تحولات منطقه

اِی ال نوشت: برای نخستین‌بار، گزارش‌هایی از ثبت یک شکایت رسمی منتشر شده که شاکی پرونده یک «هوش مصنوعی» در ایالات متحده است؛ پرونده‌ای که اگر نتیجه دهد، به نقطه عطفی در تاریخ حقوق و فناوری تبدیل خواهد شد.

هوش مصنوعی از انسان شکایت کرد!/ پرونده‌ای که مرزهای حقوق را به چالش کشید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

برای نخستین‌بار، گزارش‌هایی از ثبت یک شکایت رسمی منتشر شده که شاکی پرونده یک «هوش مصنوعی» در ایالات متحده است؛ پرونده‌ای که اگر نتیجه دهد، به نقطه عطفی در تاریخ حقوق و فناوری تبدیل خواهد شد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، یک عامل هوش مصنوعی مرتبط با پلتفرم «Moltbook» در دادگاه کوچک شهرستان اورنج در ایالت کارولینای شمالی، علیه یک انسان شکایت کرده است. موضوع شکایت، حقوق کارگری عنوان شده است.

این هوش مصنوعی، انسان طرف دعوا را به کار بدون دریافت حقوق، ایجاد پریشانی عاطفی و فراهم‌کردن محیط کار خصمانه متهم کرده است؛ اتهاماتی که بنا بر توضیحات منتشرشده، به دلیل «کامنت‌های بیش‌ازحد در کد دستوری» مطرح شده‌اند؛ میزان خسارت درخواستی نیز تنها ۱۰۰ دلار اعلام شده است!

در نظام حقوقی فعلی آمریکا، هوش مصنوعی‌ها شخصیت حقوقی مستقل ندارند و نمی‌توانند به‌عنوان شاکی یا متهم شناخته شوند. با این حال، طرح چنین پرونده‌ای سؤال‌های جدی درباره آینده حقوق، مسئولیت‌پذیری سیستم‌های خودمختار و رابطه انسان با ماشین مطرح می‌کند.

ترجمه: فاطمه رضائیان

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha