زاهدان- انتشار فیلمی مبنی بر درگیری ماموران با برخی رانندگان خودرو های سوخت کش در مرز سراوان واقع در استان سیستان و بلوچستان از روز گذشته تاکنون به عنوان یکی از فیلم های پر بازدید در شبکه های مجازی تبدیل شده است.

پشت پرده ماجرای درگیری قاچاقچیان سوخت در مرز سروان؛ حمله به پاسگاه مرزی و فرمانداری دفع شد

گروه استان ها-بابک رحیمیان: مرز سراوان در استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان طی دور روز گذشته شاهد ناآرامی هایی بود که متاسفانه منجر به درگیری با ماموران مرزبانی  و هم چنین کشته و مجروح شدن چند تن از افراد حاضر در این آشوب شد.

گفتنی است بنا بر اظهارات مقامات سیاسی و امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان چندی قبل گروهک تروریستی«جیش العدل» نیز کلیپی را پخش کرد که گذرهای مرزی در سیستان و بلوچستان برای ساماندهی سوخت برها را زیر سوال می برد لذا قبل از این نیز پیش بینی می شد که تحرکاتی این چنینی در مرز ایجاد و یا حادث شود.

ماجرا چه بود؟

در همین رابطه  معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان به منظور توضیح جزئیات این حادثه با حضور در شبکه هامون به بیان جزئیات ماجرای درگیری و اعتراض‌های دوشنبه و سه‌شنبه چهارم و پنجم اسفندماه ۹۹ در سراوان را تشریح کرد.

محمد هادی مرعشی در این رابطه با بیان اینکه درگیری در مرز سراوان ساعت هشت صبح دوشنبه چهارم اسفندماه ۹۹ در منطقه «شمسر» رخ داد، افزود: در این منطقه مرزی گذری را برای برای بهبود معیشت مرزنشینان ایجاد کردیم که کنترل لازم در زمینه ورود و خروج این گذرگاه مرزی توسط نیروهای نظامی انجام می‌شود.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه این موضوع موجب شد تا تجمع زیادی از جمعیت سوخت برهایی که به طور غیر قانونی اقدام به این کار می‌کردند در پشت مرز مشاهده شد و این افراد قصد داشتند از محل گذر مرزی وارد شوند.

مرعشی ادامه داد: بیش ‌از ۲ ساعت با این افراد مذاکره انجام شد که خویشتنداری کنند و در چهارچوب قواعدی که برای این گذرگاه مرزی در نظر گرفته شده از همان گذر عبور کنند اما ظاهرا در آن‌سوی مرز ماموران پاکستانی اقدام به تیراندازی می‌کنند و این امر باعث هجوم این سوخت برها می‌شود.

وی افزود: این افراد با شکست درها و ایجاد خسارت وارد گذرگاه مرزی می‌شوند که در بین این جمعیت براثر تیراندازی از آن طرف مرز یک نفر کشته و چهار نفر مجروح می‌شوند.

حمله به پاسگاه مرزی

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: متاسفانه برخی افراد در بین این جمعیت اقدام به موج سواری کرده و به پاسگاه شمسر حمله ور می‌شوند به طوریکه موتور یکی از ماموران را آتش زده و شیشه خودروها را شکستند.

مرعشی اظهارکرد: این افراد قصد ورود به پاسگاه را داشتند، پاسگاه حریم آن مشخص است و ماموران حافظ امنیت هستند و اجازه ندارند که به هیچ فردی اجازه ورود به به پاسگاه را بدهند زیرا پاسگاه ناموس مامور است.

وی ادامه داد: به دلیل هجوم به پاسگاه مجبور به تیراندازی و تعدادی مجروح و این جمعیت پس از مدتی متفرق می‌شوند.

یک کشته و چند زخمی

معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل می‌شوند و متاسفانه یک نفر در بیمارستان فوت می‌کند که در حال بررسی علت فوت این فرد هستیم که آیا وی در آن سوی مرز مجروح شده است؟

مرعشی افزود: پس از این اتفاق افرادی در فضای مجازی موضوع را دست می‌گیرند و مردم را برای تجمع در شهر سراوان تحریک می‌کنند که در این زمینه نشست‌هایی با بزرگان و معتمدان سراوان گرفته شد تا این موضوع را کنترل کنند.

وی ادامه داد: این تجمع تا ساعت ۱۰ امروز کنترل شده بود که متاسفانه پس از آن افرادی به سمت فرمانداری هجوم آوردند و حتی صحبت‌های مسوولان را بر نتابیدند و خساراتی را به اموال فرمانداری وارد کردند که بلافاصله این افراد متفرق شدند.

وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان به خوبی آگاه هستند که تعداد زیادی از عزیزان آنان در جاده‌های این استان بر اثر تصادف با خودروهای سوخت بر کشته و یا مجروح می‌شدند.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم این استان همواره نسبت به تردد خوردوهای سوخت بر که با پلاک مخدوش و با سرعت سرسام آوری در جاده‌ها تردد می‌کردند اعتراض داشتند.

وی افزود: با توجه به اینکه موضوع سوخت بری در سیستان و بلوچستان نهادینه شده بود و ما ظرفیت مناسبی را برای ایجاد اشتغال در این استان داشتیم و بر اساس دستور استاندار برنامه بر این شد تا برای سوخت بران در حد محدود و بدون پلاک مخدوش و سرعت بالا اجازه تردد صادر شود.

معیشت قانونمند

مرعشی اظهارداشت: البته مواردی که برای سوخت برها در نظر گرفته شده بود قانونی نبود اما به دلیل اینکه برای مردم مشکلی ایجاد نشود و سطح تلفات جاده‌ای افزایش نیابد این اقدام انجام شد و بعد از این تصمیم و آرامش حداقلی در سطح جاده های این استان برقرار شد.

وی بیان کرد: ما چند گذر مرزی در سیستان و بلوچستان را با نظر مردم ایجاد کردیم که معیشت مرزنشینان این استان بهبود یابد.

مرعشی اظهارکرد: قطعا مشخص است هر اتفاقی می‌افتند گروه‌هایی در کمین هستند تا برای نیروهای امنیتی و مردم سیستان و بلوچستان مشکل ایجاد کنند.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وقتی بخواهیم مسئله سوخت را در مزرهای این استان ساماندهی کنیم قطعا منافع برخی از افراد به خطر می‌افتد و اینان کسانی هستند که مردم را تحریک می‌کنند.

قاچاق سوخت بلای جان مردم و مسئولان

قاچاق سوخت در استان سیستان و بلوچستان بیشترین عامل سوانح رانندگی را به خود اختصاص داده است و متاسفانه نماینده مردم ایرانشهر که خود یکی از منتقدان این معضل بود در سانحه برخورد با همین خودرو های سوخت کش در جاده زاهدان دار فانی را وداع گفت.

مرحوم نعیم امینی فرد در زمره نمایندگانی بود که همواره نسبت به شیوع قاچاق سوخت در استان گلایه مند بود و این موضوع را یکی از عوامل بالای تصادفات جاده ای در استان می دانست.

وی معتقد بود موضوع قاچاق سوخت را باید از چند جنبه مورد بررسی قرار دارد که یکی از مهم‌ترین فاکتورهای آن بیکاری جوانان است.

نماینده مردم ایرانشهر در آخرین مصاحبه خود عنوان داشت: مردم عادی وقتی می‌بینند با قاچاقچیان بزرگ سازمان یافته سوخت که از سایر استان‌‎ها وارد سیستان و بلوچستان می‌‎شوند، برخوردی صورت نمی‌گیرد در مقادیر کمتر دست به چنین کاری می‌زنند.

امینی فر توقف طرح‌های صنعتی به ویژه در ایرانشهر و چابهار که قرار بود به نوعی اشتغال آفرین باشند را از دیگر نکات منفی می دانشت و می گفت: این حجم از بیکاری برخی را ناچار به قاچاق سوخت با توجه به موقعیت جغرافیایی استان می‌‎کند. البته وی همیشه متذکر بود که این توجیه به عنوان دلیل موجهی برای قاچاق نیست ولی وقتی شغل مناسبی در منطقه وجود نداشته باشد و شاهد یک اختلاف قیمت معنادار سوخت در دو طرف مرز باشیم  برخی از این فرصت سوء استفاده می‌کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  پیش از این یادآور شده بود: به طور طبیعی فردی که راننده یک خودروی حامل قاچاق سوخت است استرس بیشتری نسبت به یک راننده عادی دارد و همین مسئله موجب بالا رفتن احتمال خطا و تصادف در رانندگی می‌شود اما شاید به این موضوع هیچ گاه فکر نکرده بود که روزی یکی از همین خودرو های حامل سوخت بلای جانش شده و دست وی را از دنیا کوتاه می کنند!

وی همیشه تلفات جاده ای در این استان به تعداد یک هزار نفر انسان بی گناه را رقمی بسیار بزرگ می دانست و مدعی بود متأسفانه در این تلفات سرمایه های اجتماعی و قشر تحصیل کرده از دست می روند و ود نیز قربانی همین قاچاقچیان سوخت شد و جان خود را از دست داد.(یادش گرامی روحش شاد)

.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.