مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: اصلاح قوانین دست و پاگیر بخش تولید برای رسیدن به رونق اقتصادی و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، که ۱۴۰۰ را سال تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی نامیدند، ضروری است.

 اصلاح قوانین گامی برای تحقق شعار سال است

به گزارش قدس آنلاین، نعمت غفوری اظهار داشت: برخی قوانین و دستورالعمل های مرتبط به مانعی در مسیر توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی مبدل شده‌اند که نیازمند بازنگری و اصلاح هستند.  

وی افزود: ۶۰ درصد زمین های کشاورزی این شهرستان خرده‌مالکی با مساحت بین هزار تا سه هزار مترمربع است ولی قانون، حد نصاب را برای سنددار کردن کشتزارها حداقل ۶.۵ هکتار معادل ۶۵ هزار مترمربع تعیین کرده، که این مانع بزرگی فراروی کشاورزان برای اخذ سند مزرعه است.  

وی گفت: این در حالی است که اموری چون گرفتن جواز تاسیس، موافقت اصولی تولید در بخش کشاورزی و استفاده از مزایا و تسهیلات آن منوط به سنددار کردن کشتزار است.  

غفوری افزود: همین تکلیف قانونی هم‌اینک مانع اجرای طرحها و راه‌اندازی گلخانه، صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی در بخش کشاورزی شده است.  

مدیر جهاد کشاورزی گناباد، رفع موانع تولید را، چنانکه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند موثرترین اقدام برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ خواند و گفت: باید در این مسیر از همه ظرفیتها از جمله تشکلهای مردمی برای نیل به اهداف این بخش استفاده شود.  

غفوری ادامه داد: هم‌اینک با وجود ظرفیتهای گوناگون کشاورزی گناباد، ۷۰ درصد محصولات این بخش در جنوب خراسان رضوی خام‌فروشی می‌شود.  

وی گفت: تکمیل زنجیره تولید، توسعه صنایع تبدیلی و راه‌اندازی واحدهای تکمیلی بخش کشاورزی با تکیه بر شعار سال ۱۴۰۰ موثرترین راهکار کاهش معضل خام‌فروشی محصولات کشاورزی است.  

مدیر جهاد کشاورزی گناباد افزود: در تولید طیور از مرحله جوجه ریزی تا صنایع تبدیلی و تکمیلی با وجود کشتارگاههای مناسب و  مجهز، ظرفیتهای خوبی در گناباد وجود دارد ولی در خصوص سایر تولیدات مهم کشاورزی و دام و طیور شهرستان از جمله پسته، زعفران و ماکیان، ضعفهایی دیده می شود.

غفوری ادامه داد: با توجه به وجود ۶۰۰ رشته قنات در این شهرستان و همچنین تولیدات پسته، دام و طیور، اقداماتی برای تشکیل تشکلهای مردم نهاد و تکمیل زنجیره تولید در دست اقدام  است.

وی امهال بازپرداخت اقساط تسهیلات بخش کشاورزی را عامل مهم دیگری در حمایت از تولید و سرمایه گذاری در این بخش برشمرد و گفت: تقویت زنجیره تولید بخش کشاورزی بدون تشکلهای مردمی و اصناف و حمایت از سرمایه گذاران بخش کشاورزی محقق نمی شود که البته نیازمند تشکلهای مردمی و اصناف قوی و توانمند و حمایت از سرمایه گذار است.

گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.