معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: در کنار قاچاق کالا با پدیده ای به عنوان فساد اداری مواجه هستیم و بیش از ۸۲ درصد از کالایی که قاچاق می شود توسط افرادی است که دارای رانت، نفوذ و رشوه بگیر هستند و به دلیل فساد اداری این کالاها وارد کشور می شود.

بیش از ۸۰ درصد کالاهای قاچاق توسط افراد دارای رانت و نفوذ وارد کشور می شود

به گزارش قدس آنلاین، سیدمهدی قویدل در جلسه کمیسیون هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان اظهار کرد: اگر بپذیریم قاچاق تهدید جدی برای اقتصاد کشور است برای مقابله با آن نیاز به عزم ملی و مدیریت جهادی داریم.

وی با اشاره به اینکه برنامه های پیشگیرانه متناسب با حجم تهدید نیست، افزود: نبود زیرساخت ها و امکانات لازم دوستان را در امر مبارزه با قاچاق با مشکل مواجه کرده است.

قویدل با اشاره به اینکه انسجام و همگرائی مدیران در مبارزه با قاچاق خیلی مهم است، تصریح کرد: در کنار قاچاق کالا با پدیده ای به عنوان فساد اداری نیز مواجه هستیم و بیش از ۸۲ درصد از کالایی که قاچاق می شود توسط افرادی است که دارای رانت، نفوذ و رشوه بگیر هستند و به دلیل فساد اداری وارد کشور می شود.

وی با اشاره به اینکه اعتمادسازی و مشارکت ملی موضوعی است که نیاز است متناسب با تهدید قاچاق اطلاع رسانی شود، گفت: مردم باید متوجه این موضوعات بشوند که کالای قاچاق هم برای خودشان و هم برای نظام ضرر دارد.

معاون دادگستری استان کرمان با اشاره به اهمیت نظارت جدی و دقیق بر عملکرد مسئولان و اجرای مصوبات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا اظهار کرد: بسیاری از مصوبات عملیاتی نمی شود و اصولا گزارش کارهای انجام شده داده می شود و آمار کارهای معطل مانده اعلام نمی شود.

وی با بیان اینکه پیشنهاد این است هر اداره ای کمیته یا مدیر ویژه ای در مبارزه با قاچاق و پیگیری مصوبات داشته باشد، تصریح کرد: پیشنهاد برگزاری همایش منطقه ای در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را با حضور استان های همجوار داریم زیرا سرریز عملکرد این استان ها به کرمان می آید.

قویدل با اشاره به مشکلات و موانع سر راه مبارزه با قاچاق کالا بیان کرد: قیمت اعلامی برخی اقلام قاچاق از سوی ستاد متناسب با قیمت واقعی نیست لذا جریمه تعزیرات و مجازات ها سبک بوده و تاثیر منفی دارد.

این مقام قضائی بیان کرد: مراجع کاشف برای تحویل کالای قاچاق مشکل دارند و باید اموال تملیکی این زیرساخت را در شهرستان ها فراهم کنند.

وی اظهار کرد: نبود بانک اطلاعاتی جامع از قاچاقچیان حرفه ای برای دستگاه ها، نبود انبار نگهداری محموله های نفتی، عدم استقرار ماموران ویژه در اجرای احکام قوه قضائیه، عدم نظارت کافی بر ورود و خروج خودروهای حمل بار و ... از جمله مشکلات دیگر در زمیه مبارزه با قاچاق کالا در استان کرمان است.

قویدل با اشاره به لزوم برق دار کردن چاه های دیزلی در مناطق در معرض قاچاق سوخت، گفت: در بحث تقنینی مقابله با قاچاق کالا نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و به عنوان مثال نیروی انتظامی در برخورد و بازرسی از اماکن با مشکل مواجه است که باید از سوی ستاد این مسئله پیگیری شود.

وی در پایان اظهار کرد: برخورد با خودروهای شوتی(حمل اتباع غیرمجاز) مورد تاکید است و در این زمینه خلاء قانونی وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.