گیلان - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۲۰ درصد از زمین های کوهستانی گیلان، مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران است.

۲۰ درصد از زمین های کوهستانی گیلان مستعد کشت زعفران

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان ، مسعود الماسی  گفت: استقبال اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان از کشت زعفران، باعث شده سطح زیر کشت این محصول در گیلان از ۸ هزار متر مربع مزرعه های الگویی در ۱۰ سال پیش ، به حدود ۱۸ هکتار افزایش یابد .

وی افزود: ۳۸۸ زعفران کار گیلانی از این مزرعه ها، حدود ۶۲ کیلوگرم زعفران کیفی تولید می کنند .

الماسی خاطرنشان کرد: براساس قیمت گذاری های رسمی، هر کیلو زعفران در بازار عمده فروشی ۱۲تا ۱۵ میلیون تومان فروخته می شود ؛ این درحالی است که گفتگو با زعفران کاران گیلانی نشان می دهد ؛ آنان زعفران های تولیدی شان را به دلیل کیفیت بالا ، طعم و عطر خوب تا ۲۴ میلیون تومان هر فروخته اند .

وی با بیان اینکه در حال حاضر در برخی مناطق کوهستانی شهرستان های سیاهکل، رودسر، املش و رودبار که آب و هوایش شباهت زیادی به اقلیم خراسان رضوی دارد، زعفران کشت می شود، گفت: البته در برخی از مناطق جلگه ای گیلان از جمله صومعه سرا هم بطور جسته و گریخته، زعفران کشت می کنند که این کار را توصیه نمی کنیم ؛ چون زعفران باید در ارتفاع ۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا کشت شود و رطوبت زیاد باعث پوسیدگی پیازهای این گیاه می شود .

الماسی یکی از مزیت های مهم کشت زعفران را قابلیت برداشت محصول کیفی تا ۷ سال اعلام کرد و گفت : پیاز زعفران یک سال پس از کشت،  گلدهی را آغاز می کند و تا ۷ سال هم باردهی دارد.

برچسب‌ها