قدس آنلاین یزد - استاندار یزد با طرح موضوع استقرار صنایع در محور مهریز – عقدا گفت : در این محور، واحدهای صنعتی به درست یا نادرست در طی سال‎‎های گذشته مستقر شده اند و اکنون باید یافتن راهکارهای کاهش آلایندگی این واحدها در دستور کار قرار گیرد که یکی از این اقدامات طرح احداث کمربند سبز در اطراف شهرهای این حوزه است.

تکمیل   کمربند سبز راهکارکاهش آلایندگی محور مهریز – عقدا می باشد

به گزارش قدس آنلاین از یزد ، "سید محمد میرمحمدی" در دیدار رییس و معاونین سازمان حفاظت از محیط زیست استان ، پس از استماع گزارش ارائه شده، کار در حوزه حفاظت از محیط زیست را بسیار حساس و ارزشمند دانست و اظهار داشت : البته به نظر می رسد اهمیت این حوزه آن گونه که شایسته است در ذهن عامه مردم جا نیفتاده و دلیل این امر هم عدم اطلاع رسانی مناسب و نیاز به فرهنگ‏‏‌‌سازی بیشتر در عرصه حفاظت از محیط زیست است.

وي افزود: هرگاه مردم به منافع بلندمدت اقدامات در حوزه‎‎های مختلف واقف باشند و همچنین به زیان و ضرر بی‎‎توجهی‎‎های امروز در آینده پی ببرند، بسیار بهتر مسائل را می‏‏پذیرند و همین امر نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگ‏‎‎سازی عمومی در این عرصه را بیش از پیش نشان می‎‎دهد.

استاندار از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست استان خواست تا در آموزش‏‏ها و ارتباطاتی که با مردم در زمینه حفاظت از محیط زیست دارند، از جنبه‎‎های همگرایی و همفکری بهره گیرند و از تحکم و یک جانبه‎‎نگری پرهیز کنند چرا که در این صورت مردم نیز بهتر و با میل و رغبت بیشتر به میدان می‎‎آیند.

عالی‎‎ترین مقام اجرایی استان آنگاه با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان، از وی خواست تا مطالبات این سازمان را به صورت مدون و با توجیه منطقی و قانونی ارائه كند تا قابل بررسی و پیگیری باشد.

میرمحمدی در ادامه با اشاره به موضوع پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در استان، خواستار ارائه راهکار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست استان در این رابطه شد و خاطر نشان ساخت : تخصص به ما می گوید که چه باید بکنیم و چگونه راهکار انجام کار را بیابیم و در این مورد نیز متخصصان سازمان باید راه انجام این امر را بیابند تا از این ظرفیت بزرگ در استان بیش از پیش بهره ببریم.

وي همچنين به لزوم بررسی اجرای طرح تکثیر و پرورش هوبره در سایت‏‏های مربوطه در زیستگاه این پرنده‎‎ي‎‎ با ارزش اشاره کرد و خواستار بررسی این امر و ارائه نتایج تحقیقات شد.

ميرمحمدي افزود: در خصوص پرورش گوزن زرد در سایت خاتم نیز باید راهی برای آزادسازی تعدادی از این گوزن‎‎ها در جنگل‎‎های تحت حفاظت خاتم بیابید تا از این طریق بتوان در تکثیر و پرورش این گونه ارزشمند نیز در این ناحیه اقدام کرد و بهتر با خطرات تهدیدکننده آن نیز آشنا شد.

وی با اشاره به وجود مناطق قرق در سطح استان، وجود این مناطق را یک ضرورت دانست و خواستار مشارکت بیش از پیش مردم در توسعه و بهره‎‎برداری بیشتر و بهتر از این مناطق شد.

استاندار سپس به وجود برخی درختان کهنسال و با ارزش در استان اشاره کرد و ضمن نام بردن از سرو ابرکوه و مهریز، خواستار مراقبت و حفاظت بیشتر از این دو گونه گیاهی ارزشمند استان شد.

وي گفت: متاسفانه از این درختان همان گونه که از گونه‎‎های معمول نگهداری می‎‎شود، مراقبت می‎‎گردد که این امر جای نگرانی است و باید شرایط خاص و ویژه‎‎ای برای حفاظت از این گونه‎‎های گیاهی در نظر گرفته شود.

میرمحمدی  سپس به طرح تعطیلی کوره های آجر پزی سنتی در استان اشاره و با تاکید بر لزوم حفظ سلامت مردم و کاهش آلایندگی هوای استان، شرایط موجود در ارتباط با کوره‏های آجرپزی در استان را نسبت به دو سال قبل، مطلوب تر ارزیابی و بر ساماندهی و رفع آلایندگی این اماکن تاکید کرد.

استاندار با طرح موضوع استقرار صنایع در محور مهریز – عقدا افزود : در این محور، واحدهای صنعتی به درست یا نادرست در طی سال‏‏های گذشته مستقر شده‏‏اند و اکنون باید یافتن راهکارهای کاهش آلایندگی این واحدها در دستور کار قرار گیرد که یکی از این اقدامات طرح احداث کمربند سبز در اطراف شهرهای این حوزه است که با همکاری اداره کل منابع طبيعي استان در دو سال گذشته اقدامات موثری در این زمینه صورت گرفته که آبیاری آن هم از محل فاضلاب و به وسیله سیستم آبیاری قطره‏‏ای انجام می‏‏شود.

وي اظهار داشت : اگر این کار از یک دهه قبل و همزمان با استقرار صنایع در این محور صورت گرفته بود، اکنون شاهد وجود بیش از 5 هزار هکتار فضای سبز در این منطقه بودیم که بسیار در کاهش آلایندگی هوا موثر بود.

میرمحمدی بر لزوم نصب فیلتر در واحدهای آلاینده و به روز کردن تکنولوژی موجود در برخی صنایع به منظور کاهش آلایندگی و استفاده کمتر از آب تاکید کرد و با اشاره به تفاهم نامه امضاء شده بین استانداری یزد و سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر اخیر "معصومه ابتکار" به استان، گفت: باور من این است که در واقع توجه به محيط زيست، توجه به حيات انساني است و از هر اقدامی که در پشتيباني و حمايت از اجرای برنامه‎‎های حفاظت از محيط زيست لازم است، دریغ نخواهیم کرد.

عالی ترین مقام اجرایی استان در پایان این دیدار، اصلي‎‎ترين محور مشاركت در امر حفظ محیط زیست را حضور مردم دانست و از اجرای طرح منارید به عنوان مثال بارز این امر یاد و خاطرنشان ساخت : هر چه محیط زیست غنی و با نشاط‎‎تری داشته باشیم، گردشگری مطلوب‎‎تری نیز خواهیم داشت و از منظر گسترش مناطق زیست محیطی می‎‎توانیم به رشد اکوتوریست در استان نیز کمک کنیم که از جمله محورهای توسعه استان، بحث رونق گردشگری در کنار حفاظت از محیط زیست است.

گفتنی است؛ "سيد حسين سادات موسوي" رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان در باتداي اين ديدار با ارائه گزارشی، اهم برنامه‏‏ها و اقدامات سازمان محیط زیست استان در عرصه‎‎های مختلف محیط زیست طبیعی و مبارزه با پسماندها و آلاینده‎‎های زیست محیطی را تشریح کرد و همچنین به بیان چشم انداز و اهداف این سازمان در آینده پرداخت

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.