مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی گفت: تعهد خراسان رضوی به ارائه خدمات در مراسم اربعین نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و ۸۷موکب در ۵نقطه عراق به زائران اربعین خدمت رسانی خواهند کرد.

خدمت رسانی  ۸۷موکب از خراسان رضوی در ۵نقطه عراق به زائران اربعین

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین ، اکبر پارسا مسئول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی در استان خراسان رضوی در نشست خبری به منظور تشریح برنامه های این کمیته اظهار کرد: رسانه ها و خبرنگاران  آیینه تمام عیار زندگی روزمره مردم هستند  و نقش مهمی در تبیین ارزش های اسلامی و دینی دارند.

وی با بیان اینکه  به فرموده مقام معظم رهبری  پدیده اربعین در زمان نیاز دنیای اسلام شکل گرفت، تصریح کرد: اربعین دارای بعد جهانی است و اربعین امسال برمبنای موارد مختلف حساس تر از سال های گذشته است به طوری که امسال پیش بینی حضور  بیش از ۳میلیون نفر در این مراسم می شود.

پارسا با اشاره به اینکه در کشور بسیج همگانی درباره مراسم اربعین شکل گرفته است و شروع رسمی مراسم اربعین امسال با حضور ۱۲۰۰ موکب دارعراقی  با همکاری آستان قدس رضوی  از مشهد شروع شد، افزود: ستاد هماهنگی اربعین استان به ریاست استاندار است و ستاد باز سازی عتبات عالیات یکی از کمیته های دهگانه اربعین و مسئول مشارکت های مردمی، اسکان و تغدیه این مراسم در خراسان رضوی است و باید این کمیته ۲۸ مرحله را انجام دهد که درحال حاضر در  مرحله ۱۹ و ارسال وسایل و لوازم است . همچنین امسال سامانه ثبت نام موکب داران اربعین نیز طراحی شده است وهرفردی که توانایی موکب داری و انجام کمک در مراسم اربعین را داشته باشد قادر بود در این سامانه ثبت نام کند که پس از  بررسی صلاحیت ها و توانمندی افراد  منجر به صدور پروانه برای افراد  شد.

وی افزود: در حال حاضر موکب داران در حال انتقال وسایل و خروج آنها از مرز هستند تا بر اساس ساماندهی از قبل تعیین شده در ۵نقطه عراق در کربلا، نجف، کاظمین،  سامرا و مسیر نجف به کربلا مستقر خواهند شد. همچنین در مرز شلمچه ،مهران و دوغارون نیزموکب هایی از خراسان رضوی  مستقر خواهند شد.

پارسا بیان داشت:  تعهد خراسان رضوی به ارائه خدمات در مراسم اربعین نسبت به سال گذشته  ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است، به طوری که سال گذشته استان برای ۶۵هزار نفر شب خواب تعهد داده بود اما امسال این تعداد به ۱۰۰هزار نفر رسیده است و در مورد تغذیه نیز به ۲۰۰۰هزار نفر برای هر وعده غذایی رسیده است.

وی افزود: امسال ۸۷موکب از استان در مراسم اربعین به ارائه خدمت خواهند پرداخت که نسبت به سال گذشته رشد ۵۰درصدی داشته است که از این تعداد ۳۶موکب در کربلا، ۱۱موکب در نجف، ۱۵موکب در کاظمین، ۶موکب در سامرا و ۱۵موکب نیز در مسیر نجف به کربلا استقرار پیدا خواهند کرد.   همچنین در مرز شلمچه ۲موکب، مهران ۱موکب و مرز دوغارون که ورود زائران افغانی از این مرز است یک موکب مستقر خواهد شد.

پارسال ادامه داد:  امسال ۳۶ دستگاه نانوایی از استان خراسان رضوی برای پخت نان در مراسم اربعین از استان اعزام خواهد شد که ۱۳۵ هزار قرص نان را پخت خواهند کرد  و علاوه بر وعده های غذایی ،  ۱۸۵  هزار میان وعده در طول روز نیز از سوی موکب های استان توزیع خواهد شد.

 وی بیان داشت: موکب های استان سال گذشته در کربلای معلی با یک نوع پراکندگی مواجه بودند  اما امسال به یک نوع تجمیع در کربلا و نجف دست پیدا کرده اند، همچنین  موکب های استان در کاظمین نیز در صحن امام علی (ع) و در سامرا در محدوده حرم مطهر استقرار خواهند داشت ، زمان ارایه خدمات موکب داران نیز از ۷روز مانده به اربعین تا ۳ روز بعد اربعین خواهد بود .

پارسا با بیان اینکه تمام هزینه های مراسم اربعین از سوی مردم و برمبنای کمک های انها انجام می شود، افزود: تنها مرجعی که مجاز به جمع آوری کمک های مردمی برای مراسم اربعین در خراسان رضوی است شماره کارت  ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۷۷۷۷۸۸۸ و    ۰۱۰۰۰۰۰۵۵۵۰۰۹ شماره حساب کمک های مردمی برای مراسم اربعین در استان خراسان رضوی است که سال گذشته ۱۳میلیارد تومان کمک های نقدی و غیرنقدی برای مراسم اربعین از سوی مردم استان کمک صورت گرفت که مبلغ ۷میلیارد تومان آن نقدی و مابقی غیر نقدی بودند که در موکب های استان و در راستای ارائه خدمات به زائران اربعین هزینه شد.

وی تصریح کرد: اگرچه برخی  نیروی های خدماتی  از چند روز قبل در مسیرهای مختلف در کشور عراق مستقر شده اند اما مرزها برای خروج و انتقال وسایل و لوازم بسته است، از طرفی توصیه اکید می شود که افرادی که قصد حضور در این مراسم معنوی را دارند حتما در سامانه سماح ثبت نام کنند و برگه رسید  و کد رهگیری را به همراه داشته باشند و در صورت داشتن بیماری خاص داروهای خود را همراه داشته باشند.

پارسا تصریح کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات و توسعه حرم های مطهر از سال ۸۹ شروع شده و درحال حاضر در  مراحل پایانی بازسازی  هستیم که با نصب گنبد جدید امام حسین (ع)  به پایان خواهد رسید. اما موضوع توسعه از صحن حضرت زهرا ۱۰۰(س) در  نجف اشرف شروع شد که در حال حاضردر مراسم اربعین حدود   هزار نفر در این مکان اسکان داده می شوند و این صحن ۲۳۰هزار مترمربع به فضای زائری در نجف اشرف افزوده شد.

وی افزود: از جمله برنامه های دیگر این ستاد ساخت صحن حضرت زینب(س) در حرم امام حسین (ع) به مساحت ۱۶۶هزار مترمربع در کربلای معلی است که از محل خیمه گاه به حرم مطهر متصل خواهد شد که در بازه زمانی ۶ساله ساخته خواهد شد که دارای پیشرفت فیزیکی ۴۰درصدی است و پیش بینی اسکان بین ۴۰تا۵۰هزار زائر در مراسم اربعین در این فضا می شود .

پارسا با بیان اینکه تفاهنامه ای با سپاه امام رضا(ع) برای بهره گرفتن از ظرفیت سپاه و بسیج برای توسعه عتبات عالیات نیز به امضا رسیده است، تصریح کرد: سال گذشته علی رغم مشکلات اقتصادی اما بیشترین کمک برای بازسازی عتبات عالیات از سوی مردم صورت گرفت و ۴.۵میلیارد تومان کمک های مردمی صورت گرفت که ۳۰درصد آنها برای ساخت صحن حضرت زینب(س) از طریق شناسه حساب هایی  که مردم پرداخت کرده بوده تعلق گرفته بود .

وی با اشاره به اینکه در شش ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۰ درصدی در کمک های مردمی خراسان رضوی  برای ستاد بازسازی عتبات عالیات صورت گرفته است و در حدود ۲میلیارد تومان کمک نقدی و غیر نقدی جمع آوری شده است، افزود:   شماره حساب ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی  ۰۱۲۰۲۰۰۰۰۰۰۰۰شناسه۵۷۷۱۲۵  و شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۱۹۹۵۲۹۰۵۲آماده جذب کمک های مردمی است.

برچسب‌ها