اجلاس اکو

طی بازدیدی که با حضور استاندار خراسان رضوی، فرماندار و شهردار مشهد و نیز جمعی از مسئولان از قرارگاه عملیاتی خدمت به زائران دهه آخر صفر شهرستان مشهد صورت پذیرفت این قرارگاه فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.

حضور مسئولان کشوری در مشهد برای رفع چالش‌های حمل‌ونقل

به گزارش قدس خراسان، یعقوبعلی نظری صبح امروز در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه انتظارات از اقداماتی که در دهه آخر صفر می‌شود نسبت به سال گذشته بیشتر است اظهار کرد: خیلی مهم است که اشکالات سال قبل را هم در بحث کمی و هم کیفی نداشته باشیم که این نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

متولی خدمت در مسیر رسیدن به مشهد فرمانداری است

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اگر در موضوعی عقب ماندگی هست باید از امروز و برای روزهای آینده جبران شود و به ۱۰۰ درصد آمادگی برسیم. نکته بعدی این است که دو جغرافیای خدمت در شهرستان مشهد وجود دارد که اهیمتی قابل توجه دارد یکی در مسیر رسیدن به مشهد  و دیگری داخل شهر مشهد که هر دو مسئولیت برعهده فرمانداری مشهد است که تاکید می‌کنم جغرافیای خدمت در مسیر رسیدن به مشهد از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه در بحث خدمت رسانی به زائران در دهه آخر صفر نباید فراموش کنیم برنامه‌ریزی از اهمیت بالایی برخوردار است تاکید کرد: پیاده سازی برنامه‌ها نیز خیلی مهم و البته استمرار این برنامه‌ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

تاکید بر نظارت دقیق بر قیمت‌ها

نظری با تاکید بر اینکه امسال انتظار بیشتری داریم تا ارگان‌ها و نهادها مشکلات سال قبل را نداشته باشند، تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل مسؤولان کشوری در مشهد حضور دارند تا اگر مشکلی پیش آمد سریعا حل کنند. نکته دیگری که باید مورد توجه واقع شود این است که نظم و انضباط باید در احداث موکب رعایت شود و نباید موکب‌ها عرض پیاده‌روها را اشغال کنند که رفت و آمد برای زائرین سخت شود.

استاندار خراسان رضوی مورد دیگر را کنترل و نظارت دقیق بر قیمت ها دانست و گفت: هزینه تاکسی، ارزاق، اجناس مغازه‌های پیرامون حرم و اقامت‌ نباید بالا باشد زمانی که زائران به شهر خود رفتند نباید از مشهد و خدمات رسانی بد بگویند.

واکنش فرماندار مشهد در خصوص خانه مسافر

فرماندار مشهد نیز در مراسم افتتاح قرارگاه خدمات سفر در واکنش به طرح موضوعی در خصوص ساماندهی خانه مسافرها و تاکسی ها در این ایام با بیان اینکه خانه‌مسافرها شناسایی شده و مجوز گرفتند، گفت: اگر کسی فعالیتی را شروع کند، بلافاصله پلمب می‌شود. هر خانه مسافر فعال باید مجوز یا نرخ‌نامه داشته باشد.

محسن داوری ادامه داد: برای تاکسی‌ها نیز اقدامات نظارتی و پویشی انجام شده که تاکسی‌های صلواتی اطراف حرم ارائه خدمت خواهند کرد.

وی فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف برای افزایش میزان اقامت را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: در مورد نانوایی‌ها از سال گذشته ۲۲ نانوایی ثابت در اطراف حرم داشتیم، امسال ۸ نانوایی غیر ثابت ایجاد شده و ۳۰ نانوایی سیار راه اندازی می‌شود.

۲۵۰ دستگاه اتوبوس در مسیرهای منتهی به حرم افزوده می‌شود

شهردار مشهد نیز با بیان اینکه تمام امکانات شهرداری برای استقبالی خوب و در خور شان از زائران امام هشتم بسیج شده است گفت:جدا از اقداماتی که بحث مدیریت خدمات شهری مشهد انجام می شود تنها درسه شبانه روز آخر دهه، ۲۵۰ دستگاه اتوبوس برای جابه جایی درون شهری در مسیرهای منتهی به حرم مطهر اضافه خواهد شد که خدمات دهی آنها به صورت رایگان است.

محمدرضا قلندرشریف ادامه داد: در همین ایام خدمت رسانی به زائران از طریق قطار شهری نیز برای جابه جایی به صورت رایگان خواهد بود، ضمن اینکه پنج ایستگاه استقبال از زائران را نیز در مبادی وردی خواهیم داشت به همراه ۱۸ ایستگاه راهنمای زائر و همچنین تمامی تبلیغات محیطی شهر در روزهای منتهی به دهه پایانی برای این ایام اختصاص یافته است.

پیش‌بینی رشد ۱۲ درصدی در ظرفیت اسکان

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد با بیان اینکه امسال در بخش اسکان پیش‌بینی رشد ۱۲ درصدی در ظرفیت داشتیم، گفت: سال گذشته در ۳ هزار و ۷۰۰ نقطه اسکان داشتیم که امسال به ۴هزار و ۱۶۲ نقطه رسیده است. در مجموع ۶۸۱ هزار و ۵۱۱ نفر شب اقامت داریم که با برنامه‌ریزی استفاده از ظرفیت‌های مردمی، امور مساجد و سایر نهادهای خدمتگزار، ظرفیت در حال افزایش است.

حسین امیرکلالی افزود: ما ۱۲ کمیته داریم که ۲۰ جلسه برگزار کردیم و ۳۱۰ مصوبه داشتیم. این قرارگاه تعطیل نبوده و جلسات به صورت مستمر برگزار شده است. این محل قرارگاه عملیاتی و میدانی نزدیک به حرم است. نمایندگان تمام کمیته‌ها فعال هستند و در دو بخش پاسخگویی تلفنی و میز خدمت فعالیت داریم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بازرسی و نظارت ۱۲ پایگاه خدمت‌رسانی می‌کنند، تصریح کرد:چهار پایگاه اصلی در اطراف حرم، چهار پایگاه در فرودگاه، راه‌آهن، ترمینال و کمپ غدیر و چهار پایگاه سازه موقت پیش‌بینی کردیم. کشیک‌های سیار تعزیرات نیز هماهنگ شده که در لحظه با تخلفات برخورد خواهند کرد.

امیرکلالی خاطرنشان کرد: در حوزه حمل‌ونقل بسیج کلیه ناوگان حمل‌ونقل کشور، اعزام ناوگان فوق‌العاده از استان‌های پرتقاضا، تامین و افزایش ناوگان هوایی، ریلی و اتوبوس، آمادگی ۸۰۴۱ راننده ناوگان مسافربری، سامانه لیست انتظار و فروش بلیط، استفاده از ظرفیت فوق‌العاده حمل‌ونقل و طرح‌های تشویقی برای ایجاد انگیز در شرکت‌های حمل‌ونقل را انجام دادیم.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد ادامه داد: در حوزه بهداشت و سلامت ایستگاه‌های سلامت پیرامون حرم و محورهای مواصلاتی پیش‌بینی شده است. ظرفیت فعالیت داروخانه‌های شبانه‌روزی اطراف حرم را افزایش دادیم. داروخانه‌هایی که شبانه‌روزی نیستند تا ساعت ۱۲ شب فعال خواهند بود.تمام مراکز درمانی و بیمارستان‌ها آماده‌باش هستند. ۲۰۰ شیفت پزشک و ۸۷۷ گروه بهداشت در ایستگاه‌های سلامت مستقر هستند. آماده‌باش بیمارستان صحرایی نیز از اعم فعالیت‌های ما است.

خدمات دهی بهتر از سال گذشته

در ادامه مهدی برامکی، معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار مشهد گفت: تامین برق ایمن و آب سالم برای مواکب انجام شده است. در ۱۵۷ نقطه برق ایمن تامین و تحویل مواکب شده و برای ۲۰۰ نقطه در مبادی ورودی نیز این اقدام انجام شده است.

وی ادامه داد: در زمینه آب ایمن با استفاده از تانکر، سال گذشته این خدمت را نداشتیم اما امسال ۱۵ دستگاه در حال تحویل بوده و تا ۳۰ دستگاه نیز خواهد رسید.

برامکی خاطرنشان کرد: سال گذشته به ۶۰۰۰ نفر زائر پیاده که در زمینه برگشت مشکل داشتند، کمک شد و امسال نیز باید تعداد مشخص شود.

به ۲۰ واحد صنفی منتخب نان لواش به قیمت مصوب یارانه‌ای می‌دهیم

در بخش دیگری از جلسه رضا رمضانی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار مشهد تصریح کرد: امسال سه انبار دپوی آب‌معدنی و کنسروجات در وحدت در نظر گرفتیم. سال گذشته غرفه‌های شهرداری آنگونه که می‌خواستیم تامین نبود اما امسال ۲۰ قلم کالا تامین شده است. سال گذشته نقطه ضعف ما این بود که وقتی استان‌ها نانوایی می‌آوردند باید دنبال تامین آب، برق و گاز می‌بودیم اما اکنون تامین شده است.

رمضانی عنوان کرد: با فنی‌وحرفه‌ای و مجموعه پختی در پیامبر اعظم ۹۱ پیش‌بینی کردیم که اگر با بحرانی برای تامین نان مواجه شدیم آرد را منتقل و مجموعه‌ای را آنجا راه‌اندازی کنیم. ۱۰ کیوسک اطراف حرم را با نانی که از نان رضوی توزیع می‌شود، تزریق کردیم و بنر زدیم تا قیمت مشخص باشد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار مشهد اضافه کرد: به ۲۰ واحد صنفی منتخب نان لواش به قیمت مصوب یارانه‌ای می‌دهیم. سال گذشته برای مرغ گرم دچار مشکل بودیم که امسال با ۳۶ واحد صنفی تفاهم کردیم و مرغ گرم در اختیار آن‌ها گذاشتیم. میزان گوشت پایان صفر برای هیات‌ها نیز کم است که درخواست داریم هرچه سریع‌تر تامین شود تا پاسخگوی هیات مذهبی و مواکب باشیم. 

فعالیت مردمی موکب‌ها

حجت‌الاسلام محمد فلاح، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد، نیز در ادامه گفت: بناست در خیابان امام رضا(ع) ۱۵۰ تا ۲۰۰ موکب خدماتی، فرهنگی و پذیرایی راه‌اندازی شود. تفاوت ویژه‌ای که امسال خواهد داشت این است که به خود موکب‌دار سپردیم تا ایستگاه‌ها را به سلیقه خود بنا کنند تا مشکل پیمانکار هم نداشته باشیم.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.