متاسفانه چند ماهی است که در سایه نبود نظارت کافی از سوی مسؤولان ، بازار مرغ نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند، نوسانی که نتیجه‌ای جز طولانی‌تر شدن صف‌های خرید، خالی‌تر شدن سفره مردم و ضربه به صنعت تولید مرغ ندارد.

ادامه صف‌های طولانی خرید مرغ در مشهد/ فروشنده‌ها: احتمال کوپنی شدن مرغ

به گزارش قدس آنلاین، مدت‌هاست که بازار مرغ دچار التهاب شده و هر روز به شکلی خود را نشان می‌دهد. روزی به دلیل کاهش قیمت مرغ، مرغی در بازار یافت نمی‌شد و مدتی به دلیل نرسیدن نهاده به دست مرغدار، مرغداران از جوجه‌ریزی خودداری می‌کردند و امروز هم به دلیل کمبود مرغ در فروشگاه‌ها شاهد قفسه‌های خالی و در مقابل صف‌های طولانی مردم مقابل فروشگاه‌ها مواجه هستیم.

سری به تعدادی از فروشگاه‌های عرضه مرغ در سطح شهر مشهد زدیم تا علت تجمع مردم را جویا شویم.

میزان مرغ توزیعی کمتر از حد معمول

طبق گفته فروشنده‌ها میزان مرغ توزیعی در این مراکز کمتر از حد معمول است و با توجه به اینکه حدود ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم مرغ تعاونی به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به صورت سهمیه روزانه برای هر مغازه در سطح شهر توزیع شده، مردم هجوم آورده و همین عامل سبب تشکیل صف شده است.

یکی از فروشنده‌ها گفت: فروش مرغ‌های تعاونی به‌صورت عددی انجام و نهایتا به هر نفر دو عدد مرغ کامل فروخته می‌شود.

احتمال فروش مرغ به صورت کوپنی

یکی دیگر از مغازه داران در خصوص علت کمبود مرغ و پیش‌بینی برای آینده با توجه به نزدیکی شب‌های عید و نیاز بیشتر بازار، ابراز کرد: کشتارگاه مرغی تحویل مغازه‌دار نمی‌دهد و همین اتفاق باعث کمبود مرغ تعاونی در سطح شهر شده است. 

وی گفت: همچنین احتمال تحقق شایعه کوپنی شدن مرغ و فروش با کدملی هم بین مردم و مغازه‌داران پخش شده که دور از تصور نیست.

مرغی وجود ندارد

«خرید مرغ به این صورت است که کشتارگاه‌ها مرغ را از مرغدار خرید نمی‌کنند، بلکه افرادی به نام کشتارکن(واسطه) در استان وجود دارند که مرغ را از مرغدار خرید و به کشتارگاه‌ها تحویل و کشتارگاه‌ها به صورت دستمزدی مرغ را کشتار و در نهایت مرغ در سطح شهر توزیع می‌شود.» این مطلب را دبیر انجمن کشتارگاه‌های طیور صنعتی خراسان رضوی هم در مصاحبه‌ای که چند روز قبل با وی داشتم، عنوان کرد. 

روح‌الایمن محمدپور در آن مصاحبه گفت: در حال حاضر ۱۴ کشتارگاه در خراسان رضوی وجود دارد که در مجموع برای حدود سه هزار نفر اشتغالزایی کردند؛ اما متاسفانه اکثر این واحدها در وضعیت نامناسبی قرار دارند و در این شب عیدی نمی‌توانیم حقوق و دستمزد آنان را فراهم کنیم.

وی از آمادگی کار کشتارگاه‌ها خبر داد و اذعان کرد: کشتارگاه‌ها اماده کار هستند اما مرغی وجود ندارد و در صورت ادامه این روند احتمال تعطیلی دور از انتظار نیست.

سایه سیاه تحریم‌ بر سر مرغ تعاونی

همچنین رئیس سابق اتحادیه مرغ گوشتی خراسان رضوی درباره علت کمبود گوشت تعاونی مرغ در بازار  گفت: یکی از عوامل کمبود مرغ تعاونی بحث تحریم‌ها و سخت شدن تامین نهاده‌های غذایی جوجه است.

جمشیدی افزود: ثبت دیرهنگام ایران برای خرید نهاده باعث کمبود این مهم در ایران شده و بر همین اساس میزان کمتری از نهاده برای هر جوجه تخصیص داده شد. 

وی تصریح کرد: یک جوجه برای تبدیل شدن به مرغ ۲۱ روزه بیش از پنج تا ۵.۶ کیلوگرم نهاده نیاز دارد در حالی که مقدار تخصیص داده شده برای هر جوجه درحال حاضر چهار کیلوگرم است، این اختلاف فاحش باعث کاهش وزن جوجه و درنتیجه کمبود مرغ در بازار شده است.

رئیس سابق اتحادیه مرغ گوشتی خراسان رضوی اضافه کرد: البته با پیگیری‌های انجام شده با مجلس و متولیان دولتی، قرار بر تخصیص پنج کیلوگرم نهاده به هر جوجه شده است که همین اتفاق باعث رفع کمبود خواهد شد.

این کارشناس حوزه اقتصادی گفت: کنجاله سویا مورد نیاز مرغداری‌ها از کشورهای برزیل، آرژانتین، هند و چین و ذرت نیز از برزیل، آرژانتین، هند، چین، روسیه و قزاقستان تامین می‌شود که همین واردات روند تامین نهاده را با مشکل مواجه کرده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.