۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
کد خبر: 278959

قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: سركه از جمله فرآورده‌های طبیعی است كه مصرف خوراكی و دارویی داشته و بیشترین كاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد.

ماده ی غذایی که عقل را زیاد می کند!

به گزارش قدس انلاین، یك لیوان سركه 33  ‌كالری انرژی دارد و سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است. مصرف سركه در انواع ترشیها، شوری ها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم‌دهندگی، تحریك اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌كند. از سوی دیگر، سالادهایی كه با ترشیجاتی نظیر سركه طعم می‌گیرند، سالم‌ترین و مغذی‌ترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعم‌ها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل کاهو، هویج، خیار و گوجه فرنگی می‌شوند. استفاده از سركه در كنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی ها و دفع سموم كمك كرده و سبب کاهش چربی و کلسترول خون می‌شود. اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب کلسیم موجود در  سایر موادغذایی را آسان می‌كند و در سوخت ‌و ساز بدن موثر است. علاوه بر این سركه می ‌تواند باكتری‌های مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر: یبوست، نفخ، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجه می باشند، می‌توانند با مصرف سركه  به رفع این مشكل بپردازند؛ چرا که سركه می‌تواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند. از این رو استفاده از این ماده غذایی از سوی ائمه اطهار (ع) در چهارده قرن پیش مورد تاکید قرار گرفته است، چنانکه در این باره از علی بن ابراهیم از پدرش از ابن ابی عمیر از عبده الوسطی از عجلان نقل شده است: به همراه ابی عبدالله (ع) بعد از گذشت مقداری از شب شام خوردم و ایشان بعد از گذشت مقداری از شب شام می خورد و ایشان بعد از گذشت مقداری از شب شام می خورد پس سرکه و روغن زیتون و گوشت سرد آوردم پس تکه گوشتی برای ما می گذاشت که بخوریم و خودش سرکه و روغن زیتون می خورد و گوشت را نمی خورد و می فرمود: این غذای ما و غذای پیامبران است؛ و نیز روایت شده است که: نزد رسول خدا (ص) دوست داشتنی ترین غذا نان به همراه سرکه و روغن زیتون بود و ایشان می فرمودند: این غذای پیامبران است؛ وهمچنین امیرالمؤمنین علی (ع) فرموده اند: اهل خانه ای فقیر نمی شود تا زمانی که سرکه و روغن زیتون را خورشت و غذای خود قرار دهند و این غذای پیامبران است.

علاوه بر این از امام حسین (ع) در باب فواید سرکه ذکر شده است که: سرکه عقل را زیاد می کند؛ و در جایی دیگر این امام همام می فرمایند: ما با سرکه آغاز می کنیم همانطور که شما با نمک آغاز می کنید به درستی که سرکه عقل را زیاد می کند.

همچنین از امیرالمومنین علی (ع) نقل شده است که ایشان بیان داشته اند: همانا، سرکه غذای خوبی است که قلب را زنده می کند نخوت را از بین می برد؛ و نیز امام حسین (ع) می فرمایند: مداومت به سرکه خوردن، قطع می کند شهوت زنا را؛ و در جایی دیگر حضرت علی (ع) اشاره می دارند که: بهترین غذاها سرکه است که صفرا را می شکند و قلب را زنده می کند.

با این حال امروزه می بایست دقت داشت که سركه‌ی مصنوعی (صنعتی) در مقایسه با سرکه ی طبیعی، از خاصیت چندانی برخوردار نیست. رنگ اصلی این سركه‌ها سفید بوده كه با رنگ مصنوعی كاراملی، برخی از آن ها را به رنگ سركه‌های خانگی تبدیل می‌كنند.در این سركه‌ها برای افزایش ماندگاری، از مواد نگهدارنده استفاده می‌شودکه بی شک این گروه از سرکه ها هیچگونه خاصیتی را برای بدن در پی نخواهد داشت.

منابع:

1-کلینی، فروع کافی، ج6: 329.

2-برقی، المحاسن: 486.

3-محمد حسین ورپشتی، آیین تندرستی (ترجمه جلد 16-17 وسایل الشیعه): 82-84.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۸
    0 0
    احسنت