اجلاس اکو

۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
کد خبر: 1026311

دین وطن به جزایر سه گانه را ادا کنیم

دکتر حسن لاسجردی، کارشناس مسائل سیاسی

تقویت زیرساخت‌های شهری علاوه بر ماندگاری جمعیت بومی، سبب جذب گردشگر و همچنین تقویت بنیان های اقتصادی منطقه خواهد شد و این یعنی امنیت مردم پایه.

پس از مهمل گویی دوباره امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی که این بار همراهی اتحادیه اروپا را در پی داشت، ضرورت توجه و پاسداری ویژه از این پاره جدا افتاده از مام میهن، در کانون توجه مردمی و مسئولان کشوری و لشکری قرار گرفته است. همراستا با انتشار پیام هایی با مضامین وطن پرستانه در فضای مجازی، مسئولان هم ظاهرا این بار عزم خود را جزم کرده اند تا با پیشبرد کارهای عمرانی و زیربنایی در ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک؛ دین وطن به این داشته های ارزشمند را ادا کنند.

واقعیت آن است که طی نزدیک به پنجاه سال گذشته از عمر جمهوری اسلامی، نگاه به حوزه سواحل و دریا بویژه در خطه جنوبی امنیتی و نه اقتصادی و اجتماعی بوده است. البته این نگرش در 20 سال اخیر تعدیل شده و دولت ها و بخش خصوصی سعی کردند در آبادی مناطق و سواحل جنوبی بکوشند. توسعه تجارت در چنین مناطقی را باید مکمل و حتی زیربنای اقدامات امنیتی دانست. سواحل خلیج فارس بویژه در حوزه صنایع سنگین و نیروگاهی، پالایشگاه، پتروشیمی، صنایع فولاد و یا دیگر صنایع حرارتی آب بر مانند ریخته گری ها مزیت های بالایی دارند.

بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره قطعا راهگشا است. حضرت آیت الله خامنه‌ای 9 آذر سال 1393 در دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش، ضمن تاکید بر استمرار قدرت نظامی و دفاعی کشور، دوران صلح را فرصت مغتنمی برای خدمت نیروهای مسلح در بخشهای علمی، سازندگی و افزایش بازدارندگی خواندند و تاکید کردند که مسئله آبادسازی سواحل مکران نیز جزء همین کارهای اساسی است که باید با همکاری دولت، برنامه‌های مورد نظر در این منطقه با سرعت بیشتری دنبال شود.

این نوعی حجت تمامی برای تمام دستگاه های دولتی مسئول و نهادهایی نظامی و امنیتی است. اکنون 10 سال از این رهنمود صریح رهبر انقلاب گذشته و در مسیر توسعه سواحل و جزائر جنوب هم انصافا اقدامات خوبی انجام گرفته است. هرچند هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، ولی انجام کارهایی مانند پروژه ساخت 110 واحد مسکونی در جزیره ابوموسی که 15 آبان با حضور جمعی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و مسئولان دولتی کلید خورد نوید بخش تحولات خوبی بوده و می تواند با ورود جدی تر مردم به آبادانی این مناطق، موضوع امنیت را از بعد سخت نظامی به حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منتقل سازد.

تقویت زیرساخت‌های شهری علاوه بر ماندگاری جمعیت بومی، سبب جذب گردشگر و همچنین تقویت بنیان های اقتصادی منطقه خواهد شد و این یعنی امنیت مردم پایه. این رمز تامین امنیت بلندمدت در جایی جای کشور و بویزه مناطق مرزی و دوردست است؛ اقداماتی که قطعا ضمن خنثی سازی تهدیدات خارجی رفاه و ثبات اقتصادی را برای ساکنان و بازرگانان به همراه خواهد داشت. البته اینکه در مسیر رشد و توسعه سواحل و بنادر جنوبی به ویژه در جزایر سنت های فرهنگی منطقه را مد نظر قرار دهیم موضوعی مهم است چرا که تثبیت و تقویت فرهنگ بومی، حس امنیت روانی برای ساکنان ایجاد می کند و ضریب کیفیت کار را بالا خواهد برد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.