با دستور دادستان مشهد برخی از باغ ویلاهای غیرمجازی که در دو مجتمع «میزان» و «باران» واقع شده بود، تخریب شد و این اقدام نشان داد دادستانی بر اجرای قانون مبارزه با تغییرکاربری‌های غیرمجاز مصمم است، تا جایی که ویلاهای غیرمجاز منتسب به کارمندان دادگستری خراسان‌رضوی و جهاد کشاورزی مشهد هم از تیغ اعمال قانون دور نماندند.

تخریب ویلاهای غیرمجاز دو مجتمع «میزان» و «باران»

دادستانی حجت را تمام کرد

ساعت ۶ صبح را نشان می‌داد که نماینده دادستانی به همراه مدیر جهاد کشاورزی مشهد تمامی نیروهای عمل‌کننده را ابتدای شاهنامه ۸۰ به صف کردند.کمی بعد با دستور مقام قضایی مأموران یگان امداد نیروی‌انتظامی، عوامل شهرداری مشهد همراه با ادوات مکانیکی به سمت دو مجتمع ویلایی با نام‌های «میزان» و «باران» حرکت کردند. پس از مستقر شدن نیروهای عملیاتی به صورت همزمان برخی از باغ‌ویلاهای غیرمجاز بنا شده در دو مجتمع «میزان» و «باران» تخریب و تبدیل به تلی از خاک شد.نکته قابل توجه ماجرا این بود که مدتی پیش در برخی رسانه‌ها مطرح شده بود باغ ویلاهای بنا شده در مجتمع میزان منتسب به دستگاه قضایی است و برای همین هم هیچ دستگاهی با متخلفان برخورد نمی‌کند و پهنه بزرگ زمین‌های کشاورزی روز به روز در محل رو به نابودی حرکت می‌کند،اما در مورد مجتمع باران هم همین حاشیه‌سازی‌ها وجود داشت با این تفاوت که باغ ویلاهای غیرمجاز موجود در این مجتمع را منتسب به کارمندان جهاد کشاورزی خراسان رضوی می‌دانستند.

با تمامی این جنجال‌ها و حاشیه‌سازی‌ها، اجرای این عملیات قلع و قمع که با دستور دادستان مشهد صورت گرفت، نشان داد برای دستگاه قضایی از همه چیز مهم‌تر اجرای عدالت است، حتی اگر افراد متخلف از کارمندان دادگستری و جهاد کشاورزی استان باشند.

اقدام قاطع دادستانی و پایانی بر حاشیه‌ها

در حاشیه عملیات تخریب باغ ویلاهای غیرمجاز، قاضی غلامی، نماینده دادستانی به قدس گفت: در ادامه روند قلع و قمع‌های صورت گرفته در حاشیه شهر مشهد و رسیدگی به تغییرکاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی، در این مرحله به مجتمع «میزان» آمده‌ایم که پهنه‌ای حدوداً ۳۰۰ هکتاری را دربرمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: از همین رو اراضی که در محل شناسایی شده بود و مالکان آن دست به تغییرکاربری زده بودند، مورد اعمال قانون قرار گرفت و اعاده به وضع سابق شد.

نماینده دادستانی: متخلف در هر دستگاهی باشد، برخورد می‌کنیم

قاضی غلامی در پاسخ به این پرسش که برخی مدعی بودند این ویلاها منتسب به دستگاه قضایی و مصون از هر گونه اعمال قانون هستند، آیا این گفته صحت دارد، بیان کرد: در سال‌های دور برخی از کارمندان دادگستری مالک تعدادی از این قطعه‌ها بودند که عده‌ای زمین‌ها را  واگذار و برخی هم همچنان در محل حضور دارند، اما آنچه امروز اجرا شد، این پیام را داشت که قانون برای همه یکسان است و در این مسیر با هیچ فرد و یا دستگاهی تعارف نداریم.

نماینده دادستانی ادامه داد: در گذشته هم سعی کرده بودیم در برخوردهای قانونی این رویه را در پیش بگیریم؛ چرا که پیش از این هم تصرفات برخی دستگاه‌های دولتی و تغییر کاربری‌های غیرمجاز صورت گرفته از سوی آن‌ها، در راستای اجرای قانون حفظ اراضی زراعی و باغی، مورد برخورد قانونی قرار گرفت.

در همین راستا تبصره ۲ قانون حفظ اراضی زراعی و باغی اشعار دارد که اگر زمین‌های کشاورزی به هر نحوی مورد تغییرکاربری قرار بگیرند، قانون جهاد کشاورزی را مکلف کرده است تا رأساً به موضوع ورود کرده و به متخلفان اخطار توقف بدهد و از ساخت و ساز جلوگیری کند.

قاضی غلامی بیان کرد: در صورتی که فرد متخلف به اخطار داده شده عمل نکند، جهاد کشاورزی می‌تواند با حضور نماینده دادستان نسبت به قلع و قمع بنا اقدام کند. آنچه امروز در مجتمع میزان و باران اجرا شد، بخشی از همین تبصره قانونی بود که شاهد آن بودیم.

این موضوع اتمام‌حجت با دیگر دستگاه‌ها هم محسوب می‌شود؛ چرا که هم بخشی از ویلاهای منتسب به کارمندان دادگستری (میزان) و هم جهادکشاورزی(باران) به صورت همزمان مورد اعمال قانون قرار گرفتند و تخریب شدند.

بخش دیگری هم که هنوز اعمال قانون نشده است، ذیل ماده سه همان قانون قرار می‌گیرد؛ چرا که در گذشته برای آن‌ها پرونده کیفری تشکیل شده و پس از رسیدگی به دادگاه ارجاع خواهد شد. در این زمینه متخلفان با جزای نقدی و با توجه به اهمیت ماجرا عده‌ای با حبس هم روبه‌رو خواهند شد.

مجدد تذکر می‌دهم که شهروندان در خرید اراضی به‌خصوص در حاشیه شهر مشهد دقت کافی را به خرج دهند و از مراجع ذی‌صلاح استعلامات لازم را اخذ کنند و به حرف یک نفر بنگاه‌دار یا افراد محلی که مدعی می شوند در محل تغییر کاربری مشکلی ندارد، اقدام به خرید نکنند که سرمایه آن‌ها به باد خواهد رفت.

این مقام قضایی بیان کرد: از سوی دیگر برخی از خریداران با مشاهده آمدن انشعابات آب و برق و... به محل تصمیم به خرید می‌گیرند که این اقدام به هیچ وجه نباید صورت بگیرد، از سوی دیگر این موضوع هم از دستگاه‌های خدماتی پیگیری خواهد شد.

تخریب بیش از ۵۰ باغ‌ویلا

طهماسبی‌زاده، مدیر جهادکشاورزی مشهد گفت: در راستای اعمال بدون تبعیض قانون و مقررات، در دو منطقه به صورت همزمان تخریب باغ ویلاهای غیرمجاز صورت گرفت.

وی ادامه داد: در دو مجتمع بیش از ۵۰ ویلا در فهرست تخریب قرار گرفته بود که اعمال قانون شدند.

طهماسبی‌زاده گفت: بارها گفته شده هر هکتار اراضی کشاورزی در تأمین غذای ۲۰ فرد نقش اساسی دارد، از سوی دیگر خاک کشاوزری هم محدود و از منابع تجدیدناپذیر است. همچنین منابع آبی ما هم در دشت مشهد با کمبود شدید روبه‌روست، از همین رو باید از حداقل‌ها برای تولید غذا استفاده کرد.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد: دلایل ذکر شده به هیچ وجه قابل چشمپوشی نیست؛ چرا که ما به عنوان مسئول نسبت به مشکلات پیش‌روی مردم چه در حال حاضر و چه آینده، مسئول هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.