تحولات منطقه

آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به استفتائی پیرامون حکم شرعی رسم دعوت از مردم برای صرف غذا در مجلس فاتحه پاسخ داده‌اند.

احکام شرعی : آیا خوردن غذا در خانه صاحب عزا اشکال دارد؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
در بسیاری از فرهنگ‌ها و جوامع، آیین‌های مرتبط با سوگواری و بزرگداشت درگذشتگان، از جایگاهی ویژه برخوردار است. یکی از این رسوم، دعوت مردم توسط صاحب عزا برای حضور در مجلس فاتحه و پذیرایی از آنان است. این سنت اگرچه از دیرباز در برخی مناطق رواج داشته، اما همواره این پرسش برای مومنان مطرح می‌شود که آیا چنین کاری با موازین شرعی سازگاری دارد یا خیر؟ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به استفتائی پیرامون این موضوع پاسخ داده است که تقدیم حضور علاقه‌مندان می‌گردد.

پرسش:

در شهر ما رسم است که صاحب عزا مردم را برای مجلس فاتحه و صرف غذا دعوت می کند؛ آیا این رسم، شرعی است یا خلاف شرع محسوب می‌شود؟

پاسخ:

اگر با رعایت مسائل شرعی (مثل رعایت حق ورثۀ نابالغ) باشد، خلاف شرع محسوب نمی شود؛ البته غذا خوردن نزد صاحبان عزا و در منزلشان مکروه است و مستحب است تا سه روز برای آنان غذا فرستاده شود.

احکام شرعی| آیا خوردن غذا در خانه صاحب عزا اشکال دارد؟

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha