نماینده مردم تهران از ارجاع توافق سازمان انرژی اتمی با آژانس به قوه قضائیه برای بررسی تخلفات احتمالی از قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم ها خبر داد.

تلاش نمایندگان برای محاکمه روحانی

به گزارش قدس آنلاین، مجتبی رضاخواه نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در توئیئی با سر تیتر «رئیس جمهور در مسیر دادگاه!» نوشت: از آنجا که بیانیه مشترک رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی نقض قانون «اقدام راهبردی» مجلس است، مجلس موضوع را به قوه قضائیه ارسال کرد تا تخلفات احتمالی آقایان روحانی و صالحی و سایر مسئولین، خارج از نوبت و بدون تشریفات رسیدگی شود.

بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی و آژانس پس از دیدار و رایزنی دیروز رافائل گروسی در تهران با علی اکبر صالحی و محمد جواد ظریف و بندی از توافق صورت گرفته که اجازه می‌دهد دوربین های نظارتی فراپادمانی آژانس که بر مبانی پروتکل الحاقی در برخی از تاسیسات اتمی ایران نصب شده بودند تا سه ماه آینده همچنان فعال بمانند و به تصویر برداری خود ادامه دهند امروز با واکنش شدید نمایندگان مجلس روبرو شد.

بندی که مجلس را برآشفته کرد

اگر چه در بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی و آژانس قید شده که تصاویر این دوربین ها در ایران خواهد ماند و در اختیار آژانس قرار نخواهد گرفت و تا سه ماه آینده اگر آمریکا به تعهداتش در برجام عمل کرد و به این توافق بازگشت آنگاه این تصاویر می‌تواند به آژانس تحویل شود در غیر این صورت معدوم خواهد شد، اما نمایندگان مجلس هرگونه قید گذاری بر مصوبه شان را که حالا قانون شده تخلف و فراتر از اختیارات دولت دانسته و انرا نوعی فرصت دهی به آمریکا تلقی کردند.

امروز مجلس برای بررسی این موضوع برای ساعتی جلسه بررسی بودجه را به تعویق انداخت و متوقف کرد تا در یک جلسه غیر علنی این مسئله را به بحث بگذارد.

«مالک شریعتی نیاسر» در حساب کاربری خود در توییتر با اشاره به بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی از توقف رسیدگی به بودجه۱۴۰۰ خبر داد و نوشت: مجلس به دلیل تفاهم مشکوک دیروز دولت با آژانس و احتمال قوی نقض قانون اقدام راهبردی، از دستور رسمی خود خارج شد

وی اضافه کرد: طبق قانون: ۱ -با عدم انجام تعهدات طرف مقابل در لغو کامل تحریم ها، از فردا ۵ اسفند باید توقف نظارتهای فراپادمانی بدون راه فرار انجام شود. ۲- مجلس باید گزارش اقدامات فنی وسیاسی دولت را بشنود و اگر قانع نشد، افراد مستنکف از اجرای قانون (رییس‌جمهور و سایر مقامات ذیربط) مجازات شوند. ۳-تداوم هرگونه نظارت فراپادمانی به هرشکل، تخلف است و مجلس از حق ملت کوتاه نمی آید. «تا یک ساعت دیگر دولتی ها به مجلس آمده، گزارش می دهند»

«زهره الهیان» دیگر نماینده مجلس هم در واکنش به توافق ایران و آژانس در حساب توییتری خود نوشت: اعتراض مجلس به بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی وآژانس که شب گذشته ساعت۱۲ منتشر شد، باعث توقف رسیدگی به بودجه در مجلس شد. نمایندگان یک صدا از تخطی دولت ازقانون لغو تحریم‌ها اعتراض کردند مسئولین دولت به واسطه عدم اجرای قانون طبق بند۹قانون لغو تحریم ها مجرم شناخته می شوند و بایدمجازات گردند.

«علی بابایی کارنامی» نماینده ساری با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر انقلاب تا لغو عملی تحریم ها هیچ شرطی پذیرفته نیست؛ تصریح کرده است: اگر قرار است قوانین مانند قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها نقض شود، تصویب سایر قوانین از جمله بودجه ۱۴۰۰ بی‌فایده است فلذا مجلس تا تعیین تکلیف اجرای این قانون پرداختن به بودجه را متوقف خواهد کرد.

«محمدباقر قالیباف» هم صبح امروز با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود تصریح کرد: «‏مطابق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از روز ۵ اسفند به طور کامل متوقف خواهد شد و هر نوع دسترسی فراتر از پادمان مطلقاً ممنوع و غیرقانونی است. هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده نیز طبق ماده ۷ مستلزم تصمیم‌گیری مجلس است. ماده ۹ قانون، اجرای دقیق آن را تضمین خواهد کرد.»

«سیدمصطفی میرسلیم» نماینده تهران هم تاکید کرد: هرگونه مذاکره و توافق برجامی برخلاف مفاد مصوبه مجلس مردود است.

«محمد حسن آصفری» نماینده اراک هم مدعی شده است: دولت حق هیچ توافقی خلاف مصوبه مجلس  مبنی برملزم کردن غرب به برداشتن تحریم ها درزمان مقررشده مجلس ندارد. توافق دیشب آژانس با سازمان انرژی اتمی مبنی بر دادن فرصت سه ماهه خلاف مصوبه مجلس است و طبق ماده هشت ونه مصوبه مجلس اجرا نکردن مصوبه جرم است.

موسوی:دولت قانون را دور زد!

«سیدنظام الدین موسوی» هم در رشته توییتی با اشاره به نگرانی خود از اقدامات دولت نوشت: «ظاهراً نگرانی دو روز پیشم از احتمال تمدید مهلت ۲ماهه لغو پروتکل الحاقی پربی‌راه نبود. مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی امشب از توافقی با دولت ایران گفته که مطابق آن گرچه پروتکل الحاقی لغو می‌شود اما تا ۳ماه دیگر فعالیت‌های نظارتی و راستی آزمایی آژانس پابرجا می‌ماند. دور زدن قانون؟! جناب آقای رییس جمهور! وزیر محترم امور خارجه! هفت سال فکر می‌کردید اگر از مواضع خود عقب نشینی کنید، طرف مقابل امتیازی به شما می‌دهد؛ که نداد. بیاید این هفت ماه باقیمانده اینطور فکر کنید که اگر محکم بمانید و عقب نشینی نکنید طرف مقابل به شما امتیاز می‌دهد؛ شاید داد. امتحان کنید.»

«احمدامیرآبادی فراهانی» نماینده قم هم با بیان اینکه طبق قانون مصوب مجلس باید بازرسی های فراپادمانی داوطلبانه که دربرجام پذیرفته شده بود از۵ اسفند متوقف وبازرسی‌ها اخراج شوند؛ نوشت: «قانون باید اجرا و عزت ملت ایران حفظ شود.  آژانس بین المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا و دیگران قابل اعتماد نیستند. مردم را فریب ندهید. تحریم ها باید لغو شود.»

«علی خضریان» دیگر عضو قوه مقننه در رشته توییتی تصریح کرد: «با توجه به عدم اجرای تعهدات غربی‌ها در برجام، دولت موظف است نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند؛ لذا هرنوع دسترسی به آژانس، غیرقانونی است و مجلس به طور جدی ضمن نظارت بر اجرای قانون، طبق ماده ۹ با متخلفین و مستنکفین برخورد خواهد کرد.

خضریان: هر تفاهمی با آژانس بدون تایید مجلس باطل است

وی افزود: ضمن اینکه طبق ماده ۷ قانون راهبردی لغو تحریم‌ها، چنانچه کشورهای متعاهد نسبت به اجرای تعهدات و رفع کامل تحریم اقدام کنند، دولت موظف است به مجلس گزارش کند و تصمیم‌گیری پیرامون هر نوع همکاری با آژانس انرژی اتمی برعهده مجلس می‌باشد و هر نوع تفاهم بدون طی این روند غیرقانونی است.

«محمد طلا مظلومی» نماینده بهبهان در توییتی آورد: «نمایندگان مجلس انقلابی مرد عمل و با اراده مصمم خود بر اجرای کامل و بدون تاخیر قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت پافشاری و اجازه نخواهند داد دیگران بجای آنها تصمیم بگیرند.»

«مهدی محمدی» مشاور رییس مجلس در امور راهبردی هم با تاکید بر اینکه از فردا اجرای پروتکل الحاقی طبق قانون مجلس تمام و کمال در ایران متوقف می‌شود؛ نوشت: یعنی آژانس به هیچ تاسیسات یا اطلاعات پروتکلی دسترسی نخواهد داشت. ایران به اندازه سه ماه فیلم‌‍‌های دوربین‌ها را نزد خود نگه می‌دارد، بدون هرگونه دسترسی آژانس. بعد از آن دیگر فیلمی هم ذخیره نمی‌شود.

خطیب زاده: توافقی خارج از چارچوب مصوبه مجلس انجام نشده

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز در نشست خبری خود در واکنش به این انتقادها با تاکید بر اینکه توافق سازمان انرژی اتمی و آژانس یک توافق فنی است، آنرا یک دستاورد دیپلماتیک خواند و گفت: هیچ توافقی خارج از چارچوب مصوبه مجلس انجام نگرفته و در این مذاکرات و توافق از بابت ادامه کگار سه ماهه دوربین های آژنس هیچ امتیازی به آمریکا داده نشده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.