پیشنهاد سردبیر

جایزه جهانی بانو گوهرشاد، ۱۰ شهریورماه، همزمان با ایام زیارتی امام رضا(ع) به هشت بانوی نیکوکار داخلی و خارجی اهدا می‌شود.

اختتامیه جایزه جهانی «گوهرشاد» ۱۰ شهریور در جوار بارگاه رضوی برگزار می شود/ اهدای جایزه به ۸ بانوی نیکوکار جهان اسلام

به گزارش واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، دبیر جایزه جهانی «گوهرشاد»، با اشاره به اینکه  از 8 بانوی نیکوکار جهان اسلام در اختتامیه مراسم جایزه جهانی گوهرشاد تقدیر می شود گفت: این مراسم 10 شهریورماه، در سالن قدس کتابخانه آستان قدس رضوی و با حضور مقامات کشوری و استانی برگزار می شود.
دکتر علی سروری مجد، با اشاره به اینکه 4 نفر از این برگزیدگان ایرانی و 4 بانو نیز خارجی و از کشورهای بحرین،عراق، کنیا و ترکیه هستند، اظهار کرد: این بانوان در حوزه های مختلف فعالیت های بشر دوستانه داشته اند و خدمت آنها فقط در زمینه های عمرانی نبوده است.به عنوان نمونه یکی از این برگزیدگان شاعر و ادیب است و یکی دیگر از آنها از همرزمان شهید چمران بوده و سالها در لبنان فعالیت های فرهنگی داشته است.
وی افزود: این بانوان همگی مسلمان هستند اما در میان آنها از بانوان اهل تسنن نیز حضور دارند.
اهدای سالانه جایزه گوهرشاد
دبیر جایزه جهانی گوهرشاد، در تشریح دلایل برگزاری این جشنواره افزود: در راستای اجرای بند چهار حکم مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی و به منظور جریان سازی فرهنگی در خصوص نیکوکاری، طرح برگزاری جشنواره و اعطای جایزه جهانی گوهرشاد تدوین شد.
وی با اشاره به اینکه این جایزه هر ساله به 8 بانوی خیر اهدا می شود، افزود:‌ هدف از این جایزه، تجلیل از بانوان فرهیخته و نیکوکار در سراسر جهان در ذیل نام مبارک حضرت ثامن‌الحجج(ع) است که البته به یاد و نام یکی از خادمان آن حضرت(ع) یعنی گوهرشاد هر سال به هشت بانوی نیکوکار که در داخل و خارج کشور اقدامات چشمگیری داشته‌اند، جایزه جهانی گوهرشاد اهدا می‌شود.

معیارهای انتخاب

سروری‌مجد به معیارهای انتخاب این 8 بانوی برگزیده اشاره کرد و گفت: شیوه‌نامه‌ای تدوین شده و موضوعاتی چون ایثار و شهادت، مقاومت و بیداری اسلامی و عملکرد مثبت و جریان ساز در حوزه های فرهنگی هنری، وقف،‌ عمران،‌ پزشکی، علمی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی به عنوان ملاک های 8 گانه تعیین 8 برگزیده امسال در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: به منظور ترویج فرهنگ نیکوکاری مقرر شد دبیرخانه دائمی جایزه جهانی بانو گوهرشاد در آستان قدس رضوی تشکیل و اساسنامه ای تدوین و تصویب شود.
دبیر جایزه گوهرشاد همچنین در گفتگو با آستان نیوز با اشاره به سابقه 600 ساله مسجد جامع گوهرشاد در حرم مطهر رضوی، تصریح کرد: این مسجد نمادی از تمدن و هنر اسلامی و فرهنگ نیکوکاری است که به همت بانو گوهرشاد بنا شده و در جوار مضجع نورانی حضرت رضا(ع) می درخشد.
سروری مجد با بیان اینکه مسجد گوهرشاد حاوی پیام های بسیاری است، افزود: بانو گوهرشاد با اینکه جزو شیعیان دوازده امامی نبودند، اما عشق و ارادت ویژه ای به حضرت رضا(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داشته و با بنای این مسجد، مراتب ارادت خود را به نمایش گذاشت.
دکتر سروری مجد با اشاره به هنردوستی و فرهیختگی بانو گوهرشاد، اظهار کرد: یکی از نکات برجسته ای که در شخصیت گوهرشاد و بنای مسجد جامع گوهرشاد به وضوح خودنمایی می کند و ما نیز به دنبال ترویج و گسترش آن در جایزه جهانی بانو گوهرشاد هستیم، مسئله وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است.

وی فرهیختگی، عشق و علاقه به خاندان عصمت و طهارت و تلاش در راستای بسط و نشر معارف قرآن کریم و اهل بیت(ع) را به عنوان سه ویژگی بارز شخصیت گوهرشاد برشمرد و اظهار کرد: بر این اساس جایزه جهانی تجلیل از بانوان فرهیخته و نیکوکار به نام این بانوی خدمتگزار حضرت رضا(ع) نامگذاری شده است.
دبیر جایزه جهانی گوهرشاد در بخش دیگری به تشریح رویکردهای اجرایی این جایزه پرداخت و گفت: بعد از تصمیم گیری در خصوص برگزاری این برنامه، شیوه نامه ای با تمرکز بر بانوان نیکوکاری که به حضرت رضا(ع) خدمات ارزنده داشته اند، تبیین و 8 عرصه ایثار و شهادت، مقاومت و بیداری اسلامی، عمران، خدمات پزشکی، خدمات آموزشی، پژوهشی و علمی، فعالیت های فرهنگی و هنری و امور مدیریتی به عنوان جنبه های گوناگون نیکوکاری احصا شد.

وی افزود: در مرحله بعد رزومه بانوان بسیاری در قالب 14 جلسه کارشناسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و در نهایت 8 بانوی فرهیخته و نیکوکار به عنوان برگزیدگان اولین دوره این جایزه انتخاب شدند که از این تعداد 4 نفر غیر ایرانی هستند.
دکتر سروری مجد از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، جامعه المصطفی العالمیه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج مستضعفین، مجمع خیرین مدرسه ساز و ... به عنوان منابع اطلاعاتی شناسایی بانوان فرهیخته و نیکوکار یاد و عنوان کرد: مراسم ویژه اهدای اولین دوره این جایزه، همزمان با ماه ذی القعده و ایام زیارتی حضرت رضا(ع)، ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 10 شهریورماه
در مشهد مقدس، تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و در جوار مرقد مطهر ثامن الجج(ع) برگزار می شود.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.