جوان نخبه قوچانی موفق به تولید گوشت گیاهی و فرآورده‌های گوشتی از گیاه شد که علاوه بر بالا بودن پروتئین مضرات گوشت‌های حیوانی موجود در بازار را ندارد.

تولید گوشت گیاهی برای اولین بار در کشور توسط جوان قوچانی

به گزارش قدس آنلاین، تولید گوشت و فرآورده‌های دامی در دنیایی که هر روز رو به آلوده‌تر و کوچک‌تر شدن می‌رود چیزی جز دردسر و بیماری به همراه ندارد. بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت و کبد چرب سبب شده تا کارشناسان و پزشکان درصدد جایگزین کردن پروتئین و گوشت گیاهی به جای پروتئین‌های دامی باشند، این تحول می‌تواند آینده نسل بشر را تضمین کند. 

میلاد حیاتی، تنها جوان ایرانی است که موفق به تولید گوشت گیاهی در کشور شده،  اظهار کرد: تولید گوشت گیاهی به اصطلاح کارشناسان صنایع تغذیه، گوشت آنالوگ تنها در چند کشور پیشرفته از جمله انگلستان انجام شده و در کشور فقط به صورت آزمایشگاهی چند نمونه ناموفق بوده که به نتیجه نرسیده است، اما با تلاشی که از سال ۹۴ تا ۹۸ انجام شد موفق به ساخت گوشت «آنالوگ» از دانه‌های گیاهی در کشور شدیم.

این تولیدکننده برتر با اشاره به استفاده از گیاه خُلَّر «سَنـگِـنَک سرده‌ای از گیاهان گلدار»، افزود: پروتئین گیاهی یکی از مهم‌ترین گرایش‌های مردم در دنیای جدید است، رساندن یک کیلوگرم گوشت با طی روند پرورش، کشتار و حمل آن بسیار پرهزینه و در عین حال ناکارآمدتر از رساندن یک کیلوگرم گیاه سرشار از پروتئین است.

وی یادآورشد: این طرح با مقاله‌ای با این عنوان در ژورنال‌های علمی بین‌المللی به ثبت رسیده است.

حیاتی ضمن اشاره به نبود حمایت مسئولین ذی‌ربط از پروژه‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: اتفاقات اخیر مانند افزایش قیمت دلار و تحریم‌ها سبب شده تا کارآفرینان دچار مشکلات اقتصادی شوند و نیاز به حمایت همه جانبه دارند، متاسفانه حمایتی که لازم است از طرح‌های دانش بنیان نمی‌شود و فقط بخش خصوصی با توجه به برآورد طرح‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

این تولیدکننده برتر بیان کرد: در مطالعات اخیر کارشناسان به پروتئین سویا، گلوتن گندم به عنوان مواد خام اولیه متمرکز شدند، اما حضور عوامل آلرژیکی و جهش‌های ژنتیکی و بیماری سلیاک در نتیجه مصرف این گلوتن گندم سبب شد که به منابع دیگر از جمله گیاه خلر توجه کنم و این گیاه سالم برای طرحم انتخاب کنم.

وی با اشاره به اینکه هیچ قانون الزام آوری برای حمایت از مخترعین وجود ندارد، ادامه داد: وجود دارد ولی اجرایی نمی‌شود به عنوان مثال، طبق قانون ۲ درصد از بودجه شرکت‌ها و موسسات دولتی باید به طرح‌های پژوهشی اختصاص یابد، اما وقتی مراجعه می‌کنیم، می‌گویند، ما طرح‌های پژوهشی انجام نمی‌دهیم و اصلا اهمیتی برای کار تحقیقاتی قائل نیستند، این امر با وجود تاکیدات رهبر معظم انقلاب و حمایت قاطع ایشان از مسیر علمی بسیار آزاردهنده‌ است. 

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.