رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد گفت: کرونا ضربه‌ای مطلق بر پیکره سفره‌خانه‌های سنتی مشهد وارد کرد.

ضربه کاری کرونا بر پیکره سفره‌خانه‌های سنتی مشهد/درخواست ابطال پروانه افزایش یافت

به گزارش قدس آنلاین،  ابوالفضل دهستانی اظهار داشت: سال گذشته، سال سختی برای اصناف مختلف بود؛ اما این سختی برای صنف سفره خانه داران سنتی چند برابر بود زیرا در چند ماه اخیر با وضع محدودیت‌های تردد، عملا ساعات طلایی فعالیت این صنف تعطیل شده است.

وی افزود: صاحبان سفره خانه سنتی اکثرا در ملکی استیجاری به فعالیت می‌پردازند که با توجه به افزایش اجاره‌بها در کنار رکود بازار کارشان، در وضعیتی سخت به سر می‌برند؛ به طور میانگین هفته‌ای ۲ الی ۳ درخواست ابطال پروانه کسب به دست اتحادیه می‌رسد که این موضوع به معنای بیکاری حداقل ۴ نفر و به عبارت دیگر ۴ سرپرست خانوار است.

دهستانی با بیان اینکه برخلاف سایر استان‌ها و همچنین برخی شهرستان‌های خراسان رضوی، عرضه قلیان در سفره خانه‌های سنتی کماکان ممنوع است، خاطرنشان کرد: همکاران ما در هفته، ۳ شب را به پیگیری و بررسی گزارشات واصله در زمینه عرضه غیرمجاز قلیان اختصاص می‌دهند؛ البته معتقدیم جابجایی خطرناک قلیان‌ها از سطح سفره خانه سنتی به منازل و مکان‌های فاقد نظارت صورت گرفته است.

رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد گفت: متاسفانه مراکز زیرزمینی عرضه قلیان به صورت قارچ‌گونه ای در مناطق مختلف شهر گسترش پیدا کرده‌اند و در این زمینه مکاتباتی با معاونت پیشگیری از جرم دادستان عمومی و انقلاب مشهد انجام داده‌ایم تا تدابیر لازم برای جلوگیری از برخی اتفاقات اتخاذ شود؛ پیشنهاداتی نیز در زمینه حل این مسئله ارائه کرده‌ایم تا با رعایت تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی و با نظارت کامل، واحدهای صنفی به فعالیت بپردازند.

دهستانی درباره لزوم انجام کارهای فرهنگی در سفره خانه‌های سنتی اظهار داشت: به عنوان عضوی از جامعه فرهنگیان آموزش و پرورش بوده‌ام، بارها پیشنهاداتی درباره فرصت خوبی که در این مکان‌ها برای فرهنگ‌سازی وجود دارد، ارائه کرده‌ام؛ ترویج شاهنامه خوانی در کنار موسیقی سنتی و همچنین ایجاد فضاهای کتابخوانی از جمله مسائلی است که می‌توانیم از آن‌ها در جهت اعتلای فرهنگ‌مان بهره ببریم.

رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد در پایان به اقداماتی که درخصوص احیای غذاهای اصیل و محلی صورت گرفته، اشاره کرد و گفت: در راستای رواج غذاهای سنتی و همچنین مهارت افزایی افراد شاغل در این حوزه، با اساتید مجرب در زمینه غذاهای سنتی برای ارائه آموزش های لازم به آشپزان سفره خانه‌های سنتی قرارداد منعقد کردیم؛ و معتقدیم که بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها ناشی از عادات بد غذایی است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.