معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: منابع مالی طرح ملی "جهاد روشنایی" از طریق نصب نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس و خرید تضمینی برق در استان تامین شده که بهترین راه برای درآمدزایی آسان افراد کم توان، زنان سرپرست خانوار و اقشار محروم جامعه است.

زمینه درآمدزایی از طریق نصب نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی فراهم شد

به گزارش قدس آنلاین،  علی رسولیان امروز در نشست کمیته انرژیهای تجدیدپذیر در محل استانداری خراسان رضوی افزود: طرح "جهاد روشنایی" از سوی بسیج سازندگی به منظور تولید برق از طریق نصب نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس و ایجاد اشتغال برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، زنان سرپرست خانوار، سالمندان، بازنشستگان، اقشار کم درآمد و محروم جامعه با ظرفیت هزار و ۱۰۵ نفر در استان اجرایی شده است.

وی ادامه داد: مزیت این طرح بر سایر طرحهای اقتصادی این است که نیاز به بازار فروش ندارد، فعالیتی سالم و درآمد آن تضمین شده است به طوری که هر فرد از محل نصب نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در خانه خود و ارسال برق آن به شبکه ماهانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال درآمد خواهد داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: منابع مالی جهاد روشنایی برای اجرای این طرح از محل بند "ه" تبصره ۱۶ قانون بودجه که مربوط به تسهیلات قرض الحسنه اشتغال برای اقشار کم درآمد است در نظر گرفته شده و پنج بانک عامل شامل ملی، تجارت، سپه، صادرات و ملت عهده دار پرداخت تسهیلات با نرخ سود پنج درصد برای خرید این نیروگاه‌ها شده‌اند.

رسولیان افزود: برای اجرای این طرح علاوه بر تسهیلات تامین شده برای هزار نیروگاه کوچک مقیاس، می توان از اعتبارات دستگاههای حمایتی شامل ۱۸۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در اختیار بهزیستی و ۴۷۰ میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی استفاده کرد.

وی ادامه داد: تاکنون هزار و ۱۰۵ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در خراسان رضوی نصب شده و استان از این حیث با ۲۳ درصد سهم کشوری در رتبه دوم قرار دارد و در این راستا برای توسعه نیروگاه‌های مزبور، به مدت پنج سال، سالی هزار نفر در استان را زیر پوشش طرح "جهاد روشنایی" قرار خواهیم داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: مدیران بانکهای عامل مشارکت کننده در طرح جهاد روشنایی خراسان رضوی لازم است تا هرچه سریعتر نسبت به پرداخت تسهیلات این طرح وارد عمل شوند تا منابع مالی اختصاص یافته به استان در این طرح به طور کامل و در موعد مقرر جذب شود.

رسولیان افزود: سقف تسهیلات بانکی طرح جهاد روشنایی برای هر متقاضی ۵۰۰ میلیون ریال و فاصله این قیمت تا هزینه نصب نیروگاه و اجرای آن، ۱۵۰ میلیون ریال است که تلاش می‌شود این فاصله قیمتی با روشهایی تامین شود.

وی ادامه داد: با تلاشها و پیگیریهای موثر استاندار خراسان رضوی امید است از ظرفیت بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام راحل و جلب مشارکت آنها در اجرای طرحهای اقتصادی استان استفاده کرد و تلاش می‌شود از این طریق بتوان کمکهای مالی بلاعوض برای شرکت کنندگان در طرح جهاد روشنایی را به دست آورد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: برای ضمانت تسهیلات بانکی اختصاص یافته به هر متقاضی نیز، زنجیره‌های ضامن با معرفی یک ضامن معتبر از سوی نهادهای حمایتی و معرفی شورای شهر و روستا در نظر گرفته خواهد شد تا اجباری به ارائه ضامن کارمند برای متقاضیان نباشد.

فرمانده بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) نیز در این نشست گفت: تسهیلات طرح جهاد روشنایی فقط به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص ندارد بلکه همه اقشار مردم می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

سرهنگ محمد روحانی افزود: برای انتخاب شرکتهای سازنده و نصاب نیروگاه‌های خورشیدی، مناقصه‌ای برگزار و برندگان مشخص خواهند شد که بسیج سازندگی یک استعلام برای نصب نیروگاه و یک استعلام برای خرید نیروگاه از سوی متولیان خواهد گرفت.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به وجود ۲ هزار و ۲۸ مددجوی متقاضی شرکت در طرح جهاد روشنایی گفت: اقساط تسهیلات نخستین گروه از مددجویان که نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در سال ۱۳۹۴ نصب کرده بودند به پایان رسیده است.

حبیب الله آسوده افزود: مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی تاکنون ۵۲۱ نیروگاه خورشیدی در استان نصب کرده اند و درآمد ماهیانه هر مددجو از این محل حداکثر ماهی ۳۰ میلیون ریال بوده است.

معاون بهره برداری دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در راستای اجرای طرح جهاد روشنایی تاکنون ۲۰۰ مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی برای دریافت تسهیلات به بانک ملی معرفی شدند که از این تعداد، مدارک ۱۳۵ نفر به بانک ارسال شده و مدارک باقی مددجویان نیز در حال ارسال است.

وحید باغشنی افزود: در مرحله بعد ۳۰۰ نفر از دیگر مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در شهرستانهای بجستان، گناباد، سبزوار و باخرز برای شرکت در این طرح معرفی و احراز هویت می‌شوند.  

وی اضافه کرد: تسهیلات مربوط به بند "ه" تبصره ۱۶ قانون بودجه فقط به جهاد سازندگی اختصاص یافته است و باید بخشی از این بودجه مربوط به ۲۰۰ متقاضی که مدارک آنها به بانک ارسال شده هر چه سریعتر جذب شود.

حمیده محدث، نماینده اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مددجویان واجد شرایط برای شرکت در طرح جهاد روشنایی، باید معلولان یا زنان سرپرست خانوار باشند که از بین هزار نفر سهمیه استان در این طرح در سال جاری، ۸۰ نفر از مددجویان بهزیستی هستند.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.