-
۱۳۹۷/۰۴/۳۱
ناصرالدین شاه، منظریه خانم و باقی قضایا
آیا «باغ منظریه» به یغما رفته است؟
مجید تربت زاده
باور کنید از بی سوژه ماندن نیست که سراغ ناصرالدین شاه و اندرونی مبارک رفتهایم و در تیتر مطلب پای علیامخدرات عصر قجر را کشیدهایم وسط! مقصر شبکههای اجتماعی و فضای مجازیاند که این روزها به غریبترین وزارتخانه یعنی آموزش و پرورش هم رحم نمیکنند و تلاش دارند ردپای اختلاس، سوءاستفاده و حیف و میل اموال را در این وزارت «کم مال و اموال» هم پیدا کنند.
-
۱۳۹۷-۰۴-۳۱ ۱۱:۴۰
احسان؛ عامل جلب محبت در کلام امام رضا(ع)
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا جواهری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
ابراز محبت به مردم جهان یک اصل فراگیر در اخلاق اجتماعی است و ریشه در عقل و فطرت انسانها دارد. آدمی را تنها از آن جهت که مخلوق خداست باید دوست داشت. اما عوامل و امتیازها و اقدامات انسانها نیز موجب جلب محبت انسانها خواهد شد. «احسان» یکی از اسباب پیدایش و تقویت محبت در دل انسانها، نسبت به اهل احسان است. امام رضا(ع) فرمودهاند: جبلت القلوب علی حبّ من أحسن الیها و بغض من أساء الیها؛ دلها بر دوستی کسی که به آنان احسان کند و بغض کسی که به آنان بدی نماید آفریده و سرشته شده است.» (الکافی، ج 8، ص 152 و تحف العقول عن آل الرسول علیهمالسلام(ع)، ص 37 و موسوعه الامام الرضا(ع)، ج 5، ص 392).
-
۱۳۹۷/۰۴/۳۱
همایش بزرگی که به نیازهای فطری و الهی انسان پاسخ میدهد
فلسفه حج از دیدگاه امام رضا(ع)
نازلی مروت
علی بن موسی الرضا(ع) درباره فلسفه و علل تشریع حج خطاب به فضل بن شاذان میفرمایند: «حج به سوی خدا رفتن و در پیشگاه باری تعالی حاضر شدن است».
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۵ ۱۸:۲۷
یادداشت
آیا ما برادران شیطانیم؟
سید مصطفی حسینی راد
این روزها و با گرم شدن شدید و طاقتفرسای هوا، بیش از همیشه درباره ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی و پرهیز از اسراف میشنویم.
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۳ ۱۲:۰۹
خوانش شعری از بهروز رزمجویی
حرکت موازی دو روایت شعر
حمیدرضا شکارسری
«سکانس آخر/ صدا؟؟؟/ رفت نور؟؟؟/ رفت او؟؟؟/رفت!!!»*
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۳ ۱۰:۱۹
یادداشت روز
مغالطه در مسئله حجاب
سید مصطفی حسینی راد
قرآن کریم به عنوان کتاب دین و زندگی انسان، اعم از مسلمان و غیرمسلمان، نگاه ویژهای به مسئله حجاب دارد. حجاب از دیدگاه قرآن یکی از مسائل مهم دینی است و قرآن کریم در ۱۰ آیه دستور و توصیههایی صریح درباره حجاب دارد که لحن آن ارشادی نیست بلکه اصطلاحاً امر مولوی است که «وجوب» را در پی دارد.
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۱ ۰۰:۵۶
نوشتاری از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به مناسبت روز حجاب و عفاف
وظیفه زن مسلمان در برابر تهاجم به حجاب اسلامی
۲۱ تیرماه سالروز قیام مردم مشهد در مسجد گوهرشاد علیه کشف حجاب رضاخانی است. آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نوشتار زیر را با بیان سوابقی از توطئههای استعمار علیه حجاب و وظیفه بانوان مسلمان درباره حجاب نگاشتهاند:
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۵:۲۰
بحران مدیریتی و درمان انقلابیگری
نعمت الله سعیدی
با هر حساب و کتابی، مردم ایران جزو آن دسته از نژادهایی هستند که بنا بر دلایل مختلف، ضریب هوشی شان بالاست. این مطلب چیزی از جنس بازتاب عقدههای ناسیونالیسم و پان ایرانیسم نیست!
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۸ ۱۳:۴۷
امام صادق (ع) و تمدن اسلامی
*حجت الاسلام دکتر امیر علی حسنلو
شهرت علمی امام(ع) در بلاد اسلامی آن چنان چشمگیر و زبانزد خاص و عام بود که از نقاط دور قلمرو وسیع اسلامی برای کسب فیض به مدینه هجرت و در حوزه درس اوحاضر می شدند و از دریای بی کران علوم الهی او بهره می بردند؛ این شهرت علمی به حدی گسترش یافت که دانشمندان پیرو اندیشه وادیان دیگر وغیرمسلمان نیز برای درک این واقعیت ومشاهده این شهرت به مدینه آمده و به خدمتش رسیدند.
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۷ ۰۹:۱۰
یادداشت روز
امام صادق(ع)؛ جان تازه در کالبد مرده اسلام
سید مصطفی حسینی راد
چرا ما شیعیان را نه شیعه علوی بلکه شیعه جعفری و مکتب و مذهب ما را مکتب جعفری مینامند؟ این پرسشی است که گاه به عنوان یک شبهه از سوی معاندان مطرح میشود و شیعه را مذهبی برساخته به دست امام جعفر صادق(ع) معرفی میکنند و آن را نه اسلام راستین محمدی، بلکه فرقهای میخوانند که در اوایل قرن دوم هجری به دست جعفربن محمدٍ الصادق(ع) ساخته شده است.
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۶ ۱۱:۱۳
خوانش شعری از پوریا پلیکان
کاش این شعر عنوان نداشت!
حمیدرضا شکارسری
«کمک کن آن سر این جنازه را بگیر باید زودتر آن را به خاک تبدیل کنیم مرده ای دیگر در انتظار جایگاه اوست»*
-
۱۳۹۷/۰۴/۱۲
«میرزاده عشقی» 12 تیرماه سال 1303 توسط عوامل رضاخان ترور شد
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق...
مجید تربت زاده
دو یا سه شبی میشد که دو نفر ناشناس را آن اطراف دیده بودند... مثل مأمورها انگار کشیک کسی یا چیزی را میکشیدند... «عشقی» به توصیه دوستانش چند روز میشد که از خانه بیرون نرفته بود... آن شب، خواب به چشمش نیامد...
-
۱۳۹۷/۰۴/۱۰
یادداشتی از علی داودی درباره حال و هوای جام جهانی با نگاه به ۳ گزارش خاطره انگیز
فوتبال، جنگ، حماسه
گل خوردن تأسف بار است اما تأسفبارتر کار گزارشگری است که با لحنی سرد یک نبرد حماسی و یک بازی حیاتی را تبدیل به یک گزارش خنثی میکند.
-
۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۱:۵۵
خوانش شعری از مهدی رمضانی
رمزیابی و نشانه جویی در شعر
حمیدرضا شکارسری
«یادش به خیر مادر بزرگ با قلابهایش ماهی میبافت برای دریا»*
-
۱۳۹۷-۰۴-۰۴ ۱۴:۴۰
جنگ جهانی معاش و معاد
نعمت الله سعیدی
اصلاً وقتی صحبت از فرهنگ و معرفت است، همه ما آدمها ممکن است احساس مسئولیت داشته باشیم. اما وقتی صحبت از اشتغال و رفاه است، تمام مسئولیتها و مشکلات به حکومت باز میگردد. این کیف میدهد!
-
۱۳۹۷-۰۴-۰۴ ۱۲:۳۶
شعر مرتضی امیری اسفندقه برای تیم ملی فوتبال
ای جهان! جام تو باید به دلیران برسد
مرتضی امیری اسفندقه
مرتضی امیری اسفندقه از شاعران کشور، در آستانه سومین دیدار تیم ملی ایران در مسابقات جام جهانی روسیه، سرودهای را به تیم ملی ایران تقدیم کرده که به این شرح است:
-
۱۳۹۷-۰۴-۰۱ ۱۷:۳۰
خوانش شعری از سید علی صالحی
ایجاد فرم از طریق اجرای زبانی
حمیدرضا شکارسری
«برای زنده ماندن/ همیشه چند راه کاملاً روشن هست/ کافی است مطمئن شوی/ برای زنده ماندن/ همیشه چند راه کاملاً روشن هست.»*
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۹ ۱۵:۲۸
مردی از جنس پرستش و گرایش
نعمت الله سعیدی
اگر از نگارنده بپرسند، مهمترین کاری که مرحوم شریعتی انجام داد چه بود، بنده آن را در یک جمله خلاصه میکنم: «تلاش برای تعریف کردن جهان و انسان.»
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۴:۲۳
یادداشت فرهنگی
آیا باید از تعطیلی کتابفروشیها نگران بود؟
آرش شفاعی
کتاب فروشیهای سطح شهر یکی یکی تعطیل میشوند، در آخرین نمونه کتاب فروشی «رود» در خیابان کریمخان اعلام کرده است نمیتواند از پس هزینههای سنگین کار فرهنگی برآید و تعطیلی خود را اعلام کرده است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۷ ۰۹:۳۱
بررسی چگونگی حفظ میراث ماه مبارک در گفت و گو با یک کارشناس مذهبی
«حال رمضانی» نیاز به مراقبت دارد
سیدمصطفی حسینی راد
ماه رمضان به پایان رسیده و میراث ارزشمند آن برای ما به یادگار مانده است؛ حال دعا و مناجات و قرآن خوانی و در یک کلام «حال رمضانی». برای حفظ این حالِ خوب و معنوی در دیگر روزها و ماههای سال چه باید کرد؟
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۶ ۱۳:۵۳
خوانش شعری از محمدرضا محمدی نیکو
درباره متن و پیرامتن
حمیدرضا شکارسری
«خاکستری که اخگر خود را/ خورشید میداند/ و باد را / از یاد برده است»*
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۶ ۱۳:۳۷
بهترین توشه «رمضان»
* سیدمصطفی حسینی راد
رمضان ۱۴۳۹ نیز دارد به آخرین لحظات خود میرسد و بزودی باید با آن وداع کنیم. رمضان کریم، ماه خداست؛ ماهی که خداوند در آن وعده بخشایش گناهان بندگان را داده است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۶ ۱۳:۳۵
رسانه ملی و ضعف در بازنمایی مسجد مطلوب
جمال یزدانی
عمده تصویری که مردم در این رسانه از مسجد میبینند تنها نمازجماعت در وعدههای سه گانه در مساجد است. کدام برنامه جدی صداوسیما یا رسانههای جمعی مسجد مطلوب را بازنمایی میکند؟ کدام سیاست صداوسیما سبب ترویج حضور جوانان و نوجوانان در مساجد میشود؟
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۳
قصار الآیات
عزیز خدا باش تا عزیز مردم شَوی
سید مصطفی حسینی راد
همه ما انسانها در زندگی بدنبال «عزت» هستیم. ما معمولاً «عزت» را به آبرو و سربلندی و بینیازی از دیگران تعبیر میکنیم که تقریباً درست است اما همه معنای کلمه «عزت» نیست.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۲:۵۶
زمین قلبت را به باران هدایت الهی بسپار
سید مصطفی حسینی راد
زمینها با هم متفاوتند. زمین خوب و حاصلخیز با اولین باران بهاری، آماده رویش میشود. این زمین مدام به سبز شدن و رستن فکر میکند و همه توانش را ذخیره میکند تا با رسیدن آب، بروید و بار دهد و سبز شود. اما زمین بد و شورهزار، هزار بار هم که آبیاری شود، گیاهی در آن نمیروید و حاصلی نمیدهد.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۱ ۱۲:۳۶
قصار الآیات
دشمن قسم خوردهات را بشناس!
سید مصطفی حسینی راد
انسان در هر لحظهای در معرض حمله شیطان است. شیطانی که به گفته قرآن کریم «دشمن آشکار» انسان است؛ «إِنَّ الشَّیْطَانَ لِلْإِنْسَانِ عَدُوٌّ مُبِینٌ». این هشدار در قرآن بارها و بارها و به شکلهای گوناگون تکرار شده، به گونهای که 63 بار نام «شیطان» و 11 بار «ابلیس» به میان آمده است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۱ ۱۰:۴۱
روزه سکوت و فضای مجازی
نعمت الله سعیدی
نگران باشیم که کسی چیزی برای گفتن داشته باشد و نشنیده باشیم؛ نه حرفی که خیال میکنیم داشتهایم و نگفتهایم!
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۰ ۱۰:۳۳
مفهوم «لَا اِکراه فِی الدّین»
سیدمصطفی حسینی راد
بسیاری افراد به محض اینکه میخواهند کار یا کوتاهی خود را توجیه کنند یا زیر بار یک مسئولیت دینی و قانونی نروند، میگویند: «لا اکراه فیالدین»؛ در حالی که غالباً این یک سوءبرداشت و بهتر است بگوییم سوءاستفاده از آیه قرآن است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۵
این لشکر فراموش شده را دریابید
محمدحسین جعفریان
یکشنبه گذشته مشهد شاهد اتفاق مبارکی بود. در محفلی باشکوه، کتاب «از مشهد تا ژوهانسبورگ» که شرح حال ادیب نامدار همشهری ما، دکتر «سیدعبدالله حسینی» است رونمایی و از خود او نیز تجلیل شد.
-
۱۳۹۷-۰۳-۱۹ ۱۰:۰۷
قصار الآیات
دنیادوستان غفلتزده!
سیدمصطفی حسینی راد
انسان موجود عجیبی است. او آمیزهای از عقل و غریزه است و به عنوان اشرف مخلوقات یعنی به عنوان موجودی که ذاتاً شریفترین آفریده الهی است میتواند بالاترین اوج را در بین همه مخلوقات داشته باشد و بالاتر از ملائکه مقرب الهی پرواز کند و به جایی برسد که حتی جبرئیل را یارای پرواز به آن مقام نیست.