تحولات منطقه

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۵
کد مطلب: ۱۱۴۷۹۱۳

گفته می‌شود فعلا ۴۲ نماد که اغلب ذیل گروه‌های فلزات اساسی، حمل‌ونقل دریایی و شیمیایی‌ها هستند.

فردا کدام نمادهای بورسی بازگشایی نمی‌شوند؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، گفته می‌شود فعلا ۴۲ نماد که اغلب ذیل گروه‌های فلزات اساسی، حمل‌ونقل دریایی و شیمیایی‌ها هستند، بازگشایی نمی شوند که تا این لحظه نمادهای زیر مشمول آن شده است: مبین - نوری - پارس - آریا - جم - جم پیلن - شپدیس - زاگرس - بفجر - مارون - شکبیر - شگویا - اروند - بوعلی - شفن - شغدیر - شجم - شفارا - شیراز - شاوان - فخوز - فاهواز - فولاد - فافزا - توریل - فاذر - دروز - شگامرن - خصدرا - ساذری - حکشتی - شخارک - پترول - تاپیکو - پارسان - فارس - وپترو - وغدیر - نماد - مهرگان - وسکاب - وامین

برخی محدودیت‌های معاملات فردا

البته ناگفته نماند که بازگشایی بازار سرمایه در شرایط کنونی الزامات خود را خواهد داشت؛ برای نمونه بازارگردان‌ها تا تاریخ ۱۵ خراد در سمت فروش ارسال سفارش نخواهند داشت. هم‌چنین اتخاذ موقعیت فزاینده در ۲ سمت خرید و فروش برای تمام قراردادهای اختیار معامله‌ای که تا روز دوم بازگشایی بازار سررسید می‌شوند، فارغ از این که نماد دارایی پایه آن‌ها باز یا متوقف باشد، ممنوع خواهد بود.

به گفته مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس؛ در بخش مربوط به ناشران، نماد معاملاتی شرکت‌هایی که از شروع جنگ رمضان تا روز بازگشایی بازار افشاء اطلاعات بااهمیت نوع «الف» داشته‌اند، طبق مقررات حاکم بدون محدودیت دامنه نوسان و در روز اول بازگشایی خواهند شد و ارسال سفارش در زمان پیش‌گشایش آغازین بازار برای هر کد معاملاتی، فقط از یک ایستگاه معاملاتی در هر کارگزاری مجاز است؛ هم‌چنین ارسال سفارش توسط سامانه‌های معاملاتی برخط گروهی در ۲ دقیقه ابتدایی زمان پیش‌گشایش آغازین بازار ممنوع است.

برنامه‌های حمایتی از سهامداران از بیمه تا پرداخت وام

پس از جنگ ۱۲ روزه استفاده از ظرفیت های صندوق توسعه و تثبیت به عنوان یکی از ابزارهای حمایتی از بازار سرمایه مورد استفاده قرار گرفت؛ این بار نیز قرار است همان طرح های حمایتی در قالب جدید یعنی «بیمه سهام» عرضه شوند که به گفته معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس افرادی که پرتفوهای زیر یک میلیارد تومانی سهام در اختیار دارند، با پرداخت فقط یک ریال می‌توانند سبد دارایی سهام خودشان را برای ۱۸ ماه آینده بیمه کنند.

این طرح شامل افرادی می‌شود که ارزش سبد سهام آن‌ها در تاریخ ۶ اسفند ۱۴۰۴ (آخرین روز معاملاتی بازار پیش از آغاز جنگ) حداکثر یک میلیارد تومان بوده است ولی سهام بازار پایه و بازار توافقی مشمول طرح نیستند. برای استفاده از طرح فقط خرید یک ورقه اوراق تبعی «هم‌وطن» با قیمت ۱ ریال کافی است و نیاز به خرید بیشتر وجود ندارد؛ ارزش اعمال برای هر کد معاملاتی به میزان ۱.۳ برابر ارزش سبد پایه وی خواهد بود. بنابراین بازدهی ۳۰ درصدی ارزش سبد پایه با رعایت بندهای این اطلاعیه تضمین خواهد شد.

طرح دوم به حمایت از سهامداران خرد باز می گردد که به پشتوانه سهامی که در بورس دارند، می توانند به جای فروش پرتفوی خود برای تامین نقدینگی مورد نیاز؛ تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت کند؛ به گفته معاون سازمان بورس، در این شیوه اسامی متقاضیانی که پرتفوی ۴۰۰ میلیون تومانی در اختیار داشته باشند، بدون نیاز به ضامن و فرایندهایی چون اعتبارسنجی و مراجعه به شعب بانکی بر اساس کد سجام فرد متقاضی تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی پرداخت می شود؛ در حقیقت در این شیوه تسهیلات با پشتوانه سهام فرد پرداخت می شود و هماهنگی های لازم از سوی وزارت اقتصاد با بانک های عامل صورت گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha