سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه هیچ مانعی مقابل مذاکرات وین وجود ندارد، گفت: تفاهم های اصولی برای بازگشت به نص صریح برجام بوجود آمده اما پیچیدگی ناشی از تحریم‌های دوران ترامپ و اقدامات جبرانی ایران سبب شده تا امروز جزئیات زیادی نیاز به بحث و مذاکره داشته باشد.

تحریم‌ها و اقدامات جبرانی مذاکرات وین را پیچیده کرده‌اند/ اگر مردم به آینده امید داشته باشند مشارکت بالا خواهد بود/ همه مشترکان برق بیمه هستند و می‌توانند خسارت بگیرند

قدس آنلاین: علی ربیعی در نشست خبری برخط امروز خود درباره امکان به نتیجه رسیدن مذاکرات وین و رفع تحریم ها تا پابان دولت دوازدهم و پیش‌بینی از دور پنجم این مذاکرات با بیان اینکه  هیچ مانع عمده‌ای بر سر مذاکرات نیست، اظهار داشت: تفاهم های اصولی برای بازگشت به نص صریح برجام بوجود آمده، اما به خاطر پیچیدگی های ناشی از تحریم‌های سنگین دوران ترامپ و اقدمات جبرانی ایران،  کار قدری مشکل است.

وی افزود: این دو اتفاق باعث شده که امروز جرئیات زیادی باید بحث شود، ولی هیچ کدام موانع غیر قابل عبور نیستند امیدواریم تا پیش از پایان دولت احیای برجام  را داشته باشیم.

خودرا متعهد می‌دانیم دولت را بدون تحریم تحویل دهیم

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مذاکرات وین تحت تاثیر انتخابات نیست، خاطرنشان کرد:  سیاستها را نظام تعیین می‌کند و مذاکرات زیر نظر و با هدایت مقام معظم رهبری تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه خواده داشت.

وی گفت: دولت خود را متعهد می‌داند کشور را بدون تحریم به دولت بعدی بدهد. امیدواریم دیوار تحریم‌ها بزودی برچیسده شود ولی اینها باعث نمی شود برخی خواسته هایمان را نادیده بگیریم

سه موضوع کلیدی در مذاکرات وین باقی مانده

وی درباره این گمانه که دولت آمریکا برای تصمیم‌گیری و بازگشت به برجام منتظر نتیجه انتخابات ایران است و وقت کشی می‌کند؟ گفت: مذاکرات به مرحله ای رسیده که باید درباره سه مورد کلیدی تصمیم گیری شود. این مسائل با دقت و وسواس زمان مورد نیاز خودش را می‌طلبد. نه اجازه می‌دهیم فرسایشی شود و نه عجله داریم.

ربیعی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده گفتگو ها را مطابق دستورالمعل ابلاغی جلو می‌برد، اظهار داشت: فصل انتخابات برکاتی هم دارد از جمله کسانی که حتی حاضر نبودند سهم تحریم را در وضعیت اقتصادی به رسمیت بشناسند و سالها تصمیم دولت برای پیوستن به برخی کنوانسیون ها را بر نمی‌تابیدند، امروز پیشگام پیوستن به این کنوانسیون‌ها هستند. ما اینرا به فال نیک می گیریم.  

اگر مردم به آینده امید داشته باشند در انتخابات مشارکت می‌کنند

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اینکه این روزها یک موج القایی در مورد عدم مشارکت مردم در انتخابات شکل گرفته، تصریح کرد: اما امیدواریم به مشارکت بالا زیرا مردم ارزش صندوق را می دانند و این اتفاق نمی‌افتد. عده‌ای می گویند اقدامات دولت در کاهش مشارکت تاثیر گذاشته که این بی انصافی است. بیایید مردم را به مشارکت دعوت کنید نه اینکه همه چیز را گردن دولت بیندازید. اگر مردم به آینده امید داشته باشند در انتخابات مشارکت می‌کنند.

مصرف برق امسال استثنایی بود

سخنگوی دولت درباره روند خاموشی‌ها و تدابیر دولت برای کاهش آن و اینکه مسئولیت خسارات ناشی از این خاموشی به مردم با کدام دستگاه است و چگونه انجام خواهد گرفت؟ با یادآوری اینکه امسال از نظر مصرف برق سالی استثنایی شد، گفت: گرمای زودرس و خشکسالی شکافی بین تولید و مصرف برق ایجاد کرد که در اوایل خرداد خاموشی هایی به همراه داشت.

وی با بیان اینکه خوشبختانه مردم و صنایع خوب همراهی کردند و محدودیت ها کاهش پیدا کرده. است، افزود: اگر همکاری ها ادامه پیدا کند امیدواریم با کمترین خاموشی و با برنامه از تابستان عبور کنیم. جداول قطعی را شرکتهای توزیع به مردم اطلاع رسانی می‌کنند ولی امیدواریم با صرفه جویی محدودیت ها را برداریم.

همه مشترکان برق در برابر خسارت بیمه شده‌اند

ربیعی با تاکید بر اینکه همکاران ما در وزارت نیرو می‌گویند قطع برق به تنهایی نمی تواند به تجهیزات و وسائل برقی آسیب بزند، گفت: اما مشترکین برق از دو سال پیش به این سو بیمه شده‌اند و می‌توانند در سامانه ۱۲۱ خسارات ناشی از قطعی برق را گزارش کنند و بر مبنای قوانین بیمه  مسئله بررسی  و خسارت آنها جبران می‌شود.

سخن رهبری در مرود بررسی صلاحیت‌ها فصل الخطاب است

سخنگوی دولت درپاسخ به سوال دیگری درباره نامه روحانی به مقام معظم رهبری پس از اعلا نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و اینکه پاسخی به آن داده شده؟ با یادآروی اینکه رئیس جمهور در این سالها ی مسئولیت بر مبنای وظیفه قاننی خود بارها به دستگاه ها و مراجع مختلف نامه نگاری کرده است، گفت: این مسئله گذشت و در این مورد فصل الخطاب ما مقام معظم رهبری است. در زمان خوش اگر قرار بود اثری داشته باشد نامه نوشته شد، الان دیگر موضوع را کنار بگذاریم.

تحریم‌ها کار با همسایگان را هم مختل کرده بود

وی درباره جزئیات توافق ایران و عراق برای تادیه بدهی این کشور هم گفت:  در ماه های گذشته بسیار شنیدیم که ما نیازی به رفع تحریم نداریم و با همسایگان می‌توانیم مشکل تبادل ارز را حل کنیم. اما واقعیت اینست که تحریم‌های آمریکا در سه سال گذشته آنقدر سنگین و بی‌رحمانه برای نابودی اقتصاد ایران طراحی شده بود که حتی دوستان و همسایگان و قدرتهای جهانی هم نمی‌توانستند این تحریم‌ها را نادیده بگیرند.

ربیعی با بیان اینکه حتی کشور عراق هم از فشار آمریکا مستثنی نبود، افزود: ولی عده‌ای نمی خواستند این تحریم‌ها را نادیده بگیرند و دولت را متهم به کوتاهی در کار با همسایگانش می‌کردند.  تجربه تلخ ما نشان می‌دهد تعمیق همکاری با همسایگان نیازمند شکست ترورریسم اقتصادی و تحریم است تا بتوانیم عمق همکاری با منطقه را بیشتر کنیم.

برای تادیه بدهی و تداوم صادرات برق و گاز با عراق توافق شده

دستیار رئیس جمهور اضافه کرد: وزرای نفت و نیروی ما مذاکرات خوبی با طرف‌های عراقی صورت دادند و عراقی‌ها هم با دست بازتری آمدند و اوفک که فشار زیادی وارد آورده بود کمی دستشان را بار گرده و می‌توانند برای دارو و کالاهای اساسی با ما مبادله با ما  مبادله بانکی دهند.

وی خاطرنشان کرد: برای تادیه بدهی و تداوم صادرات برق و گاز ایران هم بحث و توافق شده و امیدواریم عراق اقدمات موثری در راستای تادیه بدهی خودش انجام دهد و این روند آغاز شده و باید سرعت بیشتری بگیرد تا بتوانیم واکسن و داروهای مورد نیازمان را از محل مطالباتمان از عراق وارد کنیم.

پرونده فایل صوتی منتشر شده ظریف روی میز دادستان تهران

ربیعی درباره نتیجه تحقیقات در موردخروج فایل اظهارات ظریف از دولت هم با اشاره به اینکه در داسرای تهران پرونده‌ای در این زمینه شکیل شده، گفت: یمی مشترک از وزارت اطلاعات،  اطلاعات سپاه و نیرویی انتظامی در همکاری با قوه قضائیه در این باره در حال تحقیق هستند و وظیفه ما دادن اسناد و دسترسی به افراد، به آنها بوده است.

وی با بیان اینکه بری من سخت بود تا به مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری بروم، گفت: اما تلاش کردم روند تحقیقات را تسهیل کنم.

سخنگوی دولت گفت: نهادهای مسئول بررسی پس از تحقیقات نتیجه را اعلام خواهند کرد و افزود: این توطئه‌ای علیه نظام و دولت بود. و مجموعه نظام را هدف قرار داده بود، هرچند اگر مطالب در زمان خودش و به موقع و با ویرایش ارائه می‌شد چیز خاصی نبود.

حضور ناورهای ایران در ونزوئلا در چارچوب مراودات دوجانبه و طبیعی است

درباره سفر دو کشتی نیروی دریایی ایران به ونزوئلا گفت: امر غیرطبیعی در مناسبات دوستانه و مرسوم میان ایران و ونزوئلا وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران حق سلب ناپذیر خود می‌داند که با همه ملت‌های جهان و بر اساس قوانین و مقررات بین‌المللی روابط دوستانه خود را در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی ادامه دهد و به منظور تقویت همکاری‌های دوجانبه و صلح بین المللی  این روابط را پیگیری کند. 

وی افزود: کشتی‌های نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران همواره به منظور اهداف صلح آمیز از جمله مبارزه با دزدان دریایی، قاچاقچیان و حفاظت از محیط زیست در منطقه و مناطق پیرامونی فعالیت‌های مثبت و موفقی داشته است.

ربیعی تصریح کرد:‌ مناسبات ما با ونزوئلا علیه هیچ کشور ثالثی نیست و دلیلی برای نگرانی از این روابط وجود ندارد و استفاده از واژه «تحریک آمیز» برای توصیف این مناسبات، یک انتخاب نادرست و بدبینانه در استفاده از کلمات است و نیات واقعی ما را برای برخورداری از ارتباطات سازنده با همه ملت‌های جهان از جمله ونزوئلا منعکس نمی‌کند.

سخنگوی دولت در آغاز این نشست با اشاره به فرارسیدن 14 خرداد ماه سالروز ارتحال بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران و سالروز قیام 15 خرداد ، امام خمینی(ره) را واضع نظریه حرکت انقلاب مردمی علیه پیوند استبداد و جهان خوارگی در نظام نابرابر جهانی خواند و گفت:به جرات می توان گفت بعد از رحلت ایشان جهان در طول تاریخ،‌ هیچ نمونه و نظیری از بدرقه بیش ‌از استقبال، به خود ندیده است

امام خمینی، رهبری مورد اعتماد مردم بود

وی افزود: بدون شک ۱۴ خرداد، برای همیشه نمادی از احترام یک ملت به رهبری فداکار، صادق، متوکل به خدا و مومن به مردم است.  به یاد دارم در آن روز، یک نگرانی عمیقی جامعه را فرا گرفته بود و بدخواهان ایران، چشم‌انتظار بن‌بستی ‌بحران‌زا بودند. اما سرمایه عظیم اجتماعی به جا مانده از امام راحل و اعتماد عمیق مردم به حاکمیت، اجازه نداد رویای آنان تعبیر شود. این سرمایه‌ها در کنار شخصیت‌ روشن، آگاه و اجماع ‌ساز رهبری که مورد اعتماد امام خمینی و جامعه بود، باعث شد تا انتقال رهبری و دوره گذار در نهایت آرامش و با امید به آینده، صورت بگیرد.

ربیعی با بیان اینکه امام خمینی، رهبری بود که مورد اعتماد مردم بود و اعتمادی متقابل در ایشان وجود داشت، اظهار کرد: برای همین در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ امام همراه با مردم، مقطعی تاریخی را آفرید و باعث شد تا نیمه خرداد، تبدیل به یک نماد بشود؛ نماد روزگاری که آنچنان انسداد سیاسی و سرکوب نظامی گسترش یافته بود که از دورن این استبداد،‌ حرکتی مردمی توسط اقشار محروم شکل گرفت و به نمادی علیه ظلم و ‌دیکتاتوری شاهنشاهی تبدیل شد.

سخنگوی دولت افزود: ۱۵ خرداد قیام مردم بی‌سلاح علیه یک رژیم تا دندان مسلح بود، و در امتداد آن پیروزی انقلاب اسلامی ایران را نیز، رویدادی تاریخی با تکیه بر عدم خشونت و با محوریت مردم بود. انقلاب با پشتوانه گفتمانی ۱۵ خرداد به پیروزی رسید و تداوم حرکت عظیم مردم، باعث شد تا انقلاب پیروز شود. آن «حضور صلح‌آمیز مردم» در ادامه روندش، با تدبیر امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت به «حضور در پای صندوق» تبدیل شد.

صندوق رای میراث انقلاب و امام است

ربیعی با تاکید بر اینکه صندوق ها به عنوان دستاوردی بزرگ در بیش از یکصد سال فداکاری یک ملت و در کوران دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی بدست آمده است، تاکید کرد: صندوق رای میراث انقلاب و امام است؛ دستاورد به بلوغ‌ رسیده از مشروطه است.
این ملت با کودتاها، جنگ، ترور، تحریم و جنگ اقتصادی با فراز و نشیب های زیادی روبرو شده و از میان آنها عبور کرده است.جمهوریت دستاورد بزرگی بوده که در مقاطع مختلف حفظش کرده‌ایم؛ صندوق های رای یک میراث گران بها از تاریخی فداکارانه برای ملت ایران هستند، ‌میراثی که برای آن جانهای زیادی خود را فدا کرده‌اند.

صندوق رای نه ترس دارد و نه قهر می پذیرد

وی یادآور شد: نبود صندوق رای و فقدان دموکراسی در نظام شاهنشاهی، موجب «ترس دائمی حاکمان از مردم» و « بی اعتمادی قهرآفرین مردم به حاکمان» شده بود. امام راحل و میراث ارزشمند او که از دل انقلاب و از رفراندوم فروردین ۵۸ بیرون آمد به ما آموخت که صندوق رای نه ترس دارد و نه قهر می پذیرد. صندوق رای چیزی جز میانجی و داور میان حکومت و شهروندان نیست و خوشبختانه با دفاع و حمایت رهبر انقلاب از صندوق ها و حضور مردم پای صندوق های رای  این مساله مورد توجه مستمر ایشان قرار دارد.

آحاد جامعه آنچه را که انتظار داشت در میان نامزدهای نهایی نمی بینند

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه امروز در راه تداوم جمهوریت برخی گلایه و انتقاد دارند که دامنه انتخاب ها محدود شده است، گفت: امروز شاید همه آحاد جامعه آنچه را که انتظار داشتند در میان نامزدهای نهایی نمی بینند اما جامعه ما نشان داده که همیشه فرصت‌ هایی باور نکردنی خلق می کند. بیایید به یاد بیاوریم که جمهوریت همان نیرویی جادویی و الهی است که پیش از این توانسته بود مرجع تقلیدی تنها و بدون پشتوانه های مادی در جماران را به منبع قدرتی حیرت آور و الهام بخش برای میلیون ها نفر در سراسر جهان تبدیل کند.


وی ادامه داد: بدون تردید، امام راحل صاحب کراماتی متعالی بود. اما آنچه به او قدرت داد با یاری خداوند تا چنین تاثیر شگفت آوری برجای بگذارد، پشتیبانی جمهور و اکثریت مردمی بود که اراده و آرمان های بزرگ خود را در قامت این مرد تجلی دادند.

ربیعی با بیان اینکه نیروی جمهوریت ما از درون خواست اکثریت می جوشد، اظهار کرد: تراوش این خواست و اراده می تواند به نیروی سترگ برای پیشرفت کشور در آورد. مردم حتما می‌توانند با مشارکت خود، ‌در میان نامزدهای موجود نزدیک‌ترین فرد را به آرمانهای خود را انتخاب کنند. صندوق ها نیازمند رشد، ثبات و امنیت ملی ما است. توصیه دولت مشارکت و حضور همه مردم عزیز در پای صندوق رای و انتخاب فردی است که به آرمان های خود نزدیک تر می دانند.

مصوبات دولت برای جبران کمبود آب و برق

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات این هفته هیئت وزیران گفت: با توجه به افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس و کم آبی، دولت برای مدیریت مصرف برق مصوب کرد تا دستگاههای اجرایی و ادارات و بانکها و نهادهای عمومی غیردولتی به میزان ۵۰ درصد سال گذشته در مصرف برق صرفه جویی کنند. همچنین وزارتخانه های نیرو، اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشور و نیروی انتظامی موظف شدند نسبت به شناسایی، جمع آوری و متوقف کردن فعالیت مراکز و دستگاههای غیرمجاز استخراج رمز ارز اقدام کنند.

وی افزود: همچنین صنایع بزرگ موظف شدن از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مرداد با تدابیری مثل تغییر ساعت کار و یا طرح تعطیلات سالانه در مجموع ۳ هزار مگاوات کاهش مصرف از ساعت ۱۲ تا ۲۱ داشته باشند. در مصوبه دیگری پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و حاشیه شهرها با ضمانت سفته زنجیره ای درسال  ۱۴۰۰ توسط بانکهای عامل تعیین شد و سقف فردی تسهیلات مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و سود سهم متقاضی نیز برای تسهیلات ۵ درصد است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.