تفاهم‌نامه همکاری میان فرهنگسرای نیاوران و سفارت فنلاند به منظور تسهیل، تقویت و گسترش تعاملات فرهنگی و هنری منعقد شد و در نخستین همکاری، آثار معمار شهیر فنلاندی به نیاوران می‌آید.

 معمار شهیر فنلاندی به نیاوران می‌آید/ انتشار مقالات نشانه‌شناسی سبک زندگی و هنر

قدس آنلاین: تفاهم‌نامه همکاری‌های فرهنگی و هنری میان فرهنگسرای نیاوران به نمایندگی عبادرضا اسلامی مدیر فرهنگسرا و مشاور معاون هنری وزیر ارشاد و سفارت فنلاند به نمایندگی «کیو نوروانتو» سفیر فنلاند در ایران منعقد شد.

قرار است در اولین همکاری فرهنگی هنری ما بین فرهنگسرای نیاوران و سفارت فنلاند، نمایشگاهی در تیرماه ۱۴۰۰ از اثار «آلوار آلتو» معمار شهیر فنلاندی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شود.

کمتر فردی در میان علاقمندان معماری و طراحی ساختمان و همچنین دانشجویان معماری و معماران را می توان یافت که با نام «آلوار آلتو» آشنایی نداشته باشد. این معمار برجسته در عمر ۷۸ ساله خود خدمات شایانی به معماری جهان کرد و از وی در نقاط مختلف دنیا بناها و آثار ارزشمندی به جای مانده است. ارزش هنر و تخصص وی تا حدی بود که در کشور فنلاند دانشگاهی را به نام وی نامگذاری کردند. از پروژه‌های این معمار که در ایران به طراحی آن پرداخت، طراحی موزه هنرهای معاصر شیراز بین سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۳ بود که به مرحله ساخت نرسید. آلتو در ۱۹۷۶ در هلسینکی درگذشت.


* مقالات نشانه‌شناسی سبک زندگی و هنر منتشر شد

کتاب مقالات هم‌اندیشی‌ نشانه‌شناسی سبک زندگی و هنر را که به کوشش فاطمه بنویدی گردآوری شده، انتشارات فرهنگستان هنر منتشر کرد.

احمد پاکتچی، دبیر علمی این هم‌اندیشی‌، در مقدمه این کتاب آورده است: به نظر می‌رسد پرداختن به سبک زندگی از منظر دانش نشانه‌شناسی هم می‌تواند به‌عنوان ضرورتی علمی و عملی متناسب با مباحث جاری در زمان حاضر مطرح باشد و هم می‌تواند دوامی برای مباحث نشانه‌شناسی اجتماعی و نشانه‌شناسی اخلاق باشد. سبک زندگی مسئله‌ای است که در اتصال نشانه‌شناسی به آن، هم می‌تواند از گستره کافی در پیکره‌های مطالعاتی برخوردار باشد و هم الگوهای مختلف نشانه‌شناسی می‌تواند در آن حیطه به کار گرفته شود. در محورهای مختلف هم‌اندیشی، با وجود تنوعی که دیده می‌شود، یک پرسش کلی وجود دارد: سبک زندگی در مسیر نشانگی خود از چه سازوکاری بهره می‌جوید و نشانه‌های سبک زندگی چگونه در نظام‌های نشانه‌ای مختلف بازنمود می‌یابند و فعال می‌شوند.

در این کتاب ۹ مقاله گردآوری شده است: مقاله اول با عنوان «نشانه‌شناسی تغییرات در الگوی خواب و بیداری در نسل‌های اخیر جامعه ایران» را احمد پاکتچی به قلم درآورده است؛ مقاله دوم «الگوی چهارگانه زندگی مشترک: تغییر در سبک زندگی» نوشته فرهاد ساسانی است؛ آزاده سالمی و فاطمه عظیمی‌فر مقاله سوم را با عنوان «تحلیل نشانه‌شناختی آموزش شهروندی زیست‌محیطی در برنامه کودک تلویزیون» نوشته‌اند؛ «سازوکار شکل‌گیری سبک زندگی بر مبنای غیریت؛ تحلیل نشانه‌شناختی دانش‌آموختگان مدارس سمپاد» عنوان مقاله چهارم و به قلم حامد سجادی است؛ مقاله پنجم را مهرناز شیرازی‌عدل با عنوان «بررسی نمونه‌هایی از آگهی‌های تجاری عصر ناصری و مظفری در مطبوعات ایران از منظر تأثیر آن بر سبک زندگی» به نگارش درآورده است؛ در ششمین مقاله، علی عباسی به «تجزیه و تحلیل نظام معنایی سبک زندگی در ایران معاصر: تقابل سبک زندگی واقعی با سبک زندگی توهمی (با تکیه بر مربع واقعیت‌نمایی، مکتب پاریس)» پرداخته است؛ مقاله بعدی را مرتضی بابک معین با عنوان «سبک‌های زندگی به نسبت گروه مرکزی مرجع، نظام‌های سلیقه‌ای و مسئله اغراق» نوشته است؛ هشتمین مقاله با عنوان «زندگی چندسبکی: نشانه‌شناسی اجتماعی شخصیت‌های چندسبکی سینمای ایران» به قلم بهمن نامورمطلق به نگارش درآمده است؛ نهمین (آخرین) مقاله از این مجموعه مقالات نوشته سحر وفایی‌تاج‌خاتونی و مینا دارابی‌امین است که «نشانه‌شناسی فروشگاه‌های مواد خوراکی ارگانیک و سبک زندگی ایرانی» عنوان دارد.

کتاب مقالات هم‌اندیشی‌ نشانه‌شناسی سبک زندگی و هنر را مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) در ۲۲۰ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه منتشر کرده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، شماره ۱۵۵۰، کتاب‌فروشی فرهنگستان هنر، مراجعه کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها