درحالیکه دور دوم سفرهای تابستانی از هفته پیش آغاز شده ولی کمبود مراکز اقامتی در آذربایجان شرقی و پرشدن بیشتر هتل‌ها در این استان گردشگرپذیر، نارضایتی گردشگران را به دنبال داشته است.

گردشگری با طعم خواب در چادر/ هتل‌های تبریز جا ندارند

 

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر، درحالیکه در هفته های اخیر هوای بیشتر شهرهای کشور طوفانی، بارانی یا آلوده به گرد و غبار است و تعطیلات تابستانی هم به میانه راه رسیده است ولی در آذربایجان شرقی با شهرهای زیبا و روستاهای دیدنی و آثار تاریخی بکر، وضعیت فرق می کند و هوا صاف صاف است و خبری از آن طوفان ها و گرد و غبارها نیست.

آب و هوا مساعد برای گردش و تفریح است ولی دریغ که خبری از امکانات رفاهی، خدماتی و اقامتی برای جذب گردشگر نیست. شاید تنها داشتن بیش از ۵ هزار اثر تاریخی در یک استان برای جذب گردشگر کافی نیست که نسبت به سال های گذشته آمار مسافران و گردشگران ورودی به تبریز و آذربایجان شرقی کاهش چشمگیری داشته است.

بر اساس این گزارش، هم اکنون بیشتر هتل ها و میهمانسراهای تبریز تخت خالی برای پذیرش گردشگر ندارند و این کمبود تخت های اقامتی در استان باعث شده تا گردشگران چندان رغبتی برای سفر به این استان نداشته باشند.

گویا گردشگران نیز به این نکته تاکید دارند که فقط داشتن این هوای مطبوع و دلنشین در کنار بیش از پنج هزار اثر تاریخی و داشتن صدها روستا و شهر زیبا و طبیعت دوست داشتنی برای سفر کردنشان به آذربایجان شرقی کافی نیست که چندان رغبتی برای آمدن به تبریز ندارند.

همه این مزایا همچون تنوع آب و هوایی و استعدادهای خدادادی در این استان و قرارگرفتن آثار تاریخی و باستانی یعنی اینکه پتانسیل و توانمندی برای جذب گردشگر در این استان وجود دارد ولی متاسفانه کمبود امکانات و زیرساخت های گردشگری همچون هتل ها و مراکز اقامتی باعث شده تا شاهد کاهش چشمگیر گردشگران ورودی به این استان باشیم.

هتل های تبریز

هتل های تبریز در تعطیلات تخت خالی ندارند

برای اطلاع از آخرین وضعیت هتل های تبریز سری به چند هتل شهر می زنم، به یکی از مسافرانی که در لابی یکی از هتل های در حال گپ و گفت با خانواده خود است، نزدیک شده و متوجه می شوم که فقط چند ساعتی است به تبریز رسیده اند و حالا در تلاش هستند تا مکانی برای اقامت در این شهر پیدا کنند.

حسین ابراهیمی پدر این خانواده، می گوید: ابتدا به هتلی در نزدیکی مرکز شهر رفتیم که آنجا اتاق خالی پیدا نکردیم و حالا به این هتل آمده ایم که اینجا هم می گویند که تمام اتاق هایشان پر است.

وی می افزاید: پارسال هم در تعطیلات عید نوروز به تبریز آمدیم تا آب و هوایی عوض کنیم ولی هتل ها ظرفیت خالی نداشتند و مجبور شدیم در یکی از مهمان سراهای شهر اقامت کنیم.

ابراهیمی که از بوشهر به تبریز آمده است، ادامه می دهد: تبریز نیز مثل بوشهر هتل های زیادی ندارد و هتل ها در تعطیلات تخت خالی ندارند. فکر می کنم امسال نیز باید با خانواده قید اقامت در هتل های تبریز را بزنیم و دنبال اتاق خالی در میهمان سراها باشیم.

وی با اشاره به وجود آثار تاریخی در تبریز و اینکه این شهر در تابستان های داغ بوشهر بهترین مکان برای گردش و مسافرت است، می گوید: تبریز طبیعت دوست داشتنی دارد و آب و هوای خاص آن باعث می شود تعداد زیادی گردشگر به این شهر بیایند.

این گردشگر همچنین ادامه می دهد: درحالیکه دمای هوای بیشتر شهرهای کشور بسیار گرم است ولی هوای تبریز بهاری است و خبری از آلودگی هوا و گرد و غبار نیست. اینها عواملی هستند که باعث می شود گردشگر به تبریز بیاید ولی وقتی گردشگر در تبریز مکانی برای اقامت پیدا نمی کند قید همه این زیبایی ها را می زند و شهر دیگری را برای اقامت انتخاب می کند.

کمبود امکانات رفاهی و اقامتی در تبریز گردشگران را فراری می‌ دهد

رضا اسماعیلی یکی از گردشگرانی است که در بازار تبریز مشغول خرید سوغات است، این گردشگر از اصفهان برای مسافرت و همچنین انجام کار اداری به تبریز آمده و در یکی از میهمان سراهای تبریز اقامت می کند.

وی با اشاره به اینکه کلانشهر تبریز و استان آذربایجان شرقی زیبایی های زیادی دارند، می گوید: تا آنجایی که بنده اطلاع دارم این استان قطب گردشگری شمال غرب کشور است ولی امکاناتی که من در این چند روز در این استان دیدم جوابگوی نیازها نیست.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه بدون شک کمبود امکانات در تبریز گردشگران را فراری خواهد داد، می افزاید: باید زیرساخت های گردشگری و امکانات و خدمات لازم همچون هتل و مرکز اقامتی برای حضور گردشگر و مسافر در آذربایجان شرقی مهیا باشد تا مردم با خانواده خود به این شهر بیایند و از آثار تاریخی این استان دیدن کنند.

تعداد هتل های تبریز جوابگوی نیازهای گردشگران نیست

رئیس شورای اسلامی آذربایجان شرقی اولین مسئولی است که برای گفتگو به سراغش می روم. احتشام حاجی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تبریز هتل های به معنی واقعی پنج ستاره ندارد، می گوید: تعداد هتل های تبریز جوابگوی نیازهای گردشگران نیست.

وی ادامه می دهد: مشکل پر بودن هتل ها و مهمان سراها در تبریز چیز جدیدی نیست، بیشتر گردشگرانی که آذربایجان شرقی را مقصد مسافرت خود بر می گزینند، هوای خنک این استان را در تابستان علت اصلی این انتخاب می دانند ولی به دلیل کمبود مکان های اقامتی در هتل ها و هتل آپارتمان ها متاسفانه این گردشگران در سال های بعد مقصد گردشگری خود را عوض می کنند.

وقتی تعداد گردشگر ورودی به استان همزمان با شروع فصل تابستان به یکباره رشد چند برابری می کند، هتل ها و مراکز اقامتی پر می شوند و تازه مسئولان و مدیران مربوطه یادشان می افتد که در استان ما زیرساخت های گردشگری کافی نیستحاجی پور می افزاید: وقتی تعداد گردشگر ورودی به استان همزمان با شروع فصل تابستان به یکباره رشد چند برابری می کند، هتل ها و مراکز اقامتی پر می شوند و تازه مسئولان و مدیران مربوطه یادشان می افتد که در استان ما زیرساخت های گردشگری کافی نیست و به فکر ضرورت ساخت هتل می افتند و باز بعد از اتمام تعطیلات تابستان همه چیز فراموش می شود تا اینکه تابستان سال دیگر فرا رسد و این قضیه همین طور ادامه پیدا می کند.

وی با اشاره به اینکه شورای شهر تبریز برای سرمایه گذاران ساخت هتل و مرکز اقامتی تسهیلات و مزایای خاصی درنظر گرفته است، می گوید: تبریز شهری است که به جهت موقعیت سیاسی، فرهنگی، گردشگری و جغرافیایی خود پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی در ایام مختلف سال است و بدون شک سرمایه گذاری در صنعت هتلداری سودآور خواهد بود.

در فصل تابستان بیشتر هتل های تبریز پر هستند

رئیس جامعه هتلداران آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در فصل تابستان بیشتر هتل های تبریز پر هستند، می گوید: کمبود هتل های پنج، چهار و سه ستاره در شهرهای بزرگ کشور کاملا مشهود است.

هتل های تبریز

کریم رسول زاده با اشاره به اینکه در فصل زمستان باتوجه به فصل کاری هتل ها اتاق های خالی زیادی دارند، می افزاید: البته در این فصل از سال نیز با توجه به برگزاری همایش ها و برنامه های کشوری و بین المللی در تبریز شاهد حضور گردشگران و میهمانان داخلی و خارجی زیادی در هتل های شهر تبریز هستیم.

وی با تاکید بر ضرورت معرفی جاذبه های گردشگری تبریز و آذربایجان شرقی ادامه می دهد: اگر گردشگران داخلی و خارجی از این ظرفیت ها و دیدنی های استان باخبر شوند شاهد افزایش حضور مسافران در این شهر خواهیم بود که باعث رونق صنعت گردشگری استان می شود.

رسول زاده میانگین اشغال تخت هتل های آذربایجان شرقی را در سال ۶۰ درصد بیان می کند و می گوید: در برخی موارد گردشگران خارجی هم که به استان سفر می کنند به علت نوع زندگی و عاداتشان توقع بیشتری از بابت کیفیت خدمات هتل ها دارند، بنابراین باید تلاش کنیم تا خدماتی که به آنها ارائه می شود از هتل محل اقامت گرفته تا رستوران، انواع غذاها و نحوه بازدیدها در سطح مطلوب باشد.

وجود ۷۵۰۰ تخت در قالب ۳۶ هتل و هتل آپارتمان و ۷۵ میهمان پذیر

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در خصوص کمبود هتل و مراکز اقامتی در استان به خبرنگار مهر می گوید: هم اکنون ۷۵۰۰ تخت در قالب ۳۶ هتل و هتل آپارتمان و ۷۵ میهمان پذیر در استان وجود دارد و برنامه هایی برای افزایش تعداد مراکز اقامتی استان داریم.

فرزین حق پرست با اشاره به اینکه تاسیس خانه مسافر در آذربایجان ‌شرقی یکی از راه های جبران کمبود مراکز اقامتی در استان است، می افزاید: ابلاغ تاسیس خانه مسافر در برخی شهرستانها در حال انجام است و با آموزش و پرورش نیز مکاتبه می ‌کنیم تا سطح پوشش و کیفیت خدمات را افزایش دهد.

وی با اشاره به ضرورت کیفی‌ سازی هتل‌ های تبریز ادامه می دهد: کیفی‌ سازی هتل‌ های تبریز از سال گذشته مورد توجه قرار گرفته و تعمیرات و استانداردسازی انجام شده که نتیجه این امر در افزایش سطح اشغال منعکس شده تا جایی که امسال سطح اشغال به ۹۰ درصد رسیده است.

حق پرست با اشاره به افتتاح هتل بهبود در تبریز می گوید: افتتاح هتل بهبود بخشی از نیازهای اقامتی را مرتفع کرده است و امید می رود روند مراحل نهایی تجهیز و راه اندازی هتل پنج ستاره لاله پارک انجام شود و قبل از پایان تعطیلات تابستانی این هتل به بهره برداری برسد که می تواند بخشی از نیازهای گردشگری استان را پاسخ دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در نوروز امسال ۳۲۶ هزار و ۷۷۱ نفر در هتل ها و مراکز اقامتی آذربایجان شرقی اسکان یافتند، می افزاید: در سال گذشته بیش از نیم میلیون گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی و طبیعی استان بازدید کردند و در تعطیلات نوروز سال جاری نیز بیش از ۱۵۰۰ گردشگر خارجی از کشورهای مختلف به آذربایجان شرقی سفر کردند.

کمبود هتل و مراکز اقامتی فقط مختص تبریز نیست

البته در این میان سرپرست سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز نیز با تاکید بر اینکه کمبود هتل و مراکز اقامتی فقط مختص تبریز نیست، به خبرنگار مهر می گوید: باید زیرساخت های گردشگری استان ارتقا یابد چراکه کشور ما فقط ۳۴ هتل پنج ستاره دارد در حالیکه فقط در شهر آنتالیای ترکیه بیش از ۳۵۰ هتل پنج ستاره وجود دارد.

باید امکانات و زیرساخت های اقامتی تبریز افزایش یابد چراکه هتل ها در تعطیلات با ورود یکباره گردشگر پر می شوندرضا خلیلی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز برای سرمایه گذارانی که می خواهند در بخش هتل سرمایه گذاری کنند تسهیلات ویژه ای درنظر گرفته است، ادامه می دهد: باید امکانات و زیرساخت های اقامتی تبریز افزایش یابد چراکه هتل ها در تعطیلات با ورود یکباره گردشگر پر می شوند.

وی با بیان اینکه باید رسانه ها برای معرفی تسهیلات شهرداری همت کنند، می افزاید: مشکل اقامت در تبریز مهمترین معضل گردشگران برای سفر به این شهر به حساب می آید و باید فکری برای این موضوع اندیشید.

خلیلی با تاکید بر اینکه نگاه های مسئولان در بحث گردشگری باید جهانی شود، ادامه می دهد: باید تا زمانی که زیرساخت ها تکمیل شود از خانه های استاندارد برای اقامت گردشگران استفاده کنیم.

امسال در آذربایجان شرقی چهار هتل به بهره‌ برداری می ‌رسد

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌ شرقی نیز از جذب یک هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان در قالب ۲۷ طرح سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی خبر داد و در خصوص کمبود هتل و مراکز اقامتی در آذربایجان شرقی می گوید: امسال چهار هتل در استان افتتاح می‌شود.

احد قهرمانی از جذب یک هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان در قالب ۲۷ طرح سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی خبر می دهد و می افزاید: این طرح‌ها در قالب پروژه‌های گردشگری، ساخت هتل، مناطق نمونه گردشگری و کمپ‌های گردشگری اجرا می‌شوند و امید می‌ رود با اجرایی شدن این پروژه‌ها گامی مثبت برای توسعه صنعت گردشگری برداریم.

وی با اشاره به طرح‌های جدید سرمایه‌گذاری در سال ۹۴ ادامه می دهد: هفت طرح سرمایه‌گذاری نیز در سال ۹۴ با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجرایی می‌ شود که مجموعه این طرح‌ها ۸۵۰ میلیارد تومان ارزش دارد.

معاون سرمایه‌ گذاری، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی همچنین می گوید: اداره کل میراث فرهنگی، با تامین زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات مورد نیاز سعی می‌کند سرمایه‌گذاران را برای سهولت روند اجرایی پروژه‌ها همراهی کند.

وی می افزاید: اختصاص سود یارانه پرداختی به ارزش ۵۳۰ میلیارد تومان، ارائه تسهیلات بانکی به ارزش ۲۵ میلیارد تومان، اختصاص کمک هزینه‌های زیرساختی به ارزش ۵۴۰ میلیارد تومان، معرفی طرح‌های سرمایه‌گذاری برای اخذ اعتبار از صندوق توسعه ملی به ارزش ۸۷ میلیارد تومان از جمله اقدامات انجام شده برای ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران است.

قهرمانی سپس می افزاید: با افتتاح این هتل ‌ها در سال‌ جاری در مجموع ۷۵۰ تخت به ظرفیت تخت‌های استان اضافه می‌ شود

آذربایجان ‌شرقی با داشتن بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴۵ هزار و ۴۸۱ کیلومتر مربع مساحت، یکی از بزرگترین استان ‌‌های کشور است که یکی از قطب های اصلی گردشگری کشور به حساب می آید ولی کمبود امکانات و زیرساخت های گردشگری همچون کمبود هتل ها و میهمان سراها باعث شده تا چندان از صنعت گردشگری در این استان استفاده ای نشود و آمار گردشگران ورودی به استان نیز هرسال کاهش قابل ملاحظه ای نسبت به دیگر استان های کشور داشته باشد.

وقتی از معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خداحافظی می کنم همچنان به مسافران سرگردانی فکر می کنم که نا امید از پیدا کردن هتل، سراغ پارک مسافر و یا پارک ائل گلی را می گیرند تا شب را در چادر صبح کنند و این سوال همچنان در ذهن من تداعی می شود که چرا ما در کشورمان از ارزش افزوده گردشگری غافل هستیم؟ و آیا این مسافران نمی دانند که خنکی شب های تبریز تا مغز استخوان شان نفوذ خواهد کرد.

با همه این اوصاف همچنان ما امیدواریم تا با تسهیل شرایط ورود سرمایه گذاران به صنعت هتل داری استان شاهد افزایش تعداد هتل ها و مراکز اقامتی به عنوان یکی از ارکان و زیرساخت های گردشگری باشیم.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.