وزیر امور خارجه تآکید کرد:دولت و ملت ايران با صلابت بر تمام خواسته هاي به حق خود در چارچوب قوانين و نرم­هاي بين المللي ايستاده­ اند و هرگز مرعوب و مغلوب بدخواهي شواليه­ هاي سياهی و تاریکی نخواهند شد.

دولت و ملت ايران با صلابت بر تمام خواسته های به حق خود ایستاده اند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، «بنیادهای به هم وابسته صلح و امنیت جهانی» مقاله ای است که روز گذشته به قلم محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در یک نشریه اتریشی منتشر شد. 

وزیر امور خارجه کشورمان در این مقاله نوشته است: واقعيت آن است که نگاه جمهوري اسلامي ايران به­ ويژه رئيس جمهور روحاني به اتريش يک نگاه ويژه و مبتني بر احترام و برادري است که ريشه در تاريخي از پيوندهاي مبتني بر بنيادهاي فرهنگي، علمي و اقتصادي دو کشور دارد. خوشبختانه اراده سياسي بسيار خوبي که در رهبران دو کشور براي گسترش همکاري ها وجود دارد، شرايط خوبي را براي گسترش اين پيوندها در همه زمينه­ها فراهم آورده است. باور دارم که با استفاده از فرصت­ها و ظرفيت­هايي که هم اکنون در هر دو طرف موجود است، مي توانيم افق ­هاي جديدي را در روابط دوجانبه بگشائيم.

وی می افزاید: صحنه کنوني روابط بين الملل شرايط، فرصت ها و در عين حال چالش هاي گوناگوني را پيش روي تمامي کشورها قرار داده است. تقريبا ديگر نمي توان مشکل و يا موضوعي را مختص يک کشور و يا يک منطقه تعريف کرد. جهان امروز گرچه با جهش هايي بلند در زمينه دانش و فن آوري و تکنولوژي پيشرفته به سوي يکپارچگي بيشتر قدم برمي دارد، اما در عين حال با مشکلاتي دست به گريبان است که به همان اندازه جهاني و همگاني هستند و حل آنها جز در سايه همکاري هاي دوجانبه و چند جانبه و رايزني هاي منطقه اي و بين المللي و تقويت اعتماد متقابل ميان کشورها ميسور نيست؛ اصل تعامل و گفتگو در شمار ضرورت هاي راهبردي براي همه دولت ها و کشورهايي است که به آينده امن بشريت و جهان دور از خشونت مي انديشند.

در بخش دیگری از این مقاله ظریف ضمن اشاره به شرایط حساس و شکننده مناطق مختلف جهان از جمله منطفه خاورمیانه می افزاید: آنهايي که تاريخ برايشان تنها ورق نوشته هايي رها در گردبادهاي زمان­ هاي دور نيست, به خوبي در مي­ يابند که اين امور تهديدهايي نيستند که در يک جا محصور بمانند و خود را در جغرافياي خاصي محدود سازند. مهاجرت­هاي دسته جمعي، پرخطر و بي رويه به جهان غرب اثرات ناامني و فقر را به همه ما گوشزد مي کنند؛ به­سادگي پيداست که تروريسم و افراط گرايي کوري که در برخي از کشورهاي منطقه گسترش يافته، در حال سرريز به نقاطي است که تا ديروز منطقه امن و بي خطر شمرده مي ­شدند. تنوع و تکثر مليت­هايي که در گروه­هاي تروريستي مشاهده مي­ شوند، بهترين گواه براي چنين دريافتي است و لازمه مبارزه موثر با اين تهديدها هوشياري، همکاري، تعامل و رفتار حکيمانه و مآل انديش رهبران تمام کشورها و رايزني­هاي مستقيم و مستمر آنها با يکديگر است.

ظریف ادامه می دهد: همه ما بايد بپذيريم که تنها از طريق گفتگو و نه تهديد و نه تحقير و نه تحريم و تنها با تکيه بر مشترکات گسترده اي که تمام ملت ها با يکديگر دارند و با احترام به اصول حقوق بين الملل و با پذيرش حقوق و کرامت انساني, جوامع و دولت ها ستون هاي بناي صلح را محکم تر سازيم و بر اساس موضع برابر و مصالح مشترک و احترام متقابل و با در نظر گرفتن منافع همه کشورها سازوکارهايي با ثبات تر را براي امنيت و صلح بين ­المللي طراحي کنيم. اين اعتقاد قلبي ما است که شکوفايي و توسعه تمام کشورهاي جهان در پيوندي مستقيم با يکديگر بوده و بر همين بنياد همچون گذشته بر اصل گفتگو و تعامل سازنده و بر تلاش هاي مشترک براي حل و فصل مسائل و معضلات جهاني تاکيد داريم.

وزیرخارجه کشورمان با اشاره به حقوق مسلم ایران در داشتن فناوری هسته ای صلح آمیز، تاکید می کند: ترديدي در کار نيست که دولت و ملت جمهوري اسلامي ايران با صلابت و استواري تمام بر تمام خواسته هاي به حق و قانوني خود در چارچوب قوانين و نرم­ های شناخته شده بين المللي ايستاده­ اند و هرگز مرعوب و مغلوب بدخواهي شواليه­ هاي سياهي و تاريکي نخواهند شد. با وجود اين، مردم ايران همواره نشان داده اند که ملتي صلح جو و خواهان تعامل با هر ملتي هستند که دستي را به دوستي و نه به قصدي ديگر به سوي آنها دراز مي­ کند؛  چنين دستي در فرهنگ ما همواره سزاوار به گرمي فشردن است.

در ابتدای این مقاله ظریف با اشاره به چند دوره مذاکره ميان جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي 1+5 در شهر وين می نویسد: حکم ادب است که از دولت و مردم فرهنگ دوست، خوب و مهربان جمهوري اتريش تشکر کنم. از وزير محترم امور خارجه و معاونان ايشان نيز که براي برگزاري موفقيت آميز اين نشست ها تلاش نموده ­اند، سپاسگزاري مي ­کنم.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.