مدیرعامل شرکت فن آوران الکترونیک آکوافرا از ثبت اختراع «دستگاه و فرآیند اندازه‌گیری، ذخیره سازی و کنترل فرآیند آزمایش با قابلیت تجمیع دیتالاگرها» توسط شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان خبر داد.

اختراع "دستگاه فرآیند اندازه‌گیری و ذخیره‌سازی فرآیند آزمایش با قابلیت تجمیع دیتالاگرها"

به گزارش قدس آنلاین، اتابک گل محمدی، با اعلام این خبر اظهار کرد: این دستگاه، اختراعی است در زمینه الکترونیک و ابزار دقیق که به اندازه گیری، ذخیره‌سازی و کنترل فرآیندهای آزمایش می پردازد و همچنین روشی نوین و مقرون به صرفه در جهت پشتیبانی انواع دیتالاگرها و سیستم‌های کنترلی در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی است.

وی ادامه داد: این دستگاه به مجموعه ای از سنسورهای موردنیاز به دیتالاگرهای Slave متصل شده و داده برداری انجام می‌شود، دیتالاگرهای Slave می‌توانند به صورت مستقل عمل کنند و همچنین در صورتی که کاربر نیاز به انجام آزمایش‌های متنوع در ابعاد وسیع تر داشته باشد، جهت یکپارچه سازی فرآیند آزمایشات، تمامی دیتالاگرهای Slave  که متشکل از انواع سنسورهای مختلف مورد نیازاست، می‌توانند به یک دیتالاگر Master متصل شوند.

وی افزود: تمامی دیتالاگرهای Master و Slave  دارای امکاناتی مانند صفحه کلید، نمایشگر، حافظه داخلی، GSM، Wi-Fi هستند که بهینه‌سازی دیتالاگرهای Master و Slave جهت هماهنگی آزمایشات از جمله اهداف اختراع مورد نظر است.

مدیرعامل شرکت فن آوران الکترونیک آکوافرا به برخی از کاربردهای مختلف این دستگاه اشاره کرد و گفت: از این دستگاه می‌توان برای انجام آزمایش های تجمیعی و همزمان در مراکز آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی، دانشگاهها و آزمایشگاهها، ذخیره داده های حاصل از اندازه گیری پارامترهای هواشناسی مانند دما، رطوبت نسبی، میزان باد و ... در ایستگاه هواشناسی بدون مراقبت، ذخیره داده های سطح و عمق آب مانند دما، دبی، pH و... و. در ایستگاه‌های بدون مراقبت هیدروگرافی استفاده کرد.

دکتر گل محمدی همچنین، مشاهده و ذخیره سازی پارامترهای حاصل از فرایند جهت نگهداری و عیب‌یابی، اندازه گیری پارامترهای حیاتی مانند دما، رطوبت و ... ماشین های حمل مواد غذایی، دارویی و فاسد شدنی در حین انتقال محموله، مخازن نگهداری مواد فاسد شدنی و حساس به دما مانند لاشه گوشت، حمل خون و ...، تحقیقات محیط زیستی و حیات وحش، آزمایشگاههای صنایع پتروشیمی و نفتی و داده برداری از متغیرهای خط لوله مانند دما و فشار را از دیگر کاربرد های این اختراع عنوان کرد.

به گفته مدیرعامل شرکت فن آوران الکترونیک آکوافرا، از این اختراع می توان در انبارهای مواد غذایی و دارویی، انواع گلخانه و تراریوم های حساس به دما و رطوبت  و استخرهای نگهداری آبزیان، مرغداری و دامداری ها نیز استفاده کرد.

دکتر حمیدرضا محمدیان سمنانی معاون فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان هم  گفت: شرکت آکوافرا از سال ۱۳۹۶ با ایده محوری «طراحی و ساخت سرور دیتالاگر» در این پارک علم و فناوری پذیرش و مستقر و با تکیه بر دانش و تجربه فنی و مهندسی و تحقیق و توسعه بسیار، موفق به ساخت و ثبت اختراع جدید ترین محصول خود با عنوان «دستگاه و فرآیند اندازه گیری، ذخیره سازی و کنترل فرآیند آزمایش با قابلیت تجمیع دیتالاگرها» شد.

دکتر محمدیان با بیان اینکه این شرکت توسط یک زوج فناور مدیریت و هدایت می شود افزود:  گام مهم بعدی برای تکمیل این دستاورد و موفقیت ارزشمند، تجاری سازی این اختراع است که امیدواریم با تلاش و پشتکار این زوج جوان به زودی شاهد به ثمر رسیدن آن باشیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها