رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا پایان آبان ماه سال جاری بیش از ۶۱۰ میلیارد ریال، خسارت به تاسیسات گردشگری شهرستان‌های نیشابور و زبرخان وارد شده است.

خسارت ۶۱۰ میلیارد ریالی کرونا به تاسیسات گردشگری نیشابور و زبرخان

به گزارش قدس آنلاین، محمد اسماعیل اعتمادی عنوان کرد: شهرستان‌های نیشابور و زبرخان در مجموع دارای ۶۶ واحد و تاسیسات گردشگری هستند که ۱۳ واحد آن متعلق به شهرستان زبرخان و ۵۳ واحد متعلق به شهرستان نیشابور است.

وی ادامه داد: تاسیسات و واحدهای گردشگری شهرستان نیشابور شامل ۲۱ دفتر خدمات مسافربری و گردشگری، یک مجموعه گردشگری خصوصی، چهار واحد پذیرایی بین راهی، یک هتل چهار ستاره، یک هتل آپارتمان، یک هتل دو ستاره، یک باب هتل یک ستاره، یک مهمان‌پذیر و ۱۴ خانه مسافر و ۸ اقامتگاه بوم‌گردی است. شهرستان زبرخان نیز دارای یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری، ۶ واحد پذیرایی بین راهی، دو مجتمع رفاهی بین راهی و دو خانه مسافر و دو اقامتگاه بوم‌گردی است.

اعتمادی در پاسخ به اینکه درصد بیکاری ناشی از تعطیلی یا کاهش فعالیت‌های تاسیسات گردشگری شهرستان به چه میزان بوده است؛ بیان کرد: متاسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا، بیش از ۷۵ درصد کارکنان شاغل در تاسیسات گردشگری بیکار شده‌اند و تاسیسات گردشگری در حال حاضر با یک چهارم ظرفیت فعال هستند و بقیه غیر فعال و یا تعطیل موقت هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور افزود: با توجه به محدودیت‌های اجتماعی ایجاد شده، هم اکنون ضریب اشغال واحدهای اقامتی بین سه تا پانزده درصد است، بر اساس برآوردهای انجام شده، بیشترین خسارت وارد شده به تاسیسات گردشگری در حوزه مراکز اقامتی است که بیش از ۴۱۰ میلیارد ریال خسارت به این واحدها در شهرستان نیشابور وارد شده است و این ارزیابی اولیه‌ای هست که کارشناسان ما انجام داده‌اند.

وی عنوان کرد: با توجه به خسارت‌های شدید به تاسیسات و واحدهای گردشگری، یک سری بسته‌های حمایتی برای این مراکز در نظر گرفته شده است، از جمله امهال باز پرداخت تسهیلات بانکی قبلی که دریافت کرده بودند تا پایان سال ۹۹، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه سهم کار فرما در سال ۹۹، امهال هزینه‌های آب و برق و گاز در سال ۹۹ امهال هزینه‌های مالیاتی سر رسید سال ۹۹ که تا پایان سال ۹۹ مهلت به این‌ها داده شده است.

اعتمادی مطرح کرد: پرداخت تسهیلات بانکی بنیاد محور، با کارمزد ۱۲ درصد و با دوره تنفس ۶ ماهه که متقاضیان می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه تاسیسات گردشگری این تسهیلات را تقاضا و دریافت کنند که این تسهیلات، برای مجتمع‌های گردشگری و واحدهای پذیرایی بین راهی از یک میلیارد ریال تا ۳.۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها تا سقف ۹ میلیارد ریال، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری از ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیون ریال، واحدهای اقامتی بوم‌گردی از ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیون ریال و راهنمایان گردشگری به ازای هر نفرشان ۲۰۰ میلیون ریال این تسهیلات در نظر گرفته شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور به چشم‌انداز گردشگری در دوران پساکرونا اشاره کرد و گفت: امیدوار هستیم با فروکش کردن و از بین رفتن ویروس کرونا و نابودی کامل آن در آینده‌ای نزدیک، مجددا شاهد رونق و شکوفایی صنعت گردشگری و به تبع آن رونق اقتصادی جامعه باشیم و قطعا گردشگری در دوران پسا کرونا می‌تواند همچون گذشته نقش مهمی در رونق و شکوه اقتصادی کشور عزیزمان داشته باشد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.