طرح‌های توسعه مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد واقع در شهرستان کوار استان فارس، شامل تولید آهن اسفنجی و گندله‌سازی روز پنجشنبه به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

رئیس جمهور واحدهای صنعتی مهمی را در فارس و سیستان و بلوچستان افتتاح کرد

به گزارش قدس آنلاین حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که فروردین‌ماه ۱۳۹۶ در سفر به شیراز و در ارتباط ویدیوکنفرانس، دستور آغاز عملیات ساخت این دو طرح را صادر کرده‌ بود، پنجشنبه ۱۹ تیرماه ۱۳۹۹ در ارتباط ویدیوکنفرانس دیگر از مجموعه حافظیه نهاد ریاست‌جمهوری، این طرح‌های توسعه را افتتاح کرد. 
رئیس‌جمهوری از این طرح به عنوان "کار عظیم" یاد و به همین خاطر از تلاش‌های سرمایه‌گذار بخش خصوصی، مهندسان و کارگران ایرانی در بهره‌برداری از این طرح قدردانی کرد.

مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد در شهرستان کوار شامل چهار مرحله توسعه است که ساخت آن، سال ۸۴ توسط بخش خصوصی و با اخذ مجوزهای قانونی از وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.

گام نخست، تولید فولاد
بنا بر اعلام داریوش اسماعیلی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت حاضر در محل اجرای پروژه، واحد تولید فولاد این مجتمع با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال، سال ۱۳۹۲ به‌بهره برداری رسید.
برای اجرای گام نخست این طرح، ۶۹ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی صورت گرفت که اشتغالزایی مستقیم برای یک هزار و ۱۹۳ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم برای حدود ۱۲ هزار نفر را در پی داشت.
در سال ۹۸ نیز واحد گاززدایی و کربن‌زدایی در خلأ این کارخانه به بهره‌برداری رسید.

گام دوم، تولید آهن اسفنجی
گام دوم این مجتمع در قالب تولید آهن اسفنجی به ظرفیت سالانه یک میلیون و 800 هزار تن روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه جاری با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.
این مرحله از توسعه مجتمع با سرمایه‌گذاری ۱۳۹ میلیون یورو و ۱۹۹ میلیارد تومان در مدت حدود سه سال به پایان رسید تا یک هزار و ۸۷۰ نیروی جدید در این بخش مجتمع مشغول به کار شوند و به صورت غیرمستقیم نیز ۲۰ هزار نفر از مواهب اشتغال این طرح بهره‌مند شدند.

مرحله اول از گام سوم، گندله‌سازی
سومین مرحله توسعه این مجتمع شامل بخش‌های گندله‌سازی و کنستانتره است که پنجشنبه ۱۹ تیرماه، بخش گندله سازی به بهره‌برداری رسید و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوید بهره‌برداری از بخش کنستانتره در صورت تامین منابع معدنی مورد نیاز را مطرح کرد.
ظرفیت تولید گندله این مجتمع که امروز پنجشنبه به بهره‌برداری رسید، سالانه سه میلیون و 500 هزار تن و ظرفیت تولید سالانه بخش کنستانتره در زمان افتتاح  دو میلیون و 500 هزار تن بود.
برای اجرای این مرحله از توسعه این مجتمع نیز 141 میلیون یورو و 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و تجهیزات توسط بخش خصوصی از خارج کشور تامین شده است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهره‌برداری از بخش کنستانتره این مجتمع نیازمند تامین سنگ معدن است که نامه‌ای در این زمینه برای طرح در هیات دولت و اخذ مجوز مربوطه به دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز پیش از این به خبرنگار ایرنا گفت: با اجرا و بهره‌برداری کامل از تمام بخش‌ها و فازهای کارخانه ذوب آهن پاسارگاد کوار برای سه هزار نفر به شکل مستقیم و ۱۵ هزار نفر به شکل غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
ظفر افشون افزود: این کارخانه مجاز است به منظور تکمیل زنجیره تولید فولاد نسبت به احداث واحد کنسانتره سنگ آهن به میزان ۲ و نیم میلیون تن و یا واحد خرد کردن سنگ آهن به میزان پنج میلیون تن اقدام کند.
وی ادامه داد: مجتمع با اخذ ۷۰ میلیون یورو از محل منابع صندوق توسعه ملی به شکل کامل از خارج خریداری و وارد کشور شده است.
معاون استاندار فارس اظهار داشت: این کارخانه یکی از مهمترین تولید کنندگان بخش خصوصی کشور است که در سال گذشته با ۲۶۰ میلیون صادرات جایگاه اول ارزآوری صنعتی را برای استان فارس داشته است و در صورت اطمینان از تامین مستمر سنگ آهن برنامه توسعه‌ای آن همچنان ادامه خواهد داشت.
وی، زنجیره تولید این مجموعه را شامل تولید سنگ آهن، کنسانتره آهن، گندوله آهن، آهن اسفنجی و شمش فولاد دانست و افزود: در زمینه تحقق شعار جهش تولید و دستیابی به اهداف تولید، هدفگذاری تولید فولاد این واحد تولیدی در افق ۱۴۰۴ حدود ۵۵ میلیون تن در نظر گرفته شده است.
شهرستان کوار در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.

رئیس‌جمهوری پیش از این در دو نوبت، طرح‌های ملی استان فارس را افتتاح کرده بود.

افتتاح طرح های صنعتی در سیستان و بلوچستان

سه طرح مهم صنعتی در سیستان و بلوچستان همزمان از طریق ویدئو کنفرانس به دستور رییس جمهوری و با حضور سرپرست وزارت صمت و استاندار این استان لحظاتی پیش تحت عنوان طرح‌های هفته پنجم پویش ملی «تولید، تداوم امید» افتتاح شد.

واحد نساجی کارخانه بزرگ بافت بلوچ ایرانشهر، انبارهای ۲۵۰ هزار تنی طریق القدس چابهار و توسعه کارخانه ساخت قوطی کنسرو در کنارک بطور همزمان با حضور رییس جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید.

سرپرست وزارت صمت پیش از افتتاح این طرح گفت: سال گذشته تلاش کردیم بیشتر کشتی‌های حامل کالاهای اساسی در بندر چابهار پهلوگیری کنند که برای همین منظور انبارهای طریق القدس چابهار نوسازی و بهسازی شد که در این سفر نیز این انبارها با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن کالاهای اساسی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

حسین مدرس خیابانی افزود: طرح ۱۰۰ هزار تنی مخازن روغن نیز در دست ساخت است و با راه اندازی آن، کشتی‌های حاکالای اساسی روغن نیز قابلیت پهلوگیری در این بندر را خواهند داشت.

تخلیه و پهلوگیری کشتی‌ها از بندر چابهار در ۳ ماهه امسال، حدود ۱۰۰ هزار تن بیشتر از کل سال ۹۸ بود

مدرس خیابانی گفت: رئیس جمهوری نیز تکمیل هر چه سریعتر راه آهن چابهار- زاهدان و اتصال کریدور شمال- جنوب نیز با هدف توسعه زیرساختهای تجاری مورد تاکید قرار داده است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه‌های هفته پنجم پویش ملی "تولید، تداوم امید" اظهار داشت: پنج  طرح صنعتی و معدنی بزرگ به دستور رئیس جمهور از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح می شود که طرح کارخانه بافت بلوچ از جمله طرح های مهم و مورد نیاز سیستان و بلوچستان از جمله این طرح‌ها است.

وی اضافه کرد: واحد ریسندگی این کارخانه فردا در مراسمی افتتاح خواهد شد و در تلاشیم که با مشارکت و حضور شرکت ایدرو واحد بافندگی این کارخانه نیز به زودی راه اندازی شود.

مدرس خیابانی بیان کرد: در برنامه ویدئو کنفرانس به صورت همزمان ۲ طرح معدنی نیز در استان فارس و یک طرح صنعتی در استان اصفهان به بهره برداری می رسد.

سرپرست وزارت صمت گفت: بیش از پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان طرح‌ صنعتی و معدنی در قالب هفته پنجم پویش ملی "تولید، تداوم امید" در این هفته در استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس و اصفهان مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و به مرور طرح‌های صنعتی و معدنی در همین راستا افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.