• طوق و علم ها در استان گلستان / گزارش تصویری

    طوق و علم ها در استان گلستان / گزارش تصویری

    احمد فیاض- از جمله آیین های عاشورایی و سنتی کهن در استان گلستان؛ طوق و علم بندی است که کاملا در اقصی نقاط این استان در ایام ماه محرم مشهود است. در روستاهای استان گلستان هر روز علم و طوق همراه با مداحی خانه به خانه گردانده می شود و عزادارن حسینی برای تامین هزینه های مجالس سوگواری امام حسین(ع) در مساجد، حسینیه ها و تکایای محلی، مبالغی را نذر و اهدا و یا گوسفندی قربانی می نمایند. طوق بندان یا علم بندان از عصر پنجم محرم در این استان آغاز می شود. این آیین در حال ثبت اثر ملی و میراث فرهنگی کشور است.

  • پیکر مطهر ۹ شهید گمنام دفاع مقدس و۲ شهید مدافع حرم در مشهد/گزارش تصویری

    پیکر مطهر ۹ شهید گمنام دفاع مقدس و۲ شهید مدافع حرم در مشهد/گزارش تصویری

    حسین کام شاد_پیکر مطهر ۹ شهید گمنام دفاع مقدس و۲ شهید مدافع حرم حضرت زینب (س) بعدازظهر شنبه با استقبال خانواده شهدا وارد فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد شد.این مراسم باحضور استاندار خراسان رضوی، فرماندهان نظامی و انتظامی وگروه موزیک تشریفات سپاه امام رضا (ع) با نواختن مارش نظامی و ادای احترام به پیکر مطهر شهدا انجام شد. این شهدای گرانقدر همزمان با هفتمین روز ماه محرم از ساعت ۱۷ (دوشنبه ۲۶ شهریور ماه) از مقابل مسجد بناها واقع در خیابان خسروی، بین شهید دیالمه ۳ و ۵ تشییع می‌شود. پیکر مطهر شهدا پس از طواف در بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) برای تدفین به محل‌های تعییین شده منتقل خواهد شد.

  • "روزگار مس های سپید" / گزارش تصویری

    "روزگار مس های سپید" / گزارش تصویری

    مهیار متولی زاده کاخکی - در هر شهر و هر دیار ناحیه ای وجود دارد که آفتاب و رنگ و بویش، هوای روزگار پیشین و کهن را زنده می کند. "بازار های سرپوش" برای هر کدام از ما نامی بس آشناست که انبوه و حجمه ای از صداهای متفاوت را در درون ما بیدار می کند؛ صدای چکش، نوای اره، فریاد کودکان، همهمه ی بزرگسالان، اصرار دکان داران و .... . اما در میان تمامی این ازدحام ها، تنها یک دکان است که در لا به لای انبوهی از دود، آب، آتش و همهمه ی چکش ها غرق می شود؛ دکان یک دوات گر. "دوات گری" واژه ایست که حکایت از کار با فلزات و مخصوصا کار با "مس" دارد. این حرفه دارای زیرشاخه های متعددیست که متأسفانه به دلیل بروز انواع فلزات گوناگون، هنر آن در میان مردم به شدت به وادی فراموشی سپرده شده است. یکی از زیر شاخه های آن ، "سفید گری" می باشد که در آن قلع های پیشین را ساییده و سپس بار دیگر توسط قلع های جدیدتر آن را می پوشانند که در اصطلاح به آن "سفید کردن" اطلاق می شود. ابزار و مواد مورد استفاده در این حرفه شامل نشادر، قلع، چکش، تیز آب و .... می باشد که به همراه آتش و پمپ هوا، موجبات کاری بسیار سخت و طاقت فرسا را فراهم می آورد. یکی از هنرمندان کمتر شناخته شده ی عرصه ی سفید گری، "محمد کاظم قلعه نوعی" می باشد که از عمر 77 ساله ی خود، چیزی در حدود 71 سال است که خود را وقف این حرفه نموده و در بازار سرپوش نیشابور، عرق جبین می ریزد.