رییس جمهوری با بیان اینکه در ده ماه دوران شیوع کرونا کسی پشت در بیمارستان نماند،‌ گفت: کادر درمانی نه تنها در دوران کرونا بلکه در سیل، زلزله در همه حوادث، با همه وجود در خط مقدم بود.

در همه حوادث کادر درمانی ما با همه وجود در خط مقدم بود

قدس آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در آیین بزرگداشت روز پرستار گفت: روز ولادت حضرت زینب (س) را روز پرستار نامیدند که این امر بار مسوولیت پرستاران را بالاتر می‌برد. چه الگویی بالاتر از حضرت زینب (س) پرستاری که از یک طرف عزیزانش و شهدا روی زمین بودند و از طرف دیگر عده‌ای از کودکان زیر شلاق ستمکاران بودند و عده‌ای در کنار شعله آتش و در آن شرایط او از امام سجاد (ص) هم پرستاری می‌کرد.  

وی افزود: پرستاری در آن شرایط بسیار سخت و جانکاه از لحاظ روحی و روانی و شرایط محیطی که باز هم قابل مقایسه نیست در جنگ تحمیلی که بیمارستان‌هایی که در خط مقدم بودند و در بعضی از عملیات‌ها بیمارستان ما با خط مقدم ۱۰ کیلومتر فاصله نداشت و حتی در برد خمپاره قرار داشت.

روحانی ادامه داد: در بیمارستان‌های خط مقدم و میدان جنگ جراحان ما در کنار آنها و در چند متری آنها بمب منفجر می‌شد،  اما جراحان و پرستاران ما همه داوطلب بودند.

رییس جمهوری یادآور شد: یکی از دوستان در تهران به من می‌گفت همان ساعت‌هایی که تو خبر داری عملیات می‌شود من هم خبر دارم. می‌گفتم شما از کجا خبر دارید؟ می‌گفت در همسایگی من جراحی است که داوطلبانه برای عملیات جبهه می‌رود هر زمان که می‌بینم به جبهه می‌رود می‌فهمم که فردا یا پس فردا شب، شب عملیات است.  

وی گفت: آن فداکاری که پزشکان، پرستاران و همه کادر درمان در میدان جنگ داشتند، آن حالت را یک مقدار می‌شود به صحنه کربلا و پرستاری زینب کبری تشبیه کرد. در طول سفر اسارت با آن زجر و مشقت حضرت زینب کبری هم الگو برای مدیریت ‌آن جمع هم برای پرستاری و هم برای بیان حقایق برای آن جامعه‌ای که روبرو بودند.

 روحانی اضافه کرد: حضرت زینب(س) هم برای مردم کوفه سخن می‌گفت و هم روبروی عبیدالله می‌ایستاد و هم جلوی یزید می‌ایستاد و حرف می‌زد و هم فرزندان شهید را سرپرستی می کرد و هم پرستاری می‌کرد. پرستاری و سرپرستی و جهاد و ایستادگی و مقاومت و سخن گفتن همه در کنار هم بود.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران مدال افتخاری بر سینه پرستاران ما زده شده است که آنها رهرو راه حضرت زینب کبری علیهاالسلام هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قرآن اینطور تعبیر می‌کند همه شما را به این دنیا آورده‌ایم تا معلوم شود چه کسی بهتر عمل می‌کند و بهترین‌ها شناخته شوند، کسی که از فرصت بهتر استفاده می‌کند و از شرایط برای جامعه، خانواده و هموطنش بهتر استفاده می‌کند.  به تعبیر قرآن، زیباترین و نیکوترین عمل دلیل خلقت شما است و شما برای همین به این دنیا آمده‌اید و موضوع دیگری نیست و تمام زندگی همین است.

روحانی ادامه داد: البته یک روزهایی به تعبیر قرآن روزهای امتحان روشن است. معنی بلا همان امتحان و آزمایش است. یعنی آزمایشی که آزمایش آشکار است. روزهایی در زندگی شخص است که بلای مبین یعنی یک آزمایش روشن و آشکار است. برای پدر و مادری که چند فرزند خود را در راه حق شهید می‌بینند این بلای مبین و آشکار است.

رییس جمهوری گفت: دوران ۸ سال مقاومت و جنگ تحمیلی یک دوران آزمایش بسیار بزرگی برای ملت بزرگ ما بود. ملت ما به تنهایی ایستادگی و مقاومت کرد و کار عظیم و بزرگی انجام داد. پزشکانی که به خط مقدم جبهه می‌آمدند بوی گلوله‌ها و بمب‌های شیمیایی که منفجر می‌شد را هم استنشاق می‌کردند. بسیار آزمایش بزرگی است که شخص هر لحظه می‌بیند که خطری جانش و زندگی‌اش را تهدید می‌کند و آن وقت داوطلبانه می‌آید و داوطلب بودن بسیار مهم است.

وی افزود: یکی از موارد آزمایش‌ ما همین دوران جنگ تحمیلی اقتصادی است. ما سه سال است که در جنگ تحمیلی اقتصادی قرار داریم و بار بسیار سنگینی بر دوش ما است. کدام کشور است که در محاصره کامل باشد و بتواند زندگی مردم را به‌صورت حداقل و نه حداکثر، اداره کند. شما الان می‌بینید در کشور ما نه قحطی و بلاست و نه برای هر ماده غذایی صف‌های طولانی است.  حتی  در دوران کرونا که در برخی کشورهای پیشرفته هم روزهای اول صف طولانی وجود داشت، ولی در کشور ما بحمدالله نبود. ممکن بود دو- سه روزی ما مشکلی داشته باشیم ولی بعد همه چیز به وفور در اختیار مردم قرار داشت.

 روحانی با بیان اینکه موضوع کرونا در کنار جنگ اقتصادی برای ما یک آزمایش است، اظهارکرد: موضوع کرونا یک موضوع غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل تصور حتی برای جامعه پزشکی و متخصصین است.  تا به‌حال در این ۱۰۰ چنین حادثه‌ای در دنیا دیده نشده بود و الان وجود دارد.

رییس جمهوری گفت: ما از سال ۱۹۱۸ که حادثه مهم اپیدمیک در دنیا بود، بگذریم بعد آن در این ۱۰۰ سال چنین حادثه‌ای در دنیا نداشتیم. حادثه کووید ۱۹ با این شرایط که پایان آن هم روشن نیست و هنوز نمی‌دانیم پایان این بیماری چه روزی و به چه شکلی است.  شرایطش به چه شکلی است موتاسیون و جهش‌های آن چگونه خواهد بود و این هنوز برای ما روشن نیست و ما وسط راه هستیم.

وی اضافه کرد: این یک آزمایش بسیار مهمی برای ملت بود و جامعه پزشکی و مدافعان سلامت ما در خط مقدم این آزمایش بزرگ الهی قرار گرفتند. انصافا امتحان خوبی پس دادند و نمره خوب گرفتند. پزشک، پرستار و جامعه پزشکی ما همواره در میان مردم محترم بوده و جایگاه و منزلت الهی بالایی داشته‌اند.  

منزلت اجتماعی پرستاران در ایام کرونا بالا رفت

رییس جمهوری با بیان اینکه در ۱۰ ماه گذشته، منزلت اجتماعی پرستاران بالاتر رفت، خاطرنشان کرد: مردم دیدند که پرستاران واقعاً در روز خطر از میدان فرار نمی‌کنند و در خط مقدم می‌ایستند.

روحانی به ابتلای جمع زیادی از پرستاران به بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: دیدیم خانم پرستاری که ماه‌هاست به خاطر فعالیت در محیط بیمارستان برای نجات بیماران چندین ماه گرفتار بیماری شده و هنوز هم به حالت عادی برنگشته است.  گرچه بعضی ها یک دوره بیماری کوتاه در حد ۲ یا سه یا چهار هفته داشتند، اما برای بعضی هم بیماری طولانی شد و آثارش طولانی مدت است یا خدای نکرده ممکن است ماندگار شود.

وی با تقدیر از روحیه ایثار و فداکاری پرستاران کشور تصریح کرد: وقتی از جامعه پرستاری صحبت می‌کنیم؛ ممکن است پرستاران عزیز ما مشکلی داشته باشند و مشکلشان را مطرح کنند ولی تاکید می‌کنند که ما تا آخر ایستاده ایم و اگر یک یا دو سال دیگر هم این وضعیت ادامه پیدا بکند ما هستیم و می‌ایستیم. گاهی بعضی از پرستارها از خانواده و فرزندانشان گذشتند. برخی پرستاران با مسایل عاطفی مواجه شدند و دو هفته در بیمارستان بودند و در زمان استراحت می‌توانستند به خانه بروند اما باز هم احتیاط می‌کردند و به خاطر خانواده و بچه هایشان به خانه نمی‌رفتند.

رییس جمهوری، خدمات کادر درمان و جامعه پزشکی و پرستاری در دوره بیماری کرونا را خدمتی بزرگ عنوان کرد و افزود: یک وقتی هست که تعداد پرستار ما به اندازه نُرم بین المللی است؛ یک وقتی بیشتر و وقتی هم کمتر است. ما الان از نرم خیلی پایین‌تر هستیم که اینجا شرایط سخت‌تر می‌شود.

روحانی با بیان اینکه پزشکی ما سال‌هاست که سربلند است، گفت: من افتخار می‌کنم به فردی که در اروپا زندگی می کند، ولی موقع عمل جراحی به ایران می آید؛ درست نقطه مقابل ۵۰، ۶۰ سال پیش که اینجا اگر کسی عمل جراحی داشت التماس می‌کرد به شکلی به خارج برود و در فلان کشور اروپایی عملش انجام شود؛ امروز اینطور نیست؛ واقعاً عده‌ای هستند نه به خاطر اینکه اینجا ارزانتر است بلکه به خاطر اینکه اینجا مطمئن‌تر است و اطمینان بیشتری به جامعه پرستاری و پزشکی ما و همه کادر درمان ما دارند برای درمان مراجعه می کنند.

وی، شرایط خوب بیمارستان‌های کشور را نتیجه تلاش همه کادر درمان دانست و افزود: همه کادر درمان دست به دست هم می‌دهند تا شرایط مطلوب حاصل شود و اگر بیمار به آزمایشگاه هم اطمینان نداشته باشد نمی‌تواند به ایران بیاید و حتی اگر به نظافت بیمارستان هم اطمینان نداشته باشد، نمی‌آید و حرفه پزشکی وابسته به دیگر مشاغل بیمارستان است به طوری که حتی کار آشپز بیمارستان هم تأثیرگذار است و اگر او غذای سالم درست نکند تمام زحمات پزشک از بین می‌رود.

رییس جمهوری افزود:مجموعه کادری که بار مسئولیت بهداشت و درمان را به دوش دارد امروز مورد اعتماد ایرانی‌ها و بسیاری از افراد غیرایرانی است و امروز بسیاری از افراد غیرایرانی از کشورهای اطراف که دسترسی به پزشک خارجی و بیمارستان‌های مجهز دارند، برای درمان به شیراز و تهران می‌آیند که این موضوع نشان می‌دهد که جامعه پزشکی ما امتحان خوبی پس داده است.

رییس دولت دوازدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: در دوران کرونا کار بسیار عظیم و بزرگ انجام گرفت. در طول این ده ماه ما فراز و نشیب داشتیم. موج اول و بعضی جاها موج دوم و الان هم از موج سوم عبور می‌کنیم. در همه این مراحل کسی پشت در بیمارستان نماند و کسی نبود که بگویند ما تخت نداریم این وضع در کشورهای پیشرفته پیش آمده در کشورهای پیشرفته پیش آمد حتی در زمانی که هوا سرد نبود، تخت‌ها را در فضای باز گذاشتند اما این کشور الحمدلله همه فداکاری کردند البته تنها در کرونا نبود در سیل زلزله در همه حوادث کادر درمانی ما با همه وجود در خط مقدم بود.

وی، مشکلات ناشی از بیماری کرونا در کشورهای پیشرفته اروپایی را یادآور شد و افزود: در برخی کشورهای پیشرفته این وضع به وجود آمد و جا برای پذیرش بیماران کرونایی وجود نداشت و در فصلی که هنوز هوا سرد نبود تخت را در فضای باز گذاشتند و بیمار را بستری کردند اما در کشور ما بحمدالله همه فداکاری کردند و این موضوع تنها در کرونا اتفاق نیافتاد و در سیل و زلزله هم شاهد این فداکاری ها بودیم.

رییس جمهوری گفت: یکی روز بعد از زلزله به سرپل ذهاب رفتم از بیمارستانی که بازدید کردم پزشک و جراحی را دیدم که درست نمی‌توانست بایستد رییس بیمارستان به من گفت او در مدت ۴۸ ساعت یک لحظه استراحت نکرده است این فداکاری و ایثار می خواهد.

روحانی تلاش‌ها و فداکاری‌های کادر درمان را ناشی  از روحیه بلند کادر درمان و الگو گیری از حضرت زینب عنوان کرد و گفت: به خاطر این الگوست که با قدرت، صبر، مقاومت، استقامت و ایثار و فداکاری جان خودش را هم برای جامعه خودش برای هم وطن خودش برای عزیزان خودش فدا می‌کند.

وی اظهار داشت: البته ما در دولت یازدهم و دوازدهم از آغاز در تبلیغات انتخاباتی سال ۹۲ در چند سخنرانی اعلام کردم که اگر من موفق شوم یکی از اولویت‌های من بحث بهداشت و درمان است و این جزو قول‌های من در انتخابات بود و از آغاز سال ۹۳ به دنبال طرح تحول سلامت رفتیم.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت جزو مواردی بود که دست و دشمن نتوانست منکر این خدمت شود. همه کسانی که با دولت خوب نبودند، دیگر نتوانستند در کار بزرگ مخالفت کنند.

روحانی با اشاره به هزینه های بالای درمانی مردم قبل از اجرای طرح تحول سلامت تاکید کرد: وقتی طرح تحول سلامت اجرا شد بیماران وقتی برای حسابداری رفتند و به آنها گفتند ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کنید. در حالی که این ۲۰ میلیون برای پرداخت آماده کرده بود، باور نمی‌کردند و از شوق گریه می‌کردند و این کار بزرگ و عظیم انجام شد.

 وی ادامه داد: سال بعد مسأله عمومی کردن بیمه برای همه مردم را اجرا کردیم و با اجرای بیمه سلامت مردم پول زیادی پرداخت نمی‌کنند.

رییس جمهوری با اشاره به برنامه دولت برای رایگان کردن برق و گاز برای شهروندان کم مصرف گفت: اکنون ۳۰ درصد جمعیت کشور گاز و برق‌شان رایگان است البته آب ۳۰ درصد نیست وما تلاش می‌کنیم کسانی که کم مصرف هستند پولی پرداخت نکنند.

روحانی گفت: در بهداشت و درمان هم هزینه‌ها خیلی پایین آمده است. ما در کووید ۱۹ پولی نگرفتیم مردم درمان شدند حتی افرادی که ایرانی نبودند آنها را هم تحت پوشش دادیم.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۹۰ دانشکده‌ در کشور پرستار تربیت می‌کند، اظهار کرد: اگر کار آموزش درست و دقیق انجام نگیرد کار پیش نمی‌رود. فرد باید مهارت درست را یاد بگیرد تا بتواند در روز مبادا و روزهای سخت بیاید و گاهی اقدام کوچک یک پرستار بیماری را از مرگ نجات می‌دهد.

روحانی گفت:  دولت هر مقدار توان داشته باشد در این راه افتخار می‌کند که حقوق‌ را بالا ببرد، کارانه را پرداخت کند و هر کاری که انجام می‌دهد، وظیفه دولت است.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به گزارش اخیر سازمان برنامه و بودجه گفت: بر اساس این گزارش، از ماه اسفند سال ۹۸ تا دی ماه، به دلیل همین فوق‌العاده ویژه‌ پرداختی به طور متوسط ۲.۵ برابر شده است اینکه ما در حد توان‌مان کاری را انجام دهیم بسیار خوشحال کننده است. البته ما هیچ‌گاه نمی‌خواهیم فداکاری و عشق را با پول معامله کنیم. کسی که پزشک، جراح و پرستار شده برای درآمد و پول نیست، آن عشقی است که به این شغل دارد. اینکه گفته می‌شود فرشته الهی و رحمت است، درست است.

وی گفت: گاهی بیماری در یک حالتی است که همه چشم امیدش بعد از خدا به پزشک و پرستاری است که در بالای سر وی است. پزشک، تنها یک پزشک نیست، حکیم است و سخنان و جملات حکیمانه می‌گوید. گاهی یک جمله می‌گوید و شخصی را نجات می‌دهد.

 روحانی ادامه داد: ممکن است  پزشکی به بیمار بگوید که تو خوب می‌شوی و موضوع مهمی نیست و نگران نباشد. همین‌که پزشک متخصص به بیماری بگوید چیزی نیست و تو نگران نباش این برای بیمار شفابخش است و به وی آرامش می‌دهد لذا ما به پزشک ماهر حکیم می‌گوییم. در گذشته هم به پزشک حکیم می گفتند و واقعا اعمال، رفتار، جملاتشان با حکمت توام بود.

رییس جمهوری گفت: خوشحال هستیم که در روز پرستار این قدم‌ها را برداشتیم. اخیرا مجوز استخدام ۳۰ هزار نفر و قبلا مجوز ۲۳ هزار داده شده است که انشاءالله این مجوزها به تدریج عمل می‌شود یک مقدار دست و بال را باز می کند و بار سنگین را از دوش پرستاران عزیز ما برمی‌دارد.

وی با تاکید بر اهمیت الکترونیکی کردن پرستاری، خاطرنشان کرد: گاهی وقت‌ها ممکن است اصلا نیازی به حضور بیمار در بیمارستان نباشد اما لازم باشد با پرستار یا پزشک در تماس باشد و پزشک یا پرستار بتواند به موقع بیمار را هدایت کند و به نیازهای درمانی وی پاسخ دهد و راهنمایی‌اش کند.  پزشک یا پرستار می‌تواند در صورت لزوم به بیمار بگوید که چه زمانی نیاز به مراجعه حضوری به بیمارستان دارد و باید موضوع پرستاری را وسیع تر از محیط بیمارستان مد نظر قرار دهیم و در این رابطه الکترونیکی کردن درمان و پرستاری یکی از راه های اصلی است.

روحانی با بیان اینکه بخش بزرگی از تشخیص هم می‌تواند الکترونیکی انجام شود، گفت: ممکن است نیازی نباشد که فرد بیمار به بیمارستان مراجعه کند و بتوان با سیستم موبایل هوشمند وی را هدایت کرد و اقدامات لازم را انجام داد و مراقبت و پرستاری در منزل هم همینطور است و افرادی هستند که نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند ولی حتما نیاز به دورانی دارند که از آنها پرستاری شود برای اینها هم باید ساماندهی و طرح های لازم را برقرار کنیم.

رییس جمهوری یادآور شد: در کنار کارهایی که باید برای کادر درمان بیمارستان ها، زیرساخت‌ها، تخت و تجهیزات انجام دهیم الکترونیکی کردن خدمات هم می تواند کار را کامل‌تر کند و مردم بتوانند با شرایط راحت‌تری دوران بیماری را سپری کنند.

روحانی با ابراز خرسندی از اقدامات  انجام شده در حوزه الکترونیکی کردن خدمات بهداشت و سلامت گفت: بخش بزرگی از کار انجام گرفته و باید این کار تکمیل شود و این موضوع را در دولت الکترونیک دنبال می‌کنیم و در ماه های آینده در جلساتی که در این حوزه داریم تحقق آن را پیگیری می کنیم.

وی با تقدیر از خدمات شرکت‌های دانش بنیان در دوران بیماری کرونا نیز گفت: این شرکت‌ها در این دوره خیلی به ما کمک کردند و خیلی از تجهیزات بیمارستانی را تهیه کردند. حتی در زمینه کووید ۱۹ هم روی واکسن و هم روی دارو کار کردند و این شرکت‌ها بسیار ارزشمند هستند.

رییس جمهوری افزود: هفت سال قبل، شرکت‌های دانش بنیان در حدود ۵۰ شرکت بودند و الان ۵ هزار و ۲۰۰ شرکت هستند و الان کارخانه های نوآوری در برخی استان ها افتتاح شده و اخیرا هم به استانداران دستور دادم که در هر استانی تلاش کنند یک کارخانه نوآوری برای کنار هم قرار گرفتن استارتاپ‌ها ایجاد کنند و در برخی استان‌ها دو کارخانه نوآوری داریم.

 دولت الکترونیک می‌تواند شرایط بهداشت و درمان را تسهیل کند

روحانی با بیان اینکه دولت الکترونیک، بخش سلامت و شرکت های دانش بنیان در کنار هم می‌توانند شرایط را برای بخش درمان و بهداشت کشور تسهیل کنند، گفت: از همه پزشکان، پرستاران و کادر سلامت سپاسگزاری می کنم؛ مخصوصا در این ۱۰ ماه که بار بسیاری بر دوش داشتند و کار بزرگی انجام دادند؛ ملت ایران خدمات آنها را در تاریخ فراموش نخواهد کرد و خدمات آنها در تاریخ ثبت شده است و ما همیشه به این اوراق از تاریخ کشور افتخار می کنیم؛ اوراقی که شهادت می دهند مدافعان سلامت ما در خط مقدم حضور داشتند.

وی با تاکید بر تکریم بزرگترها در شب یلدا افزود: امشب هم شب یلداست؛ مردم با نرفتن کنار همدیگر و ارتباط از طریق فضای مجازی کادر درمان و پرستاران و پزشکان را یاری کنند و خواهش می کنیم این شب یلدا را غیرحضوری برگزار کنند.

رییس جمهوری به درپیش بودن مراسم سوگواری ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: سوگواری ایام فاطمیه بسیار مهم است و حضرت فاطمه اطهر (س) بزرگترین الگوی زنان تاریخ است ولی امسال فاطمیه حتی الامکان به صورت غیرحضوری و با همه پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود. همانطور که کادر درمان ایثار و فداکاری می کنند ما هم با پرهیز از دورهمی ها به آنها کمک کنیم.  

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.