گیلان- رضا اردکانیان در خصوص وضعیت گیلان به عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌ها از نظر نقش و سهمی که در تأمین امینت غذایی کشور دارد نیز و افزود: با توجه به این شرایط این استان نیازمند توجه و سرمایه گذاری در موضوع مدیریت منابع آب است.

روش مدیریت استان گیلان در مقابله با سیل اخیر می‌تواند الگوی مناطق دیگر کشور باشد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از استانداری گیلان، رضا اردکانیان وزیر نیرو، در مراسم بهره برداری از سد لاستیکی باغبانان شهرستان فومن با اشاره به اینکه با توجه به برنامه‌های اجرایی در حوزه آب انتظار می‌رود در آینده نزدیک گیلان از نظر تأمین منابع آبی به شرایط مطلوب برسد، اظهار کرد: شیوه بهره برداری و مهندسی رودخانه و نیز استفاده از منابع این استان بویژه در مواجه با سیل اخیر می‌تواند الگوی مناسبی برای مناطق دیگر کشور باشد.

 اردکانیان با اشاره به اقدامات و شیوه‌نامه‌های اجرا شده در گیلان تصریح کرد: برنامه‌های مناسب و ارزشمندی که در گیلان چند ماه پیش از وقوع سیل و بارش‌های امسال انجام شد موجب بروز کمترین خسارت در این استان علی رغم میزان بالای بارش باران شد.

اردکانیان با اشاره به تشکیل کمیته هیئت ویژه بررسی و تدوین گزارش ملی سیلاب‌های اخیر به دستور رئیس جمهور، تصریح کرد: این کمیته با ترکیب از اساتید دانشگاه و متخصصان از همه دانشگاه‌های کشور در ۱۵ کارگروه عضو می‌شوند.

وی با ابزار امیدواری برای آغاز همکاری‌ها وزارت نیرو با این کمیته، افزود: انتظار می‌رود نتایج این کمیته برای مدیریت بهتر بارش‌ها و سیلاب‌ها استفاده شود. باید آمادگی داشته باشیم تا سهم برکات این نعمت را افزایش و خسارت را کاهش دهیم.

وزیر نیرو در خصوص وضعیت گیلان به عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌ها از نظر نقش و سهمی که در تأمین امینت غذایی کشور دارد نیز و افزود: با توجه به این شرایط این استان نیازمند توجه و سرمایه گذاری در موضوع مدیریت منابع آب است.

اردکانیان با بیان اینکه در صورت وجود شرایط مطلوب حدود ۱۰۰۰ میلی متر بارندگی سالانه در این استان شاهد هستیم، گفت: در اثر این بارش‌ها سالانه حدود ۵ میلیارد متر مکعب آب شیرین داریم، بیان کرد: عدم سرمایه گذاری مناسب برای استفاده لازم از این نعمت ما را ما مشکل مواجه کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعا مصرف سالانه این استان حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که در یک مقایسه ساده با توجه به ظرفیت ۵ میلیارد متر مکعبی باید مشکلی در حوزه تأمین آب نداشته باشیم، تصریح کرد: متأسفانه با وجود این ظرفیت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب به طور متوسط از استان‌های دیگر آب وارد این استان می‌شود که نشان می دهد نیازمند برنامه ریزی و مدیریت مناسب‌تری در این زمینه هستیم.

 وزیر نیرو به آغاز عملیات اجرایی سد لاسک در شهرستان شفت نیز اشاره و اظهار کرد: بر اساس زمان بندی ها، این سد باید در نیمه سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک و دارای منابع محدود ‏آب  بوده که از توزیع زمانی و مکانی متوازنی نیز برخوردار نیست، افزود: باید با مدیریت صحیح و برنامه ریزی مناسب و با کاهش وابستگی کشور به نفت که به عنوان نقطه ضعفی از سوی دشمنان استفاده می‌شود در این زمینه اقدامات مناسبی انجام دهیم.

اردکانیان با بیان اینکه در سال‌های گذشته عده‌ای به دلیل کم آبی زمین‌های خود را فروخته و در حال حاضر این زمین‌ها به ویلا تبدیل شده اند که معضلات زیست محیطی به وجود آورده اند، گفت: اگر می‌خواهیم محیط زیست حفظ شود باید دغدغه حفظ کشاورزی را در مناطق دارای امکانات در سطح کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در شرایط سخت بیش از ۲۵ بار خط لوله انتقال آب شرب هموطنانمان قطع شده است، بیان کرد: باید امروز که شرایط مناسبی از نظر آبی وجود دارد با مدیریت صحیح برای زمان‌های کم آبی برنامه ریزی شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه دغدغه فعالان محیط زیست در خصوص ساخت سد ها قابل احترام بوده اما باید با هوشیاری گام برداریم، افزود: باید به دنبال ایجاد زمینه‌های لازم برای اجرای مصوبه اخیر هیئت وزیران درباره کشت برنج در استان‌های شمالی باشیم که در طی سه سال به گونه‌ای عمل شود که ضمن حفظ معیشت کشاورزی و عدم آسیب به آنها کشت برنج در سایر مناطق برای کشاورزان به صرفه نباشد این بدان معنا است که برای تأمین برنج نباید به دنبال واردات باشیم بلکه زمینه را برای تولید بیشتر در استان‌های شمالی فراهم کنیم.

اردکانیان با اشاره به اینکه برای رسیدن به این جایگاه نیازمند بهسازی، بازسازی و بازنگری اراضی و همچنین امکان تأمین آب تنظیم شده برای کشاورزان هستیم، ادامه داد: باید پروژه‌های تأمین منابع آب در استان گیلان با رعایت ملاحظات زیست محیطی اجرایی شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها