• معکوس‌سازی استراتژی مهار

    معکوس‌سازی استراتژی مهار

    تاریخ در گذرگاهی حساس قرار گرفته و آمریکا از هر زمان دیگری مهارپذیرتر است. تلاش برای این کار می‌تواند به رفع برخی تهدیدات بلندمدت علیه ایران بینجامد.

  • فرصتی برای تحقیر ترامپ

    فرصتی برای تحقیر ترامپ

    خودداری آقای روحانی از شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند پاسخ دندان‌شکنی به اهانت‌های بی‌وقفه ترامپ به ایران اسلامی و مردم شریف آن باشد. ضمن آنکه مگر حضور همه ساله آقای روحانی در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل چه دستاوردی داشته است که با عدم حضور ایشان از دست برود!؟

  • سکاندار اقتدار

    سکاندار اقتدار

    به‌طور نمونه در موضوع تهدید به جنگ ( از سوی آمریکا) که از سوی برخی افراد مطرح شد، مقام معظم رهبری بارها با رد آن فریاد سر دادند که جنگی رخ نخواهد داد. این موضعگیری صریح تأکید می‌کند که دشمن نتوانسته ایشان را دچار تزلزل کرده و طبق قواعد خود با ایشان بازی کند و در نتیجه این دشمن است که دچار خطای محاسباتی خواهد شد.

  • رمزگشایی از یک فتنه

    رمزگشایی از یک فتنه

    آمریکا و عربستان پس از آنکه در زمینه استقرار داعش در منطقه با شکست مواجه شدند به دنبال راهکاری برای حفظ موضع تروریست‌ها در ادلب هستند تا به قول عام استخوانی در گلوی دولت اسد باشد که مانع استقرار آرامش در منطقه شود.

  •  چه کسانی از شفافیت می‌ترسند؟

     چه کسانی از شفافیت می‌ترسند؟

    اصولاً می‌پذیریم که تمام این اقدام های نمایندگان محترم از سر خیرخواهی و برای نیل به حقوق مردم است. بسیار خوب! پس چرا از علنی شدن این دلایل می‌ترسید؟ حتی از شفاف شدن رأی‌ها هراس دارید.

  • انحراف از اهداف آسیب مطالبات حقیقی مردم عراق

    انحراف از اهداف آسیب مطالبات حقیقی مردم عراق

    دیروز در جریان تظاهرات مستمر شهر بصره به طور یکپارچه مقر تمامی احزاب عراقی، شبکه‌های ماهواره‌ای وابسته به آنها و دفاتر گروه‌های شبه نظامی وابسته به حشدالشعبی طعمه تخریب و آتش شد. 

  • امپراطور اردوغان در دو نمای تاریخی

    امپراطور اردوغان در دو نمای تاریخی

    مخالفت محکم پوتین و جمع‌بندی هوشمندانه روحانی، باعث شد تا اردوغان زیر بیانیه‌ای را امضا کند که در آن، نه فقط آتش‌بس آورده نشد؛ بلکه خلع سلاح جبهه النصره و سایر تروریست‌ها یعنی همان رفقای قدیمی آقای اردوغان هم به آن افزوده شد.

  • سفره عدالت و سهم گربه‌های اشرافی!

    سفره عدالت و سهم گربه‌های اشرافی!

    در سفره‌ای که بر زمین عدالت و شفافیت پهن باشد، بطری شیری که باید به کودکان برسد، سهم گربه‌های‌ اشرافی نمی‌شود.

  • گزینه‌ای که از روی میز برداشته شد

    گزینه‌ای که از روی میز برداشته شد

    محمد صادق کوشکی یادداشتی را با عنوان «گزینه‌ای که از روی میز برداشته شد»، درباره تهدید نظامی ایران از سوی آمریکایی‌ها در روزنامه حمایت نوشته است که در ادامه آنرا می خوانید.

  • «تحلیل بحران» یا «بحران تحلیل»

    «تحلیل بحران» یا «بحران تحلیل»

    علی دارابی یادداشتی را با عنوان «تحلیل بحران» یا «بحران تحلیل» در روزنامه صبح نو درباره تحریم‌ها و پیامدهای ناشی از آن نگاشته است که در ادامه آنرا می‌خوانید.

  • چرا نمایندگان از «رأی علنی» استقبال نمی‌کنند

    چرا نمایندگان از «رأی علنی» استقبال نمی‌کنند

    رسایی در یادداشتی به چرایی مخالفت نمایندگان با رأی‌گیری علنی در روز طرح سؤال از رئیس‌جمهور پرداخت.

  • دشمن زمانه ات را بشناس

    دشمن زمانه ات را بشناس

    تلاش‌های هدفمند دشمن، بزرگ‌نمایی مشکلات اقتصادی و معیشتی امروز جامعه ما و آدرس غلط دادن در باره منشا این مشکلات و راه حل آن است.

  • تحریم‌های رسانه‌ای

    تحریم‌های رسانه‌ای

    مسدودسازی حساب کاربری ایران با این حجم نشان می‌دهد تحریم‌های آمریکا علیه ایران به حوزه‌های اقتصادی و نظامی محدود نیست، بلکه به حوزه رسانه‌ای هم گسترش یافته است.

  • سخنگوی وزارت امور خارجه:

    تشکیل گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا اقدامی خصمانه است/ از سرعت کار اروپایی‌ها در تکمیل بسته حمایت از برجام راضی نیستیم

    سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه تهران از کندی مذاکرات و اقدامات عملی اتحادیه اروپا برای تکمیل بسته حمایت از برجام ناراضی است، اظهار داشت: مصرانه خواستار آن هستیم که کشورهای اروپایی با جدیت بیشتر و سرعت لازم به تلاش های خود برای تداوم اجرای توافق هسته ای ادامه دهند.

  • نماینده‌ای از ردیف آخر

    «جِرِمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس در برابر صهیونیست‌ها کوتاه نمی‌آید

    نماینده‌ای از ردیف آخر

    عجیب نیست اگر بعد از خواندن این گزارش، شما هم یاد شخصیت معروف نمایش‌های رادیویی «صبح جمعه باشما» و جمله معروفش:«مُخم و مُخم...مخالفم» بیفتید! شخصیت «آقای معترض» صبح جمعه، یک نسخه انگلیسی هم در عالم سیاست دارد که شاید به خاطر تعداد اعتراض‌ها و مخالفت‌ها، بشود نامش را در کتاب رکوردهای «گینس» ثبت کرد!

  • خوی استکباری آمریکا دلیل اصلی ممنوعیت گفت‌وگو

    خوی استکباری آمریکا دلیل اصلی ممنوعیت گفت‌وگو

    رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مردمی روز گذشته خود با اشاره به پیشنهاد رئیس جمهور ایالات متحده برای گفتگو با مقامات کشورمان در ترسیم فرمول مذاکره به سبک آمریکایی‌ها گفتند: آنها اولاً اهداف اصلی را کاملاً مشخص می کنند؛ البته همه اهداف را اعلام نمی کنند اما در طول مذاکرات با دبه و چانه زنی، همه اهداف را پیگیری می کنند. ایشان افزودند: آمریکایی ها در مذاکرات، با الفاظ ظاهراً اطمینان‌بخش فقط وعده می دهند اما از طرف مقابل امتیازات نقد می خواهند و وعده نمی پذیرند.

  • کنزگرایی عامل کاهش ارزش ریال

    کنزگرایی عامل کاهش ارزش ریال

    ارزش پول در هر کشوری به میزان تولید ناخالص ملی وابسته است. کاهش ارزش پول ملی یک سیاست پولی محسوب می‌شود و کشورهایی در اجرای این سیاست موفق هستند که بتوانند با کاهش قیمت پول کشورشان و همزمان افزایش صادرات کالاهای خود، ارزآوری را افزایش دهند. البته اجرای این سیاست با شرط‌هایی همراه است و همیشه نسخه شفابخش نیست.

  • مردم‌سالاری از برجام مهمتر است

    مردم‌سالاری از برجام مهمتر است

    تشخیص بین خوب و بد راحت است. مثلاً همه می‌دانند پول یا چیزی از کسی بگیری خوب است و اگر بخواهی بدهی بد. فهمیدن چنین چیزی نه نیاز به مدرک دکترای فلسفه دارد، نه مهندسی متالوژی! از یک بچه هم بخواهی یک شکلات بگیری، می‌داند بد است و اگر به او شکلات بدهی خوب. این مقدار درک و شعور را شاید حتی حیوانات نیز داشته باشند. اما بنابر مضمون روایتی از حضرت امیر(ع) عاقل واقعی کسی است که بین خوب و خوبتر یا بد و بدتر تشخیص بدهد و تصمیم بگیرد.

  • خانم شکنجه‌گر

    «جینا هاسپل» چگونه رئیس سازمان «سیا» شد؟ 

    خانم شکنجه‌گر

    از مدت‌ها پیش مورد توجه رئیس جمهور آمریکا بود. «جینا هاسپل» به عنوان یک زن آنقدر برای «ترامپ» جذابیت داشت که حاضر شود از او و ریاستش دفاع کند... عجله نکنید... ذهنتان هم به دلیل سابقه بدِ «ترامپ» در رفتار با زنان یا توجه به جذابیت‌های آنان، سراغ مواردی چون بازیگر فیلم‌های ناجور یعنی «استورمی دانیلز» و زنان دیگری که از اشتهای سیری ناپذیر رئیس جمهور آمریکا حرف زده‌اند نرود.

  • باج‌خواهی بهداشتی یا ترفندی برای حواس‌پرتی!

    حاشیه‌های برکناری یک وزیر ادامه دارد

    باج‌خواهی بهداشتی یا ترفندی برای حواس‌پرتی!

    اگرچه دفتر دوران کاری وزیر کار سرانجام به انتها رسید اما حکایت این استیضاح همچنان باقی است، هرچند دولت بخواهد یا نه، زمان آن رسیده با این موضوع کنار بیاید و به دنبال معرفی کردن فردی قوی‌تر از ربیعی باشد. ربیعی در دوران صدارتش سه بار استیضاح شد، اما دو بار اول توانست رأی اعتماد مجلس را بگیرد.

  • از «خوی» تا «نجف»

    آیت الله«سید ابوالقاسم خویی» 17 مرداد 1371 دارفانی را وداع گفت

    از «خوی» تا «نجف»

    مناسبت‌ها فقط بهانه‌اند. یعنی فرض کنید امروز بیست و ششمین سالگرد رحلت آیت‌الله «سید ابوالقاسم خویی» نیست! اما با اولین نگاه به زندگی و سرگذشت ایشان، باز هم دلایل زیادی برای اینکه گزارش از شخص‌شان را بنویسیم پیدا می‌کنید.

  • ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

    پرونده باز ترورآیت

    ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

     ۱۴ مرداد سال ۱۳۶۰، وقتی سر و گوش مردم و رسانه‌ها پُر بود از اخبار ترور، در اوضاع و احوالی که چند روز یک بار، یک یا چند مسئول، پاسدار، بسیجی، کارمند و یا مردم کوچه و بازار طعمه ترورهای هدفمند یا کور می‌شدند، زدنِ یک نماینده مجلس خبرگان، نه کار چندان دشوار و پیچیده‌ای بود و نه خبرش مثل بمب می‌ترکید! می‌شد آن را به آسانی لابه‌لای اخبار داغ جنگ، ترور و خرابکاری‌های ریز و درشت آن روزگار فراموش کرد.

  • وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    مهم‌ترین مسئله‌ پیش روی نظام و دستگاه دیپلماسی ما فقط نوع خروج ما از این معاهده است، یعنی موضوع این است که باید ببینیم کی و به چه نحوی از برجام خارج شویم که بیشتر به نفع مان باشد و کمتر به زیان مان.

  • 44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    پروژه شماره 200

    44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    نه آنقدر بدبین که زلزله در فلان نقطه کشور، خشک شدن یک تالاب، توفان گرد و غبار و ترکید همزمان دو لاستیک خودروی همسایه مان را ربط بدهیم به توطئه‌ها و فعالیت‌های مخفیانه علمی و ضد علمی دشمن، نه آنقدر خوش بین که فکر کنیم، گربه‌ها همیشه محض رضای خدا موش می‌گیرند و همه طرح‌ها و پروژه‌های علمی یا اقتصادی دنیا، تنها با هدف رستگاری نوع بشر و یا خوشبختی ما کلید می‌خورد و زیر کاسه هیچ کدامشان، نیم کاسه‌ای نیست! لابد با این مقدمه حدس زده‌اید، سوژه مطلب امروزمان چیست؟

  • حضور آمریکا در سوریه برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است

    حضور آمریکا در سوریه برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است

    بشار الجعفری رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در دهمین مذاکرات آستانه که در سوچی روسیه برگزار شد، بار دیگر بر حضور غیرقانونی نیروهای آمریکا و همپیمانانش در خاک سوریه تأکید کرد و خواستار خروج فوری نظامیان آن‌ها شد.

  • قلب دوم تلگرام هنوز در تهران می‌تپد!

    قلب دوم تلگرام هنوز در تهران می‌تپد!

    تلگرام طلایی و هاتگرام دو نرم افزار بر بستر تلگرام هستند که وزارت ارتباطات برای طی شدن دوره گذار انتقال از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی، با در اختیار گذاشتن 200 سرور این دو را همراهی می‌کند.

  • تمنای ترامپ برای مذاکره از موضع بالا

    تمنای ترامپ برای مذاکره از موضع بالا

    در واکنشی دیگر «متئو کروئنیگ» مدیر مرکز استراتژی و امنیت «اسکوکرافت» در شورای آتلانتیک در این مورد گفته است، تمایل ترامپ برای دیدار با ایرانی‌ها، به کارگیری «استراتژی فشار و تعاملی است که آمریکا سال‌ها در مواجهه با کشورهای سرکش» دنبال کرده است.

  • ژاندارک فلسطینی و دیپلماسی عمومی

    نوجوانی که نماد مقاومت شد

    ژاندارک فلسطینی و دیپلماسی عمومی

    اکنون که عهد التمیمی تبدیل به نماد مقاومت و مبارزه با رژیم صهیونیستی شده است و کشورها و گروه‌های مردمی مختلف با حمایت از او آرمان مقاومت فلسطین را در جهان زنده نگه می‌دارند، براستی جایگاه دستگاه‌های عریض و طویل جمهوری اسلامی به عنوان مدعی اول حمایت از آرمان قدس کجاست؟

  • یک  تجربه، یک سرمایه ملی 

    یک  تجربه، یک سرمایه ملی 

    مثلاً دکتر ظریف و تیم همراه او، واقعاً اعتقاد قلبی داشتند که مذاکره به نفع انقلاب و منافع ملی ماست. آن‌ها با تمام همت خود و کاملاً دلسوزانه، قدم در این مسیر گذاشتند. ماه‌ها و سال‌ها با تمام توان مذاکره کردند و چانه زنی و بهترین و بالاترین تعهداتی را از طرفین مقابل گرفتند، که می‌شد با پرداختن چیزهایی که به طور نقد داشتیم، گرفت...

  • گام به گام با کاسبان تنش‌زدایی!

    گام به گام با کاسبان تنش‌زدایی!

    روزگذشته ظریف در اولین همایش مشترک سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی گفت: واقعاً کم‌لطفی می‌کنند آن‌هایی که می‌گویند برجام کاری نکرده است، شرایط دو سال گذشته را اگر با اکنون مقایسه کنید، می‌بینید که به لطف خدا چقدر جلوتر هستیم؛ چون امروز دنیا در کنار ماست! و در همان روزقیمت دلار در بازارغیررسمی به 10 هزار تومان رسید. بد نیست در چند گام نتایج تنش‌زدایی ظریف و جریان فکری‌ حامی‌اش را مرور کنیم.