گیاهان دارویی از دیرباز در درمان و پیشگیری بیماری ام‌اس (MS) به کار برده می‌شوند. طبق تحقیقات انجام گرفته، گیاهان دارویی نظیر کندر، زعفران و شاهدانه در کاهش علائم و حملات این بیماری مؤثر هستند.

گیاهان دارویی مؤثر در کاهش علائم بیماری ام‌اس

به گزارش قدس آنلاین، بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری مزمن دستگاه عصبی مرکزی است. علائم بیماری از یک بیماری خوش‌خیم تا یک بیماری ناتوان‌کننده متغیر است. این بیماری باعث اختلال سیستم حسی، فلجی و از دست دادن سیستم تعادلی می‌شود که این علائم به محل ضایعه در سیستم اعصاب مرکزی بستگی دارند.

مهندس اقبال جاسمی، کارشناس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی درخصوص تأثیر گیاهان دارویی بر روی بیماری‌ها گفت: امروزه در بحث گیاهان دارویی تحقیقات گسترده‌ای صورت گرفته و داروهایی با ماده مؤثره طبیعی، ایده‌های جدیدی برای پژوهشگران جهت درمان راحت‌تر و ارزان‌تر بیماری‌ها فراهم نموده است. بیماری‌های ناشناخته در جوامع بشری، بیشترین بررسی‌های علمی را به خود اختصاص داده‌اند و بیماری ام‌اس (MS) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سیستم عصبی در جهان است که عامل یا عوامل بروز آن ناشناخته باقی مانده‌اند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، وی تأکید کرد: امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد که اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به ام‌اس را ثابت کرده است. همچنین گیاهان دارویی نیز که از دیرباز در درمان و پیشگیری این بیماری به کار برده می‌شوند، گیاهانی هستند که برای تقویت حافظه و تشدید جریان خون مفید بوده و نیز آرام‌بخش هستند.

کارشناس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات انجام گرفته، گیاهان دارویی نظیر کندر، زعفران، گیاهان حاوی کافئین، ژینکو و شاهدانه در کاهش علائم و حملات ام‌اس مؤثر هستند. بعنوان مثال از گیاه کندر برای مهار پروسو گرانیت‌ها لونکوترین التهابات مغز استفاده و به درمان بیماری کمک می‌شود. برای اینکه ام‌اس پیشرفت کند، گلبول‌های سفید باید از سد رگ‌های مغزی عبور کنند و بنابر مطالعات دانشگاه کرنل، کافئین، مسیر گیرنده‌های آدنوزین را مسدود و از پیشروی گلبول‌های سفید جلوگیری می‌کند.

مهندس جاسمی افزود: درمان لرزش‌هایی که در بیمار ام‌اس وجود دارد، مشکل است و شاهدانه یکی از مواردی است که می تواند در کاهش آن مؤثر باشد. آرام‌بخش بودن و تسکین دادن نیز از خواص مهم زعفران عنوان شده است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.