دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی گفت: ولت تاکنون توانسته ۳۰ درصد نیاز مسکن را برآورده کند و ۷۰ درصد باقی مانده است و این در حالی است که ما در مشهد سالیانه به ۸۰ تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم.

مشهد سالانه به ۸۰ تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی جدید نیاز دارد/تسهیلات مسکن دولتی کفاف نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، نعمت‌الله ظریف اظهار داشت: عوامل متعددی در کاهش قیمت مسکن دخیل است که کاهش نرخ ارز می‌تواند یکی از این عوامل باشد که البته ما شاهد این بودیم که قیمت مسکن یک باره و بصورت کاذب و غیر کارشناسی شده افزایش پیدا کرد که اخیرا از رشد افزایشی آن کاسته شد اما هنوز به حالت اولیه خود بازنگشته است.

ظریف ادامه داد: قیمت مسکن از فرمول مشخصی تبعیت نمی‌کند که بتوان گفت تا چه زمانی این کاهش قیمت ادامه پیدا کرده و به چه قیمتی خواهد رسید.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی گفت: اگر بحث مالیات بر مسکن‌های خالی به صورت جدیتری دنبال شود قطعا در عرضه و تقاضای مسکن و کاهش قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.

وی به طرح اقدام ملی مسکن اشاره و گفت: این طرح خوبی است اما با بالا بودن قیمت مصالح ساختمانی این طرح به سرانجام نمی‌رسد و تاکنون در مشهد شاهد اتفاقاتی از جمله آزادسازی اراضی دولتی برای ساخت مسکن نبودیم این در حالی است که در این طرح باید دولت زمینهای تحت مالکیت خود را آزاد کند و مصالح با قیمت ارزان را در اختیار انبوهسازان قرار دهد.

ظریف خاطرنشان کرد: در مشهد آنچه پیش بینی شده این است که ۲۰ الی ۳۰ هزار واحد مسکونی در سال جاری ساخته شود ولی ۱۰ درصد این تعداد تحقق پیدا کرده است.

وی ادامه داد: شهر مشهد با توجه به جمعیتی که دارد به یک بیستم واحدهای مسکونی کل کشور نیازمند است و ما اگر بخواهیم ظرف ۱۰ سال به نقطه سر به سر عرضه و تقاضا برسیم باید سالی یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسکن بسازیم و این در حالی است که دولت تاکنون توانسته ۳۰ درصد نیاز مسکن را برآورده کند و ۷۰ درصد باقی مانده است و این در حالی است که ما در مشهد سالیانه به ۸۰ تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم.

وی به وضعیت انبوهسازان مشهد اشاره و افزود: انبوهسازان همیشه آمادگی ساخت پروژه‌های مسکونی را دارند و اگر دولت همه زیرساخت‌ها را فراهم کند و تسهیلات را افزایش دهد قادر هستند ۱۰ میلیون متر مربع در استان را مدیریت کنند و از طرفی زمین مورد نیاز را هم دولت باید در اختیار انبوه سازان قرار دهد تا یک انبوهساز مجبور نباشد در همان ابتدا ۴۰ الی ۵۰ درصد هزینه را صرف زمین کند.

ظریف تاکید کرد: باید به توانایی انبوه سازان کشورمان اعتماد کنیم چرا که اگر این اعتماد وجود داشته باشد و بستر لازم برای ساخت و ساز برایشان فراهم شود قطعا وضعیت ساخت و ساز مسکن بسیار بهتر خواهد شد.

دبیر انجمن انبوه سازان خراسان رضوی عنوان داشت: دولت حدود ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلیون تسهیلات برای ساخت مسکن اختصاص داده که این کافی نیست. در حال حاضر و با این شرایطی که در آن قرار گرفتهایم برای ساخت و خرید یک واحد مسکونی حدود یک میلیارد تومان باید هزینه کرد لذا دولت باید تسهیلات خود را به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان افزایش دهد و از طرفی دوران بازپرداخت آن هم ۳۰ ساله باشد ولی اکنون این بازپرداخت ۱۲ ساله است در توان دهک‌های سه، چهار، پنج، شش، هفت و هشت جامعه نیست.

وی ادامه داد: در حال حاضر با ۱۸۰ میلیون تومان نمی‌شود صاحب مسکن شد لذا دولت باید ۸۰ درصد برای یک واحد مسکونی تسهیلات اختصاص دهد و نرخ آن  هم مناسب باشد تا دهکهای مذکور جامعه بتوانند صاحب مسکن شوند.

ظریف تصریح کرد: باید دولت قیمت مسکن را مدیریت کند تا مردم قدرت خرید پیدا کنند. انبوه سازان خصوصی هم با قیمتی بالاتری مسکن میسازند که دهک‌های پایین قدرت خرید اینگونه مسکنها را ندارند. برای اینکه دهکهای پایین صاحب مسکن شوند باید در قالب مسکن مهر منازل ساخته شود.

وی اظهار داشت: در طرح اقدام ملی مسکن دولت باید بسترهای لازم را برای انبوهسازی فراهم کند البته ما هنوز شاهد اتفاقاتی از اجرایی شدن این طرح در مشهد نبودهایم و اگر هم با این شرایط اجرایی شود به نظر بنده به سرانجام نخواهد رسید.

دبیر انجمن انبوه سازان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: افزایش چندین برابر قیمت مصالح ساختمانی از جمله فولاد و سیمان سبب افزایش قیمت تمام شده مسکن نیز بوده است این در حالی است که قیمت نهادهها و مصالح ساختمانی ما ربطی به ارز ندارد چرا که ۹۵ درصد مصالح ساختمانی در کشورمان تولید می‌شود و این افزایش قیمت به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت است.

وی وجود قوانین تامین اجتماعی، عوارض پروانه ساخت از سوی شهرداری، هزینه نظام مهندسی و هزینه هایی از این قبیل که بر بازار مسکن تحمیل می‌شود را بر تولید مسکن و افزایش قیمت آن موثر برشمرد.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها