معاون امور گمرکی و فنی گمرک گفت: بندر امام با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در رتبه نخست قرار دارد.

 ۳.۶ میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور دپو شده است

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، به نقل از گمرک، ​مهرداد جمال ارونقی  معاون امور گمرکی و فنی گمرک با اشاره به وضعیت مناطق ویژه و بنادر در رابطه با موجودی کالاهای اساسی، اظهار داشت: طبق آخرین آمار بالغ بر سه میلیون و ۶۵۰ هزار تن کالای اساسی در این مناطق وجود دارد که بندر امام خمینی با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رتبه نخست و پس از آن بندر امیرآباد، شهید رجایی و بندر انزلی قرار دارند.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۸ هزار تن گوشت منجمد نیز در این مناطق موجود است، تصریح کرد: بیش از ۷۰۰ کانتینر گوشت منجمد در منطقه ویژه شهید رجایی بندر عباس وجود دارد.

جمال ارونقی در تشریح نحوه ترخیص محموله‌های گوشت از گمرکات گفت: اگر این محموله‌ها از گمرک رجایی اظهار شوند همه محموله‌ها در مسیر سبز تعریف شده و با حداقل زمان (حدود دو ساعت) خواهد بود کالا به شرط داشتن مجوزهای لازم ترخیص خواهد شد. این نکته قابل ذکر است تا زمانی که کالایی به گمرک اظهار نشده باشد، مسئولیتی متوجه این سازمان نیست.

وی ادامه داد: برای ترخیص قطعی محموله‌های گوشت از گمرک شهید رجایی تشریفات سرویس ارزیابی حذف شده پس از دریافت حقوق ورودی اگر تمکن مالی برای پرداخت وجود داشته باشد، پروانه صادر و با اخذ مجوز دامپزشکی ترخیص آن قطعی خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: در صورتی که امکان پرداخت وجود نداشته باشد و یا مجوزهای لازم از سوی صاحب کالا دریافت نشود، انجام تشریفات با تاخیر و ایستایی همراه خواهد شد؛ بنابراین گمرک اطمینان می‌دهد، در صورتی که مجوزهای لازم از سازمان‌های همجوار بدون معطلی دریافت شود، در فرایند ترخیص بدون فوت وقت، کار انجام خواهد شد.

ارونقی با تاکید بر اینکه گمرک به صورت شبانه‌روزی محموله‌های گوشت را ترخیص می‌کند، گفت: در صورتی که محموله‌های گوشت از گمرکات مرزی به گمرکات داخلی ترانزیت شود، مسائلی را به دنبال خواهد داشت، چرا که در گمرک غرب تهران طبق قانون، سردخانه‌ای که تحت اختیار گمرک باشد، وجود ندارد و به همین علت مباحث مربوط به آن در ستاد تنظیم بازار مطرح و مصوباتی در رابطه با ترانزیت محموله‌های گوشت انجام شد.

این مصوبات به این شرح است:

۱- فهرست سردخانه‌های مورد تایید وزارت جهاد کشاوری با اعلام سازمان دامپزشکی به عنوان سردخانه مرجع، زیرکلید گمرک قرار خواهد گرفت تا علاوه بر تسهیل واردات حمل یکسره ملاک اقدام گمرک قرار گیرد.

۲- سردخانه‌های مورد تایید موظف شدند با گمرک همکاری لازم را داشته و دسترسی برای کنترل نظارت گمرک ایجاد کنند تا اگر نیاز به ارتباط میان سامانه و نظارت از طریق دوربین شد انجام شود.

۳- گمرکات مرزی مانند بازرگانی یا شهید رجایی بندرعباس با حمل یکسره گوشت به مقصد گمرکات داخلی مانند گمرک غرب تهران با رعایت مقررات ترانزیت اقدام کنند.

۴- بعد از وصول گوشت به گمرکات داخلی مقرر شد، گمرک نسبت به انتقال محموله همراه مامور بدرقه به مقصد سردخانه اقدام کند.

۵- سردخانه‌ها موظف شدند جهت خروج محموله‌های گوشت تاییدیه پرداخت حقوق و عوارض گمرکی را اخذ و پس از آن نسبت به خروج کالا از سردخانه اقدام کنند؛ همچنین فک پملب سردخانه با حضور نماینده گمرک انجام خواهد شد.

ارونقی ادامه داد: مقرر شد سازمان دامپزشکی همزمان با انتقال محموله‌های گوشت به سردخانه نمونه‌گیری از کالا را انجام دهد تا همزمان با انجام تشریفات مجوز لازم صادر و در ترخیص محموله‌های گوشت تسریع صورت بگیرد.

معاون گمرک گفت: در هفته اخیر محموله گوشت ۴۰ دستگاه تریلر یخچالی از گمرک غرب تهران ترخیص و در حال حاضر نیز ۷۴۲ تن گوشت منجمد توسط ۳۳ دستگاه تریلر یخچالی به این گمرک ترانزیت شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها