مراسم اختتامیه دوازدهمین «جشنواره شعر و داستان انقلاب»، در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

برگزیدگان دوازدهمین «جشنواره شعر و داستان انقلاب» معرفی شدند

قدس آنلاین: بر اساس این گزارش، در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری در کنار دبیر بخش شعر و داستان حضور داشتند و از برگزیدگان تجلیل کردند.

در این مراسم از تلاش‌های محمدرضا سهرابی‌نژاد در عرصه شعر انقلاب و محمدرضا بایرامی در عرصه داستان انقلاب تقدیر شد.

*دادمان: حوزه هنری، میراث بزرگان ادبیات

در این مراسم محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در سخنانی ابراز داشت: با یادآوری تلاش‌های مرحوم امیرحسین فردی برای رشد و تعالی ادبیات انقلاب گفت: ایشان حرکتشان را از مسجد جواد الائمه آغاز کرده، در حوزه هنری ادامه دادند، در جایزه شهید غنی‌پور رشد دادند، در جشنواره داستان انقلاب به حد اعلاء رساندند و در کارگاه قصه و رمان تلاش کردند ادبیات انقلاب را به نقطه بلوغ برسانند.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه هنری میراث چنین بزرگانی است گفت: در حوزه هنری باید بیش از پیش برای ارتقای هنر و ادبیات انقلابی تلاش کنیم، ما در مجموعه تهران و همکارانم در مراکز حوزه هنری استان‌ها باید تلاش کنند تا به جایگاه شایسته حوزه هنری دست پیدا کنیم.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با تقدیر از تلاش‌های «محمدرضا بایرامی» و «محمد رضا سهرابی‌نژاد» گفت: جایگاه این اساتید به دلیل زحماتی که برای ادبیات انقلاب کشیده‌اند بسیار رفیع و ارزنده است.

* بایرامی: مرحوم فردی همیشه با صبوری شنونده انتقادات بود

محمدرضا بایرامی پس از تقدیر در سخنانی با اشاره به عکس‌های نویسندگان و شعرای زنده یاد انقلاب اسلامی که در سالن اجرای مراسم قرار داده شده بود، گفت: من از همکاری و همراهی با بیشتر این نویسندگان و اساتید ادبی، خاطرات فراموش نشدنی‌ای دارم. ما روزهای خوبی را با یکدیگر سر کردیم.

وی با یادآوری خاطرات خوبی که از دوستی با زنده یاد امیرحسین فردی داشت، گفت: امیرحسین فردی انسانی ادیب، وارسته و بااحساس بود که بیشتر از آنکه به احوالپرسی با مسئولان و روسا علاقه داشته باشد به پرسیدن حال گل‌ها، شمشادها و پرندگان علاقه داشت. او انسان عجیبی بود که حواسش به همه نویسندگان بود و همانطور که از حرکت مسجد جواد الائمه مراقبت می‌کرد، حواسش به جایزه شهید غنی‌پور و سایر فعالیت‌های ادبی هم بود. او همیشه شنونده انتقادات بود و با صبوری همه حرف‌ها و حتی انتقادات را شنوا بود و ما امروز بیشتر از قبل به چنین نویسندگانی نیازمندیم.

* جعفری: سینماگران پا پیش بگذارند

در ادامه مراسم ‌حسینعلی جعفری، دبیر علمی بخش داستان جشنواره در سخنانی با بیان اینکه آثار جشنواره امسال از لحاظ کیفی بسیار قابل توجه بودند گفت: من از سینماگران می‌خواهم که به سمت اقتباس از داستان‌های نویسندگان کشورمان حرکت کنند و از این داستان‌های بدیع و جذاب برای ساخت فیلم‌ها و سریال‌هایشان استفاده کنند.

در این برنامه علی‌محمد مودب دبیر علمی بخش شعر جشنواره با اشاره به رشد قابل توجه آثار شعری جشنواره امسال گفت که باید توجه ویژه‌ای به جوایز جشنواره‌ها صورت گیرد و میزان جوایز افزایش یابد.

محمدرضا سهرابی نژاد هم پس از تقدیر از مدیران درخواست کرد با انتخاب جوانان در مسندهای مختلف سربازان پیشکسوت را فراموش نکنند گفت: من یک شاعر انقلابی هستم و انقلابی خواهم ماند و به این انقلابی بودن افتخار می‌کنم. با آنکه جوانگرایی بسیار خوب است اما باید همزمان از کسانی که سال‌ها در ادبیات انقلاب کار کرده و عمرشان را برای این ادبیات گذاشته‌اند استفاده شود و آنها به فراموشی سپرده نشوند و به این ترتیب است که ادبیات ما به اوج خواهد رسید.

* اسامی برگزیدگان بخش‌داستان انقلاب به شرح زیر است:

نفرات تقدیری:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال در بخش رمان کودک و نوجوان اهداء می‌شود به مریم فریدی از البرز برای اثر اورکت روسی.

لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال در بخش رمان بزرگسال اهداء می‌شود به سید میثم موسویان از همدان برای اثر بی نام پدر.

لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهداء می‌شود به مصطفی میرزایی از همدان برای اثر من دیگر نمی‌ترسم.

هیأت داوران در بخش داستان کوتاه بزرگسال هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانست.

* نفرات سوم:

بخش داستان کوتاه و رمان

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهداء می‌شود به سیروس جمشیدی از فارس برای اثر کادیلاک.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهداء می‌شود به حدیث ناظری از هرمزگان برای اثر بهمن شیر.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال در بخش رمان بزرگسال اهداء می‌شود به مرضیه نفری از قم برای اثر جامانده از پسر.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال در بخش رمان کودک و نوجوان اهداء می‌شود به طاهره مشایخ از گیلان برای اثر سِلفی با خرابکار.

*  نفرات دوم:

بخش داستان کوتاه و رمان

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهداء می‌شود به علیرضا نعمت اللهی از تهران برای اثر سکه شاهی.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهداء می‌شود به مولود علیزاد فاضل از آذربایجان شرقی برای اثر این عکس.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال در بخش رمان کودک و نوجوان اهداء می‌شود به محمد سرشار از تهران برای اثر شکار هیولا.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال در بخش رمان بزرگسال بدون الویت اهداء می‌شود به حمید بابایی از تهران برای اثر چهل و یکم و علی اصغر عزتی پاک از تهران برای اثر تشریف. 

* نفرات اول:

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال در بخش رمان کودک و نوجوان اهداء می­‌شود به سجاد خالقی از چهارمحال بختیاری برای اثر مه و دود.

هیأت داوران در بخش رمان بزرگسال هیچ اثری را شایسته ندانست.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهداء می‌شود به منیره‌هاشمی از خراسان رضوی برای اثر باباها گم نمی‌شوند.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهداء می‌شود به مهدی پورفرد از تهران برای اثر قلعه.

* بخش شعر انقلاب و بیانیه هیات داوران:

نفرات سوم:

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر نو اهداء می‌شود به عفت خادمی از خراسان رضوی برای اثر پیاله.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر کهن اهداء می‌شود به عاطفه جوشقانیان از قم برای اثر دو تا رفیق.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعرکودک اهداء می‌شود به دادیار حامدی از مازندران برای اثر مامانِ بابا.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نوجوان اهداء می‌شود به طیبه شامانی از تهران برای اثر کوه پیش پای تو افتاد.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نو اهداء می‌شود به رضا یزدانی از قم برای اثر حصار.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر کهن اهداء می‌شود به حسنا محمدزاده از اصفهان برای اثر تیه دا.

* نفرات دوم:

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر نو اهداء می‌شود به اسماعیل احمدی امجزی از کرمان برای اثر سرباز گمنام.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر کهن اهداء می‌شود به سید سلمان علوی گنابادی از قم برای اثر لیله القدر.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر کودک اهداء می‌شود به سمیه تورجی از فارس برای اثر خدای من سلام.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نوجوان اهداء می‌شود به زهرا داوری از خراسان شمالی برای اثر جایی که دوستش دارم. 

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نو اهداء می‌شود به مجتبی صفدری تمرین از گیلان برای اثر نسخه جعلی.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر کهن اهداء می‌شود به علی سلیمانی از تهران برای اثر غزل که تحصن کند. 

* نفرات اول:

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر نو اهداء می­‌شود به فهیمه قائدی از اصفهان برای اثر زبان سفید.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش تک اثر شعر کهن اهداء می­‌شود به مائده‌هاشمی از اصفهان برای اثر جنگ نابرابر.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر کودک اهداء می‌شود به حسین عبدی از گلستان برای اثر باران، فرشته است. 

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نوجوان اهداء می‌شود به منیره‌هاشمی از خراسان رضوی برای اثر صلح روی لوله تفنگ.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر نو اهداء می‌شود به عباس باقری از سیستان و بلوچستان برای اثر کرکسی در پوست عقاب. 

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال در بخش مجموعه شعر کهن اهداء می‌شود به علی رضا محمد علی بیگی از قم برای اثر طَیَران.

براساس این گزارش، در این دوره از جشنواره که «حسینعلی جعفری» دبیری بخش داستان آن را برعهده داشت، مصطفی جمشیدی، شهریار زمانی و محمدرضا شرفی خبوشان در بخش داستان بزرگسال، عبدالرحمان اونق، شهرام شفیعی وهادی خورشاهیان در بخش داستان نوجوان، آثار راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان را داوری کردند.

بخش داستان این جشنواره بین‌المللی با موضوعات رویدادهای سال‌های قبل از انقلاب و روزهای پیروزی انقلاب و پس از آن تا امروز همچون: دفاع مقدس، کودتای نوژه، حادثه طبس، منافقین، فتنه‌ها و ترورها، خیزش سال ۴۲ و تبعید امام، کودتای سال ۳۲، دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی،   نقش و جایگاه انقلاب اسلامی در رهبری، وحدت، انسجام ملی و همراهی با جریان‌های استکبارستیز جهان با تأکید بر هویت اسلامی، مقاومت (با رویکرد ستم‌ستیزی، مبارزه با استکبار جهانی و...) و در دو بخش رمان و داستان کوتاه فراخوان شده بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها