وزیر نیرو از اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به ۱۳ استان کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور ناچیز است.

اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به ۱۳ استان کشور

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم، حمید چیت‌چیان در همایش چالش‌های فرهنگی و اقتصادی شهرستان خواف اظهار کرد: متاسفانه برخی‌ معتقدند کشوری همچون ایران وقتی به منابع فسیلی دسترسی دارد، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر توجیه ندارد که این یک تفکر اشتباه است.

وی با بیان اینکه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر جهان به بیش از 350 هزار مگاوات رسیده است، یادآور شد: پس ‌از گذشت سال‌ها، متاسفانه ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور به میزان ناچیز حدود 250 مگاوات است.

چیت‌چیان افزود: اگر به مقررات بین‌المللی نسبت به کاهش تولید کربن و گازهای گلخانه‌ای اقدام نکنیم، مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین خواهیم بود.

وزیر نیرو به اجرای طرح مطالعاتی انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به 13 استان کشور از جمله خراسان‌رضوی در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: این موضوع به صورت جدی در دولت پیگیری و عملیاتی می‌شود.

وی افزود: منطقه خواف در استان خراسان رضوی، دست کم برای احداث 5 هزار مگاوات انرژی بادی ظرفیت دارد که بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این بخش از تسهیلات صندوق توسعه ملی برخوردار می‌شود.

چیت‌چیان با بیان اینکه به تازگی کارخانه‌های مورد نیاز برای ساخت توربین‌های بادی 2.5 مگاواتی در کشور ایجاد شده است، گفت: دانشگاه فردوسی مشهد نیز موفق به ساخت توربین بادی 100 کیلوواتی شده است.

وی به طراحی توربین بادی دو مگاواتی اشاره کرد و افزود: ضریب تولید برق در خواف 50 درصد است که از مناطق بسیار نادر در جهان محسوب می‌شود.

وزیر نیرو تاکید کرد: ظرفیت تولید برق از انرژی باد در خواف 5 هزار مگاوات برآورد شده که قابلیت افزایش تا 10هزار مگاوات وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: به منظور بهره‌مندی از ظرفیت‌های این منطقه، تاکنون قرارداد احداث 575 مگاوات نیروگاه بادی با بخش خصوصی منعقد شده است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.