معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت:عدم رغبت جوانان به ازدواج و بالا رفتن نرخ طلاق در جامعه نشان می‌دهد که نیاز به مدیریت وجود دارد و امیدواریم در آستانه تدوین برنامه ششم بتوانیم در ۵ سال آینده به سمت حل مسائل و مشکلات زنان حرکت کنیم.

عدم رقبت جوانان به ازدواج و بالارفتن نرخ طلاق باید مدیریت شود

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم، شهیندخت ملاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان در همایش ریحانه انقلاب (نکوداشت زنان موثر در انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر) که به همت سازمان زنان حزب کار برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی به اذعان تحلیل‌گران منحصرترین انقلاب در زمانه خود بود اظهار داشت: انقلاب اسلامی با بر هم زدن محاسبات و معادلات سیاسی آن زمان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی ایران و جهان به شمار می‌رود و اگر نقش‌آفرینی زنان نبود قطعا بنابر نظر رهبری اجتماعات عظیم شکل نمی‌گرفت.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی به نوعی انقلاب فرهنگی و پیروزی گل بر گلوله و خون بر شمشیر بود؛ نقش امام راحل(ره) در به میدان آوردن زنان و هویت‌بخشی به زن مسلمان و ارائه الگویی به دور از افراط و تفریط و تحجر و ابتذال انکارناپذیر است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) درباره زنان گفت: امام خمینی(ره) می‌فرمود اسلام زن را مانند مرد در همه شئون دخالت می‌دهد و امام از حضور و مشارکت زنان در مجلس خبرگان قانون اساسی علی‌رغم مخالفت برخی بزرگان که نقش زنان را به راهپیمایی محدود می‌کردند حمایت می‌کردند.

ملاوردی افزود: زنان در ۳۶ سال پیروزی انقلاب به رغم برخی بی‌مهری‌ها در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرین بودند و بویژه در حوزه‌‌های فرهنگ و هنر، پزشکی و حقوق زنان افتخار‌آفرین بودند. احیای هویت زن مسلمان در سالهای پایانی قرن بیستم مسیری را پیش پای زن ایرانی گذاشت که چندان تعجیلی در احیای هویت زنان نمی‌بینید و در برنامه سوم توسعه نیز جای پای کمرنگی از زنان دیده می‌شود. 

معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان اینکه به هیچ وجه دوره‌ای در طول پس از انقلاب وجود نداشته که دولت‌ها نسبت به اهمیت خانواده بی‌تفاوت باشند، گفت: چرا که خانواده جایگاه مناسبی در اسلام داشته است و در حوزه اصولگرایی نقش زن در خانواده برجسته‌تر می‌شود. البته در این دوره به گونه‌ای تحلیل می‌شود که تلقی خانه‌نشین کردن زنان مطرح می‌شود اما این برداشت از سیاست‌ها بوده است و واقعیت جامعه ما را نمی‌تواند در شرایطی قرار دهد که به زنان چنین نگاهی شود. 

ملاوردی گفت: وظیفه نظام و دولت ارائه تسهیلات به زنان است تا بتواند از این ظرفیت انسانی در رسیدن به اهداف خود بهره ببرند. 

وی با اشاره به آماری از وضعیت زنان گفت: نیمی از جمعیت باسواد را زنان تشکیل می‌دهند و بیش از ۶۰ درصد پذیرفته‌شدگان در دانشگاه‌ها دختر هستند. البته زنان حضور کمرنگی در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها دارند یکی یک پنجم اعضای هیئت علمی را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین ۱۹ میلیون زن خانه‌دار و ۱۲ میلیون زن روستایی در کشور وجود دارند که این قشر بیکار هستند. 

معاون رئیس جمهور در امور زنان ادامه داد: سال ۱۳۵۵ نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۱۲.۳ درصد بوده اما هم اکنون به ۱۲.۶ رسیده است که نرخ پایینی محسوب می‌شود. همچنین مشارکت سیاسی و دسترسی عادلانه به فرصت‌های سیاسی در جامعه برای زنان دیده نمی‌شود و در شاخص توسعه انسانی و شکاف جنسیتی رتبه ایران از ۱۴۷ کشور، رتبه ۱۳۲ است. ضمن اینکه در مجلس از ۲۹۰ نفر نماینده ۹ نفر را زنان تشکیل می‌دهند. 

ملاوردی درباره مشکلات موجود در کشور خاطرنشان کرد: عدم رغبت جوانان به ازدواج و بالا رفتن نرخ طلاق در جامعه نشان می‌دهد که نیاز به مدیریت وجود دارد و امیدواریم در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه بتوانیم در ۵ سال آینده به سمت حل مسائل و مشکلات زنان حرکت کنیم و دوباره برنامه‌ای نوشته نشود که کلی‌گویی باشد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.