معاون وزیر نیرو اظهار داشت: با اجرایی شدن مدیریت یکپارچه حوضه‌های آبریز مسایل اجتماعی حل می‌شود، تمام ذینفعان از آن مطلع خواهند شد و با اجرایی شدن این برنامه نگاه بخشی و استانی به آب نخواهیم داشت.

آغاز به کار بزرگترین آب شیرین کن کشور؛ اواخر مهرماه

به گزارش قدس آنلاین، قاسم تقی زاده خامسی در حاشیه مراسم آغاز رسمی پروژه سازوکاری استقرار مدیریت یکپارچه حوضه‌های آبریز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در کشور شش حوزه اصلی آبریز داریم که براساس مرز جغرافیایی نیستند. از دهه‌های قبل تقسیم بندی براساس حوزه‌های آبریز بود اما با تشکیل شرکت‌های استانی سازوکار تغییر کرد. اکنون با تاخیر برنامه، تاکید بر این است که حوضه‌های آبریز در کنار حوضه‌های استانی تشکیل شود. کار امروز حاصل چند دهه تجربه و تصمیمی جسورانه است که بعد از یکپارچه سازی شرکت‌های آبفای شهری و روستایی انجام می‌شود.

وی افزود: این اقدام در واقع تصمیم گیری برای عدالت در توزیع کم آبی است.

مدیرعامل جدید شرکت مدیریت منابع آب تصریح کرد: این برنامه جدید (استقرار مدیریت یکپارچه حوضه‌های آبریز) کمک می‌کند که مثلا اگر فلات مرکزی را در نظر بگیریم این منطقه 20 درصد آب و 46 درصد جمعیت دارد بنابراین باید برای آب شرب این محدوده تصمیم گیری فرا استانی و فرامنطقه ای صورت گیرد.

وی درباره وضعیت رودخانه ها با توجه به آغاز سال جدید آبی گفت: لایروبی رودخانه انجام شده بارندگی در سال جاری با 5 تا 6 درصد اختلاف شبیه سال گذشته است .

وی در پاسخ به سوال ایلنا درباره احتمال بروز تنش با اجرایی شدن مدیریت یکپارچه حوضه‌های آبریز خاطرنشان کرد: این برنامه مسایل اجتماعی را حل می‌کند، تمام ذینفعان از آن مطلع خواهند شد و با اجرایی شدن این برنامه نگاه بخشی و استانی به آب نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: بدون تفاهم کاری انجام نمی‌شود، همه ذینفعان باید مشارکت داشته باشند و ضن اینکه مصرف کنندگان نیز حتما در تشکیلات دخالت خواهند داشت.

وی درباره موضوع تخصیص آب به صنایع در مدیریت یکپارچه حوضه‌های آبریز خاطرنشان کرد: معتقدیم صنایع آب بر باید در سواحل مستقر شود تا بتوانیم آب شیرین سازی شده را در اختیارشان قرار دهیم.

وی از آغاز به کار بزرگترین آب شیرین کن تا اواخر مهر خبر داد و گفت: با افتتاح این آب شیرین کن آب خلیج فارس به صنایع کرمان و یزد منتقل خواهد شد، برای این پروژه 5 هزار میلیارد تومان توسط صنایع هزینه شده است.

تقی زاده خامسی افزود: فاز اول پروژه جهت آبرسانی به گل گهر به میزان 150 میلیون متر مکعب در سال است و فازهای بعدی نیز در این دولت به بهره برداری خواهند رسید.

وی درباره تخصیص منابع ارزی به پروژه فاضلاب اهواز گفت: به دستور رهبری 50 میلیون یورو برای فاضلاب اهواز از صندوق توسعه ملی مصوب و ابلاغ شده و تا امروز 270 میلیارد تومان واریز شده است. اسناد مناقصه آماده شده و تا اواسط مهرماه پیمانکار انتخاب و کار آغاز می ‌شود.

وی درباره تاثیر مدیریت یکپارچه مدیریت حوضه‌های آبریز در ساخت و ساز سدها نیز گفت: این پروژه تاثیری بر احداث سدها ندارد و برنامه‌های ساخت سد با گذشته هیچ تفاوتی نخواهد داشت. هرجا لازم باشد و از نظر فنی، زیست محیطی و مدیریت سیلاب نیاز داشته باشیم احداث سد انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.