رئیس سازمان غذا و دارو از برنامه وزارت بهداشت از ممنوعیت عرضه داروهای «رمدسیویر» و «فاویپیراویر» در خارج از بیمارستان خبر داد و گفت: از آنجا که این داروها به دلیل حساسیتی که دارند و مصرف بی رویه آنها می‌تواند موجب مقاومت ویروس شود، در نتیجه در شبکه کاملا رسمی ضبط و ثبت شده، توزیع انجام خواهد شد.

ممنوعیت عرضه «رمدسیویر» در خارج از بیمارستان

به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمدرضا شانه ساز در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که امروز در وزارت بهداشت به صورت مجازی برگزار شد به نحوه توزیع دارو در کشور اشاره کرد و گفت: علیرغم همه تذکراتی که داده شده مبنی بر این که باید دارو از شبکه رسمی کشور یعنی بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و معاونت‌های غذا و دارو در کشور تهیه شود، اما ما دیدیم که هفته گذشته عده‌ای سوداگر و سود جو با سو استفاده‌ای که کردند اقلام دارویی که هنوز به تایید رسمی سازمان غذا و دارو نرسیده بود با قیمت‌های بسیار گزاف به فروش رساندند و متاسفانه بررسی‌هایی که انجام شد نشان داد داروی که هزینه گزاف برای تامین آن پرداخت شده است (رمدسیویر)، اصلا مورد تایید نبود.

وی در ادامه تصریح کرد: من به تمامی هموطنان اعلام می‌کنم ما واقعا در زمینه داروهایی که مورد نیاز کشور برای بیماران مبتلا به کرونا است، مشکلی نداریم و این داروها را در گام اول برای انجام مطالعات بالینی وارد کردیم و در اختیار شبکه مطالعات بالینی کشور قرار گرفته است و داروهایی هم که به صورت رسمی در این زمینه وارد کشور شدند در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته است و به زودی ما از 50 تولید داخل داروی رمدسیویر بهره برداری خواهیم کرد. همچنین همانطور که از قبل نیز قول داده بودیم داروی فاویپیراویر چند ماهی است در کشور تولید شده است و توزیع گسترده آن از هفته گذشته در دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شده است.

شانه ساز تاکید کرد: توجه مردم را به این نکته جلب می‌کنم که قرار نیست داروهای فوق در خارج از بیمارستان‌ها و به صورت انبوه در مناطق دیگر عرضه شوند، این داروها به لحاظ حساسیتی که دارند و مصرف بی رویه این داروها می‌تواند موجب مقاومت ویروس شود و تاثیر آن از بین برود در نتیجه در شبکه کاملا رسمی ضبط و ثبت شده توزیع انجام خواهد شد. بنابراین داروی رمدسیویر به همین شیوه و به صورت محدود در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته است. مرحله دوم واردات این دارو نیز انجام شده است ظرف دو روز آینده در اختیار معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت. تا با هماهنگی‌های که بین این معاونت‌ها و بهداشت انجام می‌شود مورد استفاده علمی قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: ماده اولیه داروی رمدسیویر هم در داخل کشور تولید می‌شود که این نشان از توانمندی داروسازان کشور دارد. بنابراین هر دارویی که در دنیا عرضه شود و احتمال این را داشته باشد که می‌تواند در درمان کرونا موثر واقع شود، این دارو را به دلیل توانمندی‌هایی که در سیستم داخل کشور وجود دارد را تهیه و در اختیار کادر درمانی قرار می‌دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مجددا به مردم اطمینان می‌دهیم که داروهای فوق در صورت تامین در اسرع وقت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، اما لازمه توزیع و قرار دادن آن در اختیار مردم این است که مهر تایید مراجع رسمی و علمی کشور در خصوص سلامت و اثر بخشی را داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.