• چه کسی آتش در انبار بنزین انداخت؟

    یادداشت

    چه کسی آتش در انبار بنزین انداخت؟

    خدا پشت و پناه «حاج مرتضی سرهنگی» باشد. وقتی بچه‌های ما را عده‌ای مزدور خارجی در مزار شریف به شهادت رساندند، برای ایشان نقل می‌کردم که ما این را در آنجا کاملاً پیش‌بینی می‌کردیم. بویژه اینکه از طرف طالبان آسیبی نمی‌بینیم، بلکه دیگرانی در کمین به شهادت رساندن دیپلمات‌های ما هستند. اکنون پس از سال‌ها همان تحلیل ساده و اولیه ما اثبات شده است. آن موقع مرتضی می‌گفت؛ حسین آقا! چطور است که شما بچه طلاب مشهد و بنده بچه ته نازی‌آباد تهران این‌ها را فهمیدیم و این همه مدیر ارشد و دیپلمات فلان و بهمان با یک دنیا تجربه و ادعا، متوجه این مهم نشدند و جان فرزندان این مملکت را آنجا به باد دادند؟

  • «لودر» ابزاری برای گفتمان فرهنگی

    یادداشت

    «لودر» ابزاری برای گفتمان فرهنگی

    سال گذشته که عده‌ای از کارکنان پسماند و سازمان عمران شهرداری آبادان به دلیل پرداخت نشدن چهار ماه حقوق و مزایا مسیر ورودی ساختمان مرکزی شهرداری آبادان را با یک دستگاه «لودر» مسدود کردند برایم این پرسش طرح شد که مگر با بیل لودر هم می‌توان مشکلات را از پیش رو برداشت؟!

  • لزوم شفافیت در تعامل میان سمن ها و نهادهای دولتی
  • چرا شلیک به آخوند؟

    چرا شلیک به آخوند؟

    مخالفان این روزهای نماد آخوندی، مخالفان کارآمدی دین سیاسی اند. به همین جهت با اجتماعی شدن طلبه و نزدیک شدنش به متن مردم، دچار کینه و عصبیت می شوند. او که به آخوند شلیک کرد، پرده آخرِ همین دشمنی را تصویر کرد.

  • درباره مسئولیت و قدرت

    درباره مسئولیت و قدرت

     همه ما فکر میکنیم فقط کســی که امکانات و قدرت دارد، مسئولیت دارد. ما خودمان را حق به جانب می‌دانیم، چرا که خیلی چیزها را گردن محیــط می‌اندازیم و ضعف‌های خودمان را این طوری توجیه می‌کنیم؛ بنابراین ما آدم‌های مظلومی هستیم که به خاطر دلایل متعددی ضعیف مانده‌ایم و طبعاً مسئولیت خیلی چیزها گردن ما نیست!

  • معلم آن پیرمرد خوزستانی کیست؟

    معلم آن پیرمرد خوزستانی کیست؟

    خاطرم هست چند سال پیشتر، برنامه‌ای در صدا و سیما پخش شد که هدف آن بیشتر نمایش عدم اقبال مردم به کتابخوانی و رویکرد عامه به اخبار زرد بود. اما نتیجه کار چیزی شده بود در مایه‌های محاکمه صدا و سیما، چرا؟

  • در حوالی ضایعات

    روزمره‌نگاری

    در حوالی ضایعات

    چه کار می‌شود کرد «آفرینش» است دیگر... دلش، شور و آدرنالین بالا می‌خواهد مُدام... وگرنه بین این همه ورزش آرام و زنانه، نمی‌رفت سراغ صخره نوردی و اتومبیلرانی و خودش را طرف حساب سرعت و بدنسازی و تمرکز و مانع و مارپیچ نمی‌کرد!

  • برنامه نوشتن

    برنامه نوشتن

    ما نیاز به ارزیابی و داوری داریم، چه در مورد خودمان و چه در مورد دیگران این نیاز جدی است. مدام همه جا می‌گویند داوری نکنید در حالی که انسان بدون داوری نمی‌تواند انسان باشد.

  • وقتی دکل‌ها، شراب استخراج می‌کنند!

    وقتی دکل‌ها، شراب استخراج می‌کنند!

    از قدیم گفته‌اند پول دکل گمشده را کی داده و کی گرفته؟ حکم محکومیت سه ساله هاپولی کنندگان دکل نفتی هم احتمالاً بر همین اساس صادر شده است! البته اگر شماهم پس از گذشت چندین سال هنوز نفهمیده‌اید دکل را کی خورد و کی برد، حق دارید چون خود متهمان و هاپولی کنندگان آن هم درست نمی‌دانند دکلی در کار بوده یا نه!

  • حلقه گمشده در فناوری امدادرسانی

    حلقه گمشده در فناوری امدادرسانی

    پس از زلزله کرمانشــاه همراه جمعی از دوســتان مدت کوتاهی برای کمک به مناطق ســانحه دیده رفته بودیم. در روســتایی در حالی کــه یکی از گروه های جهادی در حال ســاخت دستشویی و مدرسه بود، جوانان روستا در فاصله ای کم در چادری کنار جاده نشســته بودند و هنگام رســیدن ماشین های حامل کمک برای کســب سهم بیشتر از کمک های رسیده از چادر خارج می شدند و دوباره به جای نخســت بازمی گشتند.

  • حکایت درجه یک‌ها و درجه دوها

    حکایت درجه یک‌ها و درجه دوها

    یک عده هم کارشان چیز دیگری است. آن‌هایی که به نظر ما ضعیف‌ترند برای این آمده‌اند که تجربه درجه یک‌ها را دریافت و ثبت کنند. کار درجه دوم‌ها ثبت و ضبط است. اسناد را درجه دوم‌ها حفظ می‌کنند...

  • دوباره خصوصی سازی،دوباره شکست

    استقلال و پرسپولیس بازیچه تبلیغاتی!

    دوباره خصوصی سازی،دوباره شکست

    وزیر ورزش و جوانان برای چندمین بار ظرف چند هفته اخیر در مجمع سالیانه فدراسیون فوتبال موضوع خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در سال آتی را مطرح و اعلام کرد بر اساس تصویب هیئت دولت موضوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی انجام خواهد شد.

  • علاج این دردها فقط شفافیت است

    علاج این دردها فقط شفافیت است

    در این همه پرونده‌های رنگارنگ فساد که الی ماشاءالله پای وزیر و وکیل و سفیر و چه و چه هم در میان بوده، یک نفرشان حکم سنگین ابد یا اعدام نداشته؟ چه کسی باید پا روی گلوی این مافیای غیررسمی بگذارد که پا بر روی گلوی مردم گذاشته و به همان مردمی که با همین وضع پای آرمان‌هایشان ایستاده‌اند، اجازه نفس کشیدن نمی‌دهد؟ چرا همه از ریشه‌یابی و ریشه کن شدن این مافیاها این قدر هراسانند و تا بحث به این امور می‌رسد به جاده خاکی می‌زنند.

  • در ستایش جشن‌های کوچک خانوادگی 

    در ستایش جشن‌های کوچک خانوادگی 

    هیچ چیز جایگزین معجزه‌های طبیعت نمی‌تواند باشد. ما باید در همین شهرها تا می‌توانیم گلدان و بوته نگهداری کنیم و همین آپارتمان‌های اجاره‌ای را سبز نگه داریم و جمعه‌ها به در و دشت برویم.

  • خانم دکتر! هشتگ METOO را دنبال کنید 

    خانم دکتر! هشتگ METOO را دنبال کنید 

    کفریات را در حریر مشاوره می‌پیچید و به ضرب چماق رسمیت آنتن ملی در حلق این مردم فرو می‌کنید. حذف دین و حذف معنای حلال و حرام از روابط بین دو جنس و تعریف انواع دوستی‌های حلال بین دو جنس خیانت به این خاک است.

  • استفاده اشتباه از واژه "مافیا" در مافیای کنکور

    استفاده اشتباه از واژه "مافیا" در مافیای کنکور

    کتاب های آموزشی و آموزشگاه های علمی هیچ گونه هزینه ای بر سیستم دولتی مخصوصا وزارت آموزش و پرورش تحمیل نکرده، بلکه بازوی کمکی و مالی آن نیز هستند و خلأ های سیستم آموزش دولتی را پوشش می دهند و مانع بروز آثار منفی و خسارت های مادی و معنوی خواهند شد.

  • جلوی قوانین من درآوردی را بگیرید

    جلوی قوانین من درآوردی را بگیرید

    عده‌ای لایحه‌ای و مصوبه‌ای را تدوین و ابلاغ می‌کنند و هیچ زحمتی به خود نمی‌دهند تا به عواقب آن و مردم نگونبختی که گرفتار حواشی این لوایح و قوانین من درآوردی می‌شوند اندیشه کنند.

  • راه رسانه‌ای میانه برای امنیت و آرامش ذهن جامعه

    راه رسانه‌ای میانه برای امنیت و آرامش ذهن جامعه

    تأمین امنیت و آرامش، خواست و انتظار آحاد جامعه از نیروی انتظامی است. با وجود این، باید دانست که تأمین و حفظ امنیت و آرامش، تولید اجتماعی است و محدود به یک نهاد یا سازمان نمی‌شود.

  • دینداران واقعی، قربانی ویژه‌خواران فرصت طلب

    دینداران واقعی، قربانی ویژه‌خواران فرصت طلب

    برخی طی سال‌ها نردبان پیشرفت و ویژه‌خواری ساخته‌اند و با تأسف، تاوان خطای استراتژیک این فرصت طلبان را دینداران واقعی نظیر همان طلبه مشهدی می‌پردازند.

  • محرم، ماه ترویج امر به معروف و نهی از منکر

    فریضه‌ای برای اصلاح امور جامعه

    محرم، ماه ترویج امر به معروف و نهی از منکر

    شکی نیست که هرگاه مردم با آثار عمیق اجتماعی این فریضه که یک نمونه آن جلوگیری از فسادهای بزرگ اقتصادی و اختلاس‌ها و... است آشنا شوند از اقامه امر به معروف و نهی از منکر استقبال می‌کنند.

  • چرایی عزاداری برای سیدالشهدا (ع)  از روز اول ماه محرم 

    چرایی عزاداری برای سیدالشهدا (ع)  از روز اول ماه محرم 

    همه امامان(ع) در حکم یک انسان‌اند و نور واحدند، بنابراین سیره اهل‌بیت(ع) سوگواری و عزاداری از آغاز ماه محرم تا روز عاشورا بوده است و پیروان اهل‌بیت(ع) در عزاداری در دهه اول ماه محرم از ایشان پیروی می‌کنند. 

  • قدر هم را در روزهای سخت بدانیم

    قدر هم را در روزهای سخت بدانیم

    جواب همه گرفتاری‌های ما مسئولان نیستند. پاسخ همه نارسایی‌ها دولت نیست، اگر می‌بینیم زندگی سخت‌تر شده، پس سعی کنیم بیشتر به هم کمک کنیم نه آنکه در این بزنگاه‌ها از کمترین فرصت برای فرصت طلبی بهره ببریم

  • خوب و بد طرح سراسری حساب یکپارچه مدارس

    خوب و بد طرح سراسری حساب یکپارچه مدارس

    براساس اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی، آموزش عمومی تا پایان دوره متوسطه دوم برای تمام دانش‌آموزان رایگان است، اما در قوانین آموزش و پرورش جلب مشارکت‌های مردمی نیز پیش بینی شده است، ولی متأسفانه میزان تخلفات در مدارس دولتی و غیردولتی زیاد بوده و نحوه جذب و هزینه کرد کمک‌های مردمی سلیقه‌ای است که در برخی موارد باعث دلزدگی والدین شده است. در این برهه که بودجه‌های دولتی (اعم از سرانه، تملک دارایی، کیفیت بخشی و...) کفاف هزینه‌های مدارس را نمی‌دهد، می‌توان با مدیریت هوشمند بر کمک‌های مردمی، اداره مدرسه را سهل‌تر نمود.

  • حراست از رسانه ملی تا کابل!

    حراست از رسانه ملی تا کابل!

    خواهران منصوریان از ورزشکاران بسیار موفق، خوش اخلاق و مهم‌تر از آن با حجب و حیای این کشور هستند که دست بر قضا بخشی از شهرتشان در کنار پیروزی‌های تحسین برانگیز در میادین جهانی را مدیون رعایت شأن و هنجارهای اسلامی و حجاب خویشند. همان طور که حتماً تا این زمان شما هم مطلع شده‌اید، ‌آن‌ها را دعوت کرده‌اند به رادیو ورزش، اما پوشش ایشان، با وجود پوشیدگی و مشروعیت کامل، مورد پسند یکی از عوامل حراست قرار نگرفته، به طوری که برخورد بدی با آن‌ها شده، راهشان نداده‌اند و حتی طرف نگذاشته در اتاقک ورودی در انتظار نتیجه پیگیری بنشینند و از آن جا هم آن‌ها را بیرون انداخته و بقیه ماجرا...

  • تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی تشابهات و تفاوت‌هایی وجود دارد. مهمترین این تفاوت‌ها، انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی است. حقوق بشر غربی برای انسان مبدأ و خاستگاه و اهدافی خاص طراحی کرده و بر اساس آن حقوقی نیز تعریف می‌کند. اما دین اسلام برای انسان ویژگی‌ها و ممیزاتی تعریف کرده است. او مبدأیی دارد که اراده لایزال خداوند است. برای انسان مقصدی تعریف کرده که آخرت است. خالق انسان، علم، نیازهای انسان و... همه نگاهی صِرف مادی و متمایز است.

  •  از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

     از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

    آنچه امروز با آن مواجهیم، حتی قطره‌ای از آن مصایب نیست، چه بر این سرزمین رفته است که از جوان و پیر و زن و مردش  چنین حالی پیدا کرده‌اند؟ چرا همه تا این حد از همه چیز ناراضی و عصبانی و گرفته و درهمند؟

  • درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    آقازادگی اتفاق جدیدی نیست که در طی سالیان اخیر رخ داده باشد. پدیده‌ای است که در طی ده‎ها و حتی سده‌های گذشته هم در سیستم حاکمیتی ایران وجود داشته است. به عبارت دیگر فرهنگ سنتی ایران که در آن شبکه‌های ارتباطی مبتنی بر خون و خاندان و ایل و تبار اهمیت زیادی داشت در دوران مدرن در شکل خویشاوند سالاری باز تولید شد و حضور داشت و پس از انقلاب اسلامی بخصوص پس از دوران جنگ آقازادگی مجدد ظهور کرد. به همین خاطر بود که در دهه ۷۰ رهبری در دیدارهایی که با دولت وقت داشتند به پدیده آقازادگی و نوکیسگی اشاره‌های زیادی می‌کردند. در مقابل همیشه واکنش‌هایی به این مقوله نیز وجود داشته است.

  • اعتراض مردم به اشرافیت است

    اعتراض مردم به اشرافیت است

    انقلاب اجتماعی بر اساس عدالت شکل گرفته بود اما در انقلاب فرهنگی اثری از عدالت دیده نمی‌شد. زمانی پس از آن و در سال ۱۳۶۸ اشرافیت توسط آقای هاشمی رفسنجانی در کشور شکل گرفت. اشرافی‌ری‌هایی که سبب شد انقلاب فرهنگی جایگزین انقلاب اجتماعی شود و مردم به بحث‌های جزئی مشغول و از عدالت و تقوا دور شوند، زیرا خوب می‌دانستند جامعه بدون عدالت، زکات دادن و... هرگز به امر به معروف و نهی از منکر و تقوا و... نخواهد رسید. جامعه نابهنجار امروز نتیجه جامعه بی‌عدالت آن دوران است، زیرا در سایه نبود عدالت، اشرافیت به شدت اوج می‌گیرد.

  • آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    از پاییز گذشته تا امروز نرخ دلار در مملکت بیشتر از سه برابر شده، حیرتا که با این نرخ هنوز صنایع خودروسازی ما قابلیت صادرات ندارند! متوجه معنای این واقعه هستید؟

  • طلبه اینستاگرام، اشرافی‌گری و دیگران

    آیا «مهدی صدرالساداتی» به افشاگری‌هایش ادامه می‌دهد

    طلبه اینستاگرام، اشرافی‌گری و دیگران

    شاید خیلی هم پدیده غریبی نباشد... «صدرالساداتی» را می‌گویم که این روزها به تعبیر بعضی‌ها، نسخه آپدیت شده « آخوندهای رسانه ای» است و با «استوری» و « لایو» هایش، فضای مجازی و حقیقی را ترکانده است! پدیده طلبه‌ها و روحانیانی که خوب متوجه شدند، در کنار منبر و موعظه‌های سنتی، به منبرهای امروزی و رسانه‌ای محتاجند تا موعظه هایشان را، آن طور که باید، به گوش و چشم جوانان قرن 21 برسانند، حرف امروز نیست.