قرار گرفت که به قیمت ۹۳۵.۲۵۰ پوند فروخته شد.

اما در جایگاه سوم ذی‌قیمت‌ترین آثار حراج کریستیز کتاب خطی "تحفه‌الاحرار" جامی متعلق به قرن ۱۶ میلادی با امضا سلطان محمد نور تیموری به قیمت ۹۲۳.۲۵۰ هزار پوند به فروش رسید. این اثر نیز با قیمت پایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار پوند عرضه شد که بیش از سه برابر قیمت پایه به فروش رفت.

2020_CKS_18371_0053_001(nur_al-din_abd_al-rahman_jami_tuhfat_al-ahrar_signed_sultan_muhammad_n)

کتاب خطی "تحفه‌الاحرار" جامی متعلق به قرن ۱۶ میلادی با امضا سلطان محمد نور 

همچنین گلاب‌پاش مطلا مصری به قیمت ۷۹۱.۲۵۰ پوند در جایگاه چهارم و کوزه‌ای کاشانی منقوش به رنگ آبی و سیاه و سفید متعلق به قرن ۱۳ به مبلغ ۴۰۱.۲۵۰ پوند در جایگاه پنجم گران قیمت‌ترین آثار قرار گرفتند تا ایران بیشترین سهم را در میان رکورداران این حراج داشته باشد.

2020_CKS_18371_0004_000(a_kashan_moulded_cobalt-blue_black_and_white_jug_central_iran_early_13_d6255679)

کوزه منقوش کاشانی متعلق به قرن ۱۳

آثار ایرانی حراج هنر جهان اسلام و هند کریستیز

اما در حراج هنر جهان اسلام و هند کریستیز به جز قرآن تیموری، نسخه‌ای از "تحفه‌الحرار" (دیوان اشعار جامی) و کوزه قرن ۱۳ کاشان که در میان رکورداران حراج قرار گرفتند، ۳۸ اثر هنری دیگر از ایران به فروش رسید.

یک صفحه نگارگری با حاشیه‌های خوشنویسی متعلق به قرن ۱۶ تبریز به قیمت ۶۸.۷۵۰ پوند؛ یک قرآن کامل متعلق به قرن ۱۶ شیراز ۵۵ هزار پوند؛ تابلو نقاشی قاجاری به قیمت ۳۷.۵۰۰ پوند؛ کاشی محراب کاشانی متعلق به قرن ۱۳ به مبلغ ۳۵ هزار پوند؛ یک صفحه نگارگری و خوشنویسی به امضا محمد احمدی صالح الحسینی متعلق به قرن۱۷ از مدرسه رضا عباسی ۳۲.۵۰۰ پوند؛ یک برگ مناجات خطی متعلق به قرن ۱۳ به قیمت ۳۰ هزار پوند؛ فرش متعلق به قرن ۱۹ به قیمت ۳۰ هزار پوند و پارچ سفالی با طرح رقصنده متعلق به قرن ۱۳ به قیمت ۲۰ هزار پوند چکش خوردند.

یک پنل بیست‌تایی کاشی متعلق به قرن ۱۷ به قیمت ۱۸.۷۵۰ پوند؛ هاونگ برنجی حکاکی شده قرن ۱۴ به ملبغ ۱۸.۷۵۰ پوند؛ یک صفحه نگارگری از معراج پیامبر متعلق به قرن ۱۷ به قیمت ۱۷.۵۰۰ پوند؛ دو جفت قالیچه کرمانی متعلق به محمد بن جعفر در قرن ۱۹ هر کدام به مبلغ ۱۵ هزار پوند و ۱۳.۷۵۰ پوند؛ تابلو فرش کاشانی قرن ۱۹ به مبلغ ۱۳.۷۵۰ پوند؛ قالیچه محتشم کاشان متعلق به قرن ۱۹ به قیمت ۱۲.۵۰۰ پوند؛ قالیچه بخشی قرن ۱۹ به قیمت ۱۱.۸۷۵ پوند؛ قرآن خطی سوره یوسف قرن ۱۲ به خط کوفی ۱۱.۸۷۵ پوند؛ فرش تبریزی به امضا محمود جبارزاده متعلق به قرن بیستم به قیمت ۱۱.۲۵۰ پوند؛ فرش تهرانی متعلق به اوایل قرن بیستم به مبلغ ۱۰ هزار پوند؛ فرش اصفهانی قرن بیستم به قیمت ۱۰ هزار پوند و آلبومی از نقاشی و خوشنویسی متعلق به قرن ۱۶ به مبلغ ۱۰ هزار پوند فروخته شدند.

2020_CKS_18371_0005_000(an_album_of_calligraphy_and_paintings_iran_and_india_16th_century_and)

آلبومی از تصاویر نقاشی و خوشنویسی متعلق به قرن ۱۶

همچنین فرش اصفهانی قرن ۱۷ به قیمت ۸.۷۵۰ پوند؛ فرش بخشی قرن ۱۹ به مبلغ ۸.۷۵۰ پوند؛ فرش متعلق به اوایل قرن بیستم به قیمت ۸.۷۵۰ پوند؛ قالیچه کاشانی قرن بیستم به قیمت ۸.۷۵۰ پوند؛ چهار برگ قرآن خطی عصر صفوی ۸.۱۲۵ پوند؛ مجسمه‌ای به سبک سلجوقی متعلق به قرن ۱۹ به قیمت ۸.۱۲۵ پوند؛ فرش کاشان متعلق به اوایل قرن بیستم به قیمت ۸.۱۲۵ پوند؛ فرش کاشانی قرن ۱۹ به قیمت ۶.۸۷۵ پوند؛ یک فرش کناره متعلق به اوایل قرن بیستم به قیمت ۶.۲۵۰ پوند؛ قالیچه ابریشمی تبریزی به قیمت ۵.۲۵۰ پوند؛ نگاره‌ای صفوی ۵ هزار پوند؛  یک صفحه رباعی به خط نستعلیق متعلق به قرن ۱۸ به قیمت ۵ هزار پوند؛ فرش هرازی متعلق به قرن ۱۹ به قیمت ۵ هزار پوند؛ نسخه‌ای کامل از روضه‌الصفا میرخواند ۳.۷۵۰ پوند؛ مشک منبت‌کاری شده متعلق به امین سلطان، وزیر قاجاری به قیمت ۳.۷۵۰ پوند، گلابدان متعلق به قرن ۱۷ کرمان ۳.۵۰۰ پوند و یک صفحه خوشنویسی عصر صفوی به قیمت ۲۵۰۰ پوند سایر آثار ایرانی بودند که در این حراج به فروش رسیدند.

لازم به یادآوری است در حراج هنر جهان سالام و هند کریستیز، ۲۵ اثر ایرانی نیز فروش نرفتند.

منبع: هنرآنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.