رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی در خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می‌گیرد.

 تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی خراسان رضوی  در آستانه ماه محرم

به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمود قربان‌زاده گفت: اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی در خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می‌گیرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به وضعیت بیماری کووید ۱۹ و نیز نقش حیاتی و عمده‌ای که کنترل سلامتی فرآورده‌های خام دامی در تامین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می‌کند و همچنین افزایش نذورات از سوی خیرین محترم و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآورده‌های دامی در تهیه غذای نذری به‌ویژه در این ایام، دامپزشکی به عنوان ناظر بر بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، به منظور تامین سلامت عزاداران حسینی، به طور ویژه با راه‌اندازی گروه‌های ثابت و سیار بازرسی نسبت به کنترل کشتار دام در سطح معابر عمومی، تمام مراکز مرتبط با فرآورده‌های خام دامی نظیر؛ آشپزخانه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانه‌ها، مساجد، تکایا، محل‌های استقرار هیئات مذهبی، موسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها و ایستگاه‌های پذیرایی صلواتی بین راهی را که تامین کننده مواد لازم برای هیئات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آنها تهیه و تامین می‌شود، اقدام خواهد کرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی ضمن تاکید بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تهیه غذاهای نذری، از تمام عزاداران، خیران و مسئولان هیئات مذهبی درخواست کرد: به منظور حفظ سلامت شهروندان و عزاداران محترم و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام خصوصاً مباحث مرتبط با بیماری کووید ۱۹، تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، هرگونه کشتار دام نذری در کشتارگاه‌های دام و زیر نظر بازرسان دامپزشکی انجام شده و از انجام کشتار دام در معابر عمومی و تکایا و هیئات خودداری کنند.

وی افزود: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می‌کند که تمام صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اعم از اشخاص و موسسات و شرکت‌های خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور هستند.

قربان‌زاده از مسئولان هیئات مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در تمام مراحل تهیه، نگهداری و آماده‌سازی این مواد جهت تهیه غذاهای نذری هیئت‌ها رعایت کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به تجربه موفق ۲ سال اخیر اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در تدوین و اجرای طرح پذیرش نذر قربانی به صورت غیرحضوری توسط کشتارگاه صنعتی مشهد در عید سعید قربان، از شهروندان و خصوصاً خیران مشهدی درخواست کرد جهت کشتار دام نذری خود یا حتی خرید دام نذری و کشتار آن در ایام محرم نیز، بدون نیاز به حضور در میادین دام یا کشتارگاه، از طریق شماره تلفن‌های ۳۱۳۰۱ و ۳۸۸۰۱۳۹۳ و سایت اینترنتی mashadmeat.com نسبت به خرید دام زنده و سفارش کشتار آن به صورت غیرحضوری اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.