مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در اوج پیک گرما به خصوص در ساعت‌های ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر، تماس‌های فراوانی با اورژانس در خصوص گرمازدگی و مشکلات ناشی از آن گرفته می‌شود، گفت: آمار افرادی که به عارضه گرمازدگی دچار می‌شوند نیز افزایش پیدا کرده است، اما تاکنون هیچ مورد منجر به فوت به دلیل گرمازدگی در مشهد رخ نداده است.

افزایش ماموریت‌های مربوط به گرمازدگی در اورژانس مشهد

به گزارش قدس آنلاین، علی یزدانی در خصوص افزایش گرمازدگی اظهار کرد: در اوج پیک گرما به خصوص در ساعت‌های ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر، تماس‌های فراوانی با اورژانس در خصوص گرمازدگی و مشکلات ناشی از آن گرفته می‌شود. تاکنون گرمازدگی منجر به حادثه خاصی در مشهد نشده است.  

وی افزود: در روزهای گرم اخیر، درخواست‌ها و مراجعه به درمانگاه‌ها و مراکز درمانی به دلیل گرمازدگی افزایش پیدا کرده است. باتوجه به اینکه دمای هوا این روزها نسبت به روزهای مشابه به خود در سال گذشته افزایش داشته، آمار افرادی که به عارضه گرمازدگی دچار می‌شوند نیز افزایش پیدا کرده است.  

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در روزهای اخیر، درخواست مشاوره از طریق کارشناسان اورژانس و درخواست ماموریت اورژانسی درخصوص گرمازدگی افزایش داشته اما تاکنون موردی که منجر به فوت شود، نبوده است.   

یزدانی با بیان اینکه گرمازدگی عارضه شایعی است که به سبب گرمی  تابستان یا گرمای شدید ایجاد می‌شود، عنوان کرد: این مسئله به خصوص در افراد مسن و افراد دارای بیماری زمینه‌ای بیشتر است. این افراد باید در زمان عطش از مایعات فراوانی مصرف کنند. وقتی در طول روز فعالیت فیزیکی انجام می‌دهند و یا حتی وقتی که تشنه نیستند نیز باید آب بنوشند.  

وی با اشاره به اینکه جوانان نیز در این روزها حداقل هشت لیوان آب را باید مصرف کنند، ادامه داد: بیشترین عارضه‌ای که گرمازدگی ایجاد می‌کند، کم‌آبی است. افراد مسن، خانم‌های باردار و کودکان بیشتر در معرض گرمازدگی هستند. مردم باید از رفت و آمد غیر ضروری در روزهای گرم و به خصوص اوج گرما اجتناب کنند. در صورتی که فرد مجبور است در این هوا رفت و آمد کند، حتما از کلاه و عینک آفتابی استفاده کرده و آب نیز همیشه به همراه داشته باشد.  

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کرونا ضعف و بی اشتهایی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: کسانی که به کرونا مبتلا هستند از رفت و آمد در طول روز و اوج گرما خودداری کنند.  

یزدانی با بیان اینکه اگر فرد دچار عارضه گرمازدگی شود، فشار او پایین خواهد آمد، گفت: افراد از مایعاتی باید مصرف کنند که این مایعات خود عوارض دیگری برای آنان ایجاد نکند. منظور از مایعات سالم‌ترین آن‌هاست. بهترین مایعات آب است. به هیچ‌عنوان نوشابه و یا مایعات شیرین غیر طبیعی توصیه نمی‌شود.   

وی تاکید کرد: کسانی که به ناچار باید در اوج گرما تردد کنند و در معرض نور مستقیم هستند، حتما مایعات خنک به همراه داشته باشند تا در صورتی که احساس عطش داشتند آن را مصرف کنند. توصیه می‌شود حتی اگر فرد احساس عطش نیز نداشت، مایعات را به صورت مرتب بنوشند تا دچار گرمازدگی نشوند چرا که باید آب به بدن رسانده شود.  

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.