اوغور شاهین دانشمند همکار در ساخت واکسن ویروس کرونا، ابراز اطمینان کرد که در صورت استفاده گسترده از آن در سال آینده، زمستانی عادی در پیش خواهیم داشت.

پیش بینی امیدوار کننده یک دانشمند: مهار کامل کرونا تا میانه سال آینده

به گزارش قدس آنلاین به نقل از شبکه خبری انگلیس ؛ شاهین مدیر اجرایی شرکت "بیو ان تک" که واکسن کووید - ۱۹ ساخت مشترک آن با شرکت داروسازی فایزر آمریکا، تاثیر ۹۰ درصدی نشان داده است، گفت: این شرکت ها قصد توزیع ۳۰۰ میلیون واحد (دوز) از این واکسن را تا ماه آوریل ۲۰۲۱ (اوایل سال ۱۴۰۰) دارند.

شاهین به اندرو مار مجری برنامه صبحانه یکشنبه شبکه بی بی سی گفت که این پیشرفت، تاثیر قابل توجهی بر مهار موج دوم کرونا که اکنون اروپا و آمریکا را در می نوردد، ندارد، زیرا اجرای واکسیناسیون سراسری و گسترده تا سال آینده آغاز نخواهد شد. اما تاکید کرد که در صورت دستیابی به امکان میزان بالا و گسترده واکسیناسیون تا پائیز ۲۰۲۱، خواهیم توانست زمستانی عادی و معمولی مانند سالیان گذشته در پیش داشته باشیم.

شاهین افزود: در صورت تداوم همه امور به خوبی، ما تحویل واکسن را در پایان سال جاری (۲۰۲۰) آغاز و کاربرد این واکسن را در سال آتی آغاز خواهیم کرد. هدف تحویل صدها میلیون دوز از این واکسن تا بهار سال آینده است که شاید تاثیرگذاری آن از قبل شروع شده باشد و در تابستان آینده تاثیرهای قابل توجه بیشتری از آن دیده شود.

به گفته شاهین؛ نکته بسیار مهم، بالابردن میزان واکسیناسیون پیش از فرارسیدن پائیز و زمستان سال آینده است، بنابراین باید به همه مصون سازی ها و رویکردهای واکسیناسیون پیش از پائیز سال آینده، دست یافته باشیم. اطمینان دارم که چنین خواهد شد، زیرا از شماری شرکت های واکسن سازی درخواست شده است که عرضه و تولید را افزایش دهند، تا بتوانیم در سال آینده، زمستانی عادی داشته باشیم.

براساس بررسی های اولیه، واکسن بیو ان تک و فایزر از دچار شدن بیش از ۹۰ درصد کاربران به کووید- ۱۹ جلوگیری می کند. در آزمایش های بالینی بین المللی این واکسن که در ۲ نوبت با فاصله سه هفته تزریق می شود، بیش از ۴۳ هزار تن از ۶ کشور جهان مشارکت داشته اند. به گفته دانشمندان شرکت داروسازی فایزر؛ این واکسن می تواند به همه گیری این ویروس در جهان پایان دهد.

شاهین با گذشت بیش از یک هفته از اعلان نتایج فوق العاده کاربرد آزمایشی این واکسن گفته است که از آن در ابعاد گسترده استفاده شده و هیچ واکنش منفی جدی دیده نشده است. عارضه جانبی مهمی که تاکنون این واکسن نشان داده؛ درد اندک یا میانه چند روزه در مکان تزریق یا تب خفیف تا متوسط در برخی از استفاده کنندگان در دوره زمانی مشابه بوده است.

قرار است انگلیس ۱۰ میلیون واحد از مجموع ۳۰ میلیون دوز این واکسن را که تاکنون سفارش داده است، تا پایان سال جاری دریافت کند و بسیاری از دیگر کشورها نیز مقادیر قابل توجهی از آن را سفارش داده و پیش خرید کرده اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.