مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: حدود ۴ ماه پیش جهت استقبال از سرمایه‌گذاران، مشاور اقتصادی به کار گرفته‌ایم و معرفی حدود ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در سراسر استان به صورت پیمایشی و میدانی انجام شده است.

ایجاد ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در سراسر استان به‌صورت پیمایشی و میدانی
به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر در پنل تخصصی بررسی سیاست‌های تشویقی سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و هتل‌داری که شب گذشته در هتل توریست توس برگزار شد گفت: حدود ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در سراسر استان به صورت پیمایشی و میدانی انجام شده است؛ ریسک‌هایی که برای صیانت از سرمایه‌گذاران لازم است، در این پروژه‌ها پیش‌بینی شده و در واقع سرمایه‌گذار با ۱۰۰ درصد اطمینان در هریک از این فرصت‌ها می‌تواند ورود پیدا کند و سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: این سرمایه‌گذاری‌ها و صاحب فرصت‌هایی که پیش‌بینی شده، بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و در میزان مبلغ‌ها متفاوت است؛ یعنی از ۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان و مبلغ‌های بالاتر سرمایه‌گذاران می‌توانند حضور پیدا کنند. یکی از مزیت‌های این فرصت‌ها این است که در قالب آلبوم ارائه خواهد شد؛ همچنین به زودی همایش این سرمایه‌گذاری را در ماه آینده در استان خواهیم داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی بیان کرد: در سال گذشته ۳۹۴ طرح داشته‌ایم که ۱۹ میلیارد تومان با بهره ۴ درصد دریافت کرده‌اند و ۶۷۶ اشتغال مستقیم و پایدار ایجاد شده است. در سال جاری نیز این تسهیلات تداوم پیدا خواهد کرد. در واقع در استان، در قالب  تسهیلاتی تا سقف یک میلیارد به متقاضیان در حوزه سرمایه‌گذاری مصوبه  پرداخت می‌شود و بیشتر از آن تا سقف ۴ میلیارد در سازمان این امر انجام می‌شود.
مکرمی‌فر عنوان کرد: ۲۰۰۰ تاسیسات گردشگری فعال در استان داریم، به طور مستقیم ۳۵ هزار نفر و غیر مسقیم ۹۰ هزار نفر در این عرصه مشغول به کار هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۹۱ تاسیسات گردشگری عمدتا در حوزه هتل و اقامت با حجم سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومان در حال انجام است و با میانگین ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی تاسیسات که در صورت بهره‌برداری ۱۱ هزار شغل مستقیم را در استان ایجاد خواهد کرد. سقفی که در قانون پیش بینی‌شده در استان چهار هزار نفر است؛ اما در واقع سه برابر آن چیزی که باید باشد، خواهد بود.  
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: در این ۲۹۱ تاسیسات گردشگری، ۱۳ هتل  پنج ستاره در حال ساخت داریم؛ برابر با تمامی هتل‌های پنج ستاره‌ای که درحاضر در استان وجود دارد.  
مکرمی‌فر در خصوص سامانه الکترونیکی صدور مجوز معافیت اصولی تسهیلات گردشگری خاطر نشان کرد: این سامانه در جذب سرمایه‌گذاری و ورود سرمایه‌گذاران در عرصه گردشگری و توسعه گردشگری تاثیرگذار است و در واقع ظرف ۴۸ ساعت سرمایه‌گذاران با مراجعه به سامانه می‌توانند معافیت اصولی خود را دریافت کنند.
وی افزود: این سامانه هنوز در حال افزایش سرعت است که به ساعت برسد، با توجه به تمهیداتی که همکاران اندیشیده‌اند که سرمایه‌گذاران در دفتر پیش‌خوان بتوانند معافیت اصولی خودشان را دریافت کنند تا این بروکراسی حاکم و قوانین دست و پا گیری که موجبات تعلل و تاخیر در سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری می‌شود، برداشته شود و شاهد توسعه روز افزون توسعه گردشگری در استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گردشگری در کشور باشیم.  
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اشاره کرد: با تفاهمی که با معاون رئیس‌جمهور و دستور ریاست جمهوری انجام شد، در ۵۰۰ نقطه کشور زمین‌هایی قرار است به عنوان محرک‌ بخش گردشگری در اختیار سرمایه‌گذاران با اقساط طولانی مدت قرار بگیرد که عمدتا با هدف تحرک در توسعه گردشگری قلمداد می‌شود.
مکرمی‌فر تصریح کرد: یارانه‌های حمایتی تسهیلاتی داریم که در حال حاضر در حال انجام است. در سال ۹۷، دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به کمک بانک‌ها یارانه تسهیلاتی دادیم؛ به ویژه بانک ملی که همکاری خوبی دارند. در سال جاری نیز یک میلیارد تومان یارانه برای همین امر و حمایت از سرمایه‌گذاران تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: هدف از این برنامه‌ها این است که مهاجرت را از روستا به شهر معکوس کنیم و مهاجرت بیشتر از شهر به روستا باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اشاره کرد: ۶۵ رویداد گردشگری شاخص تا پایان سال به استثنای نمایشگاه بین‌المللی داخلی و خارجی داریم و هر هفته به طور متوسط دو تا سه رویداد فرهنگی شامل نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و مراسم آیینی در حال برگزاری است.  
مکرمی‌فر بیان کرد: استان خراسان رضوی به ویژه مشهد از مزایای ویژه‌ای نسبت به سایر استان‌ها به دلیل وجود مرقد امام رضا(ع)، فرودگاه بین‌المللی، راه آهن و سیستم حمل و نقل جاده‌ای،   اتوبان‌ها و مسیرهایی که به مشهد مقدس از سایر نقاط کشور منتهی می‌شود، برخوردار است.  
وی ادامه داد: ۳۳ منطقه نمونه گردشگری در استان داریم و ۱۶ روستای هدف گردشگری مصوب و ظرفیت‌های قابل توجه در حوزه‌های مختلف تاریخی، طبیعی، صنایع دستی و هنرهای سنتی وجود دارد؛ همچنین مشهد در سال ۲۰۱۶ به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها مصوب شد. با توجه به این ظرفیت‌هایی که استان داراست، کمتر نیاز به تبلیغ دارد؛ به گونه‌ای که آمار گردشگران خراسان در سال ۳۰ میلیون گردشگر داخلی و سه میلیون گردشگر خارجی بوده که این گردشگر خارجی هر سال با ۲۰ الی ۳۰ درصد رو به افزایش است.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم امسال پنج میلیون گردشگر خارجی را در مشهد داشته باشیم.
مکرمی‌فر در ارتباط با بوم گردی‌ها خاطرنشان کرد: ۱۴۶ بوم گردی را مجوز داده‌ایم که در حال حاضر ۳۶ بوم‌گردی فعال هستند، ۴۸ بوم‌گردی در مرحله تکمیل بوده و ۸ بوم‌گردی در مرحله افتتاح هستند و این بوم‌گردی‌ها تسهیلاتی با بهره ۴ الی ۶ درصد دریافت کرده‌اند و در واقع انگیزه‌ای است با توجه به استقبالی که گردشگران داخلی و خارجی از بوم گردی‌ها داشته‌اند که  بتوانیم حمایت لازم را داشته باشیم و این ظرفیت را رو به افزایش پیدا کنیم.
وی عنوان کرد: هدف بوم‌گردی‌ها این است که توزیع گردشگر و در واقع توازنی بین گردشگران در مشهد، در ۲۸ شهرستان استان را که دارای جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی و سایر موارد هستند را در پی داشته باشند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها