به دنبال بالا گرفتن اختلافات ریاض و ابوظبی، نزدیکان عربستان سعودی در حال بیان واقعیت‌ها هستند از جمله اینکه نویسنده عربستانی اذعان کرد، امارات به ائتلاف سعودی پیوست تا جنوب یمن و بنادر و جزایرش را اشغال کند.

 اذعان نویسنده سعودی؛ امارات دنبال سلطه بر جنوب یمن و اشغال جزایرش است

قدس آنلاین: «خالد السبیعی» نویسنده سعودی و رئیس شورای عالی اتحادیه رسانه‌های عربی، گفت امارات از طریق عضویت در ائتلاف سعودی در یمن، فقط می‌خواهد جزایر و بنادر یمن را تحت سیطره بگیرد.

این نویسنده سعودی به صراحت از امارات نام نبرد و در حساب کاربری خود در توییتر نوشت، «وقتی رئیس جمهور [مستعفی] یمن [عبد ربه منصور هادی] به خادم الحرمین الشریفین پناه برد، عربستان سعودی برای نجات ملت یمن از ایران مداخله سیاسی، نظامی و اقتصادی کرد».

به گزارش القدس العربی، السبیعی افزود: در اینجا برخی کشورهایی از عربستان سعودی خواستند با او در این ماموریت همپیمان شوند که این اتفاق بزرگی بود، اما گذر زمان نشان داد که هدف آنها تسلط بر جنوب یمن و اشغال بنادر و جزایر آن است.

هم‌اکنون امارات از طریق شبه‌نظامیان گروه‌هایی مثل «المجلس الانتقالی الجنوبی» بخش‌هایی از جنوب یمن را در اشغال خود دارد. السبیعی این اظهارات را  به دنبال انتشار گزارش‌ها از بالا گرفتن اختلافات میان عربستان سعودی و امارات بیان کرد.

امارات طی سال‌هایی که از دخالت آن در قالب ائتلاف متجاوز تحت فرماندهی عربستان سعودی به یمن می‌گذرد، تلاش‌های خود  را برای بسط نفوذ و کنترل جزایر جنوب یمن و به خصوص جزیره «سقطری»، میون و تنگه باب المندب بیش‌تر و بیش‌تر کرده است.

طی چند روز گذشته اختلافات میان ریاض و ابوظبی در خصوص تعدادی از مسائل مانند تولید نفت، عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و مقابله با ویروس کرونا بالا گرفته است.

در همین حال منابع از تشدید اختلافات میان عربستان و امارات در سطوح مختلف خبر دادند که اخیراً با مخالفت ابوظبی با توافق عربستان و روسیه در زمینه تولید نفت این اختلافات به اوج رسیده است.

در پرونده یمن نیز سه شنبه هفته گذشته  عربستان سعودی برای حمله به عدن و مقابله با جناح‌های شورای انتقالی وابسته به امارات، به نیروهای «علی المحسن» چراغ سبز داد.

امارات عربی متحده همچنین بخشی از نظامیان خود را در سال ۲۰۱۹ از ائتلاف عربی تحت فرماندهی عربستان سعودی علیه یمن خارج کرد. امارات درباره قضیه آشتی کشورهای حوزه خلیج فارس با دوحه هم ابراز نگرانی کرده است. 

  تعامل ریاض با همه‌گیری کرونا در خصوص ایجاد محدودیت‌های سفر از عربستان سعودی به امارات و بالعکس نیز موجب نارضایتی مقامات ابوظبی شده است. سعودی‌ها همچنین واکسن چینی را که امارات به آن اعتماد می‌کند، قبول ندارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.