اجلاس اکو

سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل ادعا کرد که پیشرفت‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی، تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی بشمار می‌رود.

ادعای انگلیس: پیشرفت‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است

 «باربارا وودوارد» که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه جاری میلادی (نوامبر ۲۰۲۴) را برعهده دارد، گفت: انگلیس به صراحت آخرین پرتاب موشک بالستیک قاره پیما کره شمالی را محکوم می کند. این طولانی‌ترین پرتابی بود که تا به حال توسط کره شمالی انجام شده و ۸۶ دقیقه طول کشید.

وی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره کره شمالی مدعی شد: این یک نقض فاحش قطعنامه های متعدد شورای امنیت سازمان ملل است و نشان می دهد که کره شمالی به پیشبرد برنامه‌های غیرقانونی تسلیحات هسته‌ای و بالستیک خود که تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت جهانی بشمار می‌رود، ادامه می دهد.

مقام انگلیسی ادامه داد: تنها در سال ۲۰۲۴، کره شمالی یک ماهواره شکست خورده، دو موشک بالستیک میان برد و حداقل ۳۶ موشک بالستیک کوتاه برد پرتاب کرده است. این کشور هر سال توانایی های رو به رشد هسته ای خود را به رخ می کشد، اما برخی از اعضای شورا مانع از این می شوند که ما یک صدا صحبت کنیم.

وی سپس ادعا کرد: استراتژی سکوت شکست خورده و زمان آن فرا رسیده است که اقدام کنیم، از نظامی جهانی منع اشاعه دفاع و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای حمایت کنیم. همچنین به مأموریت این شورا برای رسیدگی به تهدیدهای آشکار علیه صلح و امنیت عمل کنیم.

«وودوارد» افزود: من از روسیه و همه اعضای شورا می‌خواهم که این پرتاب را محکوم کرده و تعهد خود را به اجرای تمام قطعنامه‌های مربوطه اعلام کنند. من از کره شمالی می‌خواهم که برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و بالستیک غیرقانونی خود را کنار بگذارد.

وی با بیان این ادعا که «انگلیس به تامین صلح در شبه جزیره کره متعهد است» افزود: ما از کره شمالی می‌خواهیم که پیشنهادات مکرر ایالات متحده و جمهوری کره را برای گفت‌وگو بپذیرد. دیپلماسی تنها راه صلح پایدار در شبه جزیره است.

ارتش کره جنوبی پنجشنبه هفته پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که کره شمالی یک موشک بالستیک دوربرد به سمت دریای شرق پرتاب کرده است.

این تحول تنها چند ساعت پس از آن صورت گرفت که لوید آستین و کیم یونگ هیون وزرای دفاع آمریکا و کره جنوبی در یک کنفرانس مشترک که بعد از انجام مذاکرات دفاعی سالانه دو کشور در پنتاگون برگزار شد، استقرار نیروهای کره شمالی در روسیه را به شدت محکوم کردند.

کره جنوبی ادعا کرد که پیونگ یانگ ممکن است در ازای اعزام نیرو و مشارکت در جنگ اوکراین، فناوری موشکی از روسیه دریافت کند. آمریکا، ژاپن و کره جنوبی پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی را محکوم کرده و از پیونگ یانگ درخواست کردند اقدامات «تحریک‌آمیز» را متوقف کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.