۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶
کد خبر: 697320

اهواز- با ورود سامانه های بارشی در راه برخی از مسئولان از احتمال آب گرفتگی و سیل ابراز نگرانی کرده و می گویند روستاهای ۶ شهرستان دزفول، شوش، شوشتر، اهواز، دشت آزادگان و هویزه از افزایش خروجی سدهای دز و کرخه متاثر می‌شوند و لذا باید در همین فرصت چند روزه نسبت به تکمیل و مقاوم سازی سیل بند ها اقدام کرد.

خوزستان سیلابی می شود

قدس آنلاین-گروه استان ها:  در فروردین ماه پارسال خروجی سد کرخه به بیش از ۲ هزار مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به بیش از سه هزار مترمکعب بر ثانیه رسید.

در پی طغیان رودخانه‌های کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان دچار سیلاب شدند لذا  ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند  و تعداد ۴۰۰ هزار نفر در خوزستان تحت تاثیر سیل با مشکلات ریز و درشت مواجه شدند.

خروجی سدهای دز و کرخه از اوایل اسفند ماه امسال و در پی بارندگی ها، افزایش تدریجی داشته است و لذا در حال حاضر بسیاری از مسئولان بیم آن را دارند که با افزایش بارندگی مجبور شوند تا آب بیشتری را از سد ها تخلیه کنند اما از آن طرف رودخانه های پائین دست تحمل تاب آوزی در برابر این آب های رها شده را نداشته و لذا احتمال آبگرفتگی بسیاری از روستا ها وجود دارد.

احتمال سیلاب وجود دارد

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان که قبل از وقوع هر گونه حادثه سعی بر علاج واقعه دارد ضمن بازدید از سیل‌بندهای روستاهای شعیبیه شوشتر اظهار می کند:  گزارش های هواشناسی حاکی از پیش بینی ورود سامانه های بارشی به استان است البته این پیش بینی ها مطلق نیست و امکان افزایش یا کاهش آنها وجود دارد، اما بنا بر تجربه سال‌های قبل در اواخر اسفند و اوایل فروردین در حوضه دز و مناطق بالادست که حوضه آبریز کرخه و کارون هستند احتمال سیلاب داریم.

وی تصریح  می کند: هشدارها و اخطارهای لازم از سوی اداره کل مدیریت بحران از قبل صادر شده است و به تمام مدیران و اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان نیز اعلام آماده باش شده است.

سیل بند ها هنوز تکمیل نیست

کیامرث حاجی زاده با اشاره به آسیب دیدن سیل بندهای شعیبیه شوشتر در سیل فروردین ۹۸  می گوید:  پس از سیل براساس تقسیم کاری میان دستگاه‌ها، ترمیم سیل‌بندها در این منطقه به سازمان همیاری‌ شهرداریهای استان واگذار  شد که در آنجا شروع به کار کردند اما سیل بندها هنوز تکمیل نشده‌اند!

حاجی زاده  با بیان این موضوع که در حوضه رودخانه دز مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها می توان به تک سدی بودن این حوضه اشاره کرد، سد دز از عمر طولانی و بالایی داشته که براساس گزارش های کارشناسان سازمان آب و برق استان و با توجه به وقوع سیل‌های چندسال اخیر بیش از  ۳۵ تا ۴۰ درصد آن را رسوبات پوشانده است برای همین وقتی دبی رودخانه دز و کارون بالا می‌رود منطقه شعیبیه دچار آبگرفتگی می‌شود.

تجارب تلخ گذشته

مدیر کل مدیریت بحران  خوزستان  با اشاره به دلایل سیل سال ۹۵ در منطقه شعیبیه و تشریح تاثیر آن بر منطقه بیان کرد: در آن سال ورودی سد دز به سه هزار و ۸۰۰ متر مکعب در ثانیه رسید از این رو با توجه به پر بودن سد و برای این که سد با مشکلی مواجه نشود به همان اندازه نیز رهاسازی صورت گرفت که موجب تخریب و آسیب بسیاری از سیل بندهای منطقه شد.

حاجی زاده ادامه می دهد: در تابستان سال ۹۶ با وجود خشکسالی، با همکاری بنیاد مسکن استان، بسیج همه دستگاه‌های متولی و هماهنگی فرماندار شروع به ترمیم سیل بندها کردیم و همین موجب شد در سیل فروردین ۹۸ آخرین نقطه‌ای که دچار آبگرفتگی شد شعیبیه باشد در حالی که می‌بایست به عنوان اولین نقطه دچار آب گرفتگی می شد، در سیل امسال  در حوزه شعیبیه از ۳۶ روستا تنها  ۱۲ روستا دچا رآبگرفتگی شدند.

برچسب‌ها